• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Cijene usluga?

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,851
Strnište cca 20cm visine i ambrozija 50cm, površina 1 ral, gotovo za sat vremena. Kad bi mi to netko zmalčiral za 200kn ja bi mu odma dal nebi se zajebavali sa kopčanjem malčera....

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,734
Ral za sat vremena? Mora biti dobra širina malčera i povoljan teren da ti ne otpadnu bubregi. Sa fercem i malčerom 145 cm vjerojatno 2+ vure. Dakle nemre biti jednaka cijena za malčer od 2+ m i malčer od 1,45 m.

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Strnište cca 20cm visine i ambrozija 50cm, površina 1 ral, gotovo za sat vremena. Kad bi mi to netko zmalčiral za 200kn ja bi mu odma dal nebi se zajebavali sa kopčanjem malčera....
S čim? 539 i 145 cm malčerom? Nemre bit ista cijena po rh za takvu kombinaciju i npr. 100 ks i 240 cm malčer jer nemaju isti učinak. Ja sam malčiral kukuruzovinu sa 90 ks i 240 cm iza Burgoina bez freze i ako si htel napraviti kak spada nisi mogel za 1 sat pomalčirati 1 ral. Kolko bi onda to trebalo koštati? 400 kn/ral?

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,017
Pa, koliko onda izađe branje Burgoinom,pa još malčiranje?

Ivan00

Član
Tu od
29 Stu 2020
Poruka
94
Kod nas branje Burgoinonom plus malciranje odma iza beraca 900 kn ral
(prosle godine). Ove zasigurno 1000+

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,851
U to vrijeme (prije par godina) nisi mogel više od 250 kn/h računati takav posel…
e sad u kojem sam ja to dijelu posta napisal da sam ja malčiral sa 539 i da sam malčiral kuruzovinu? Napisal sam lijepo kaj sam malčiral nisam samo navel stroj. Malčer je 220 traktor je zetor 7011 pošto imaš sličan traktor znaš kolko brzo ide u 1brzoj imam 10 prolaza u jednom 10 u drugom smjeru.
Kak je @Ivan00 napisal tak je nekak i jedan za kojeg znam bral u mojoj okolici.

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Napisal si da kad bi ti to neko zmalčiral za 200 kn… Ja sam dal procjenu koštanja 539 i malčera 145 cm po satu a ne po površini. Ti sa 7011 i 220 cm napraviš za sat vremena ono kaj ovome sa 539 treba sat i pol i onda tvoj sat more koštati npr. 300 kn.

Sve ispod 450 kn na sat ne prilazi poslu
Ovisi sa kojim strojem. A i Dalmacija je posebna priča kaj se tiće cijena… Na kontinentu i u normalnim uvjetima teško prolaze takve cijene osim kod velikih i skupih strojeva koji imaju veliki učinak…

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,851
I sad se vrati na početak kolega je napisal da ima komad oko 1000kvadrata za odradit ako ide po satu 200kn kolko on more potroši vremena na to a kolko ja i kolko se onda po tvome može uzet za to.?? 50kn??

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Pa ako moreš za 15 min prikopčati malčer, dopeljati se na lokaciju i izmalčirati onda da… Govorimo o poslu a ne zajeb... Normalno da ako ideš nekome izmalčirati 1000 m2 košta više jer imaš puno pripremnog vremena, al ako malčiraš 4-5-10 rali trave onda računaš neku realnu cifru po satu. Možeš računati i 450 kn/h samo je pitanje dal bude htel to netko platiti i dal te bude netko zval.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,851
Mušteriju ne zanima kolko si ti dugo kopčal malčer i vozil se do lokacije stoga to nemreš računati u sat rada. ako si rekel po satu 200kn onda ti se računa kad si počel delati jer ti moreš prikapčati malčer i pol vure i baš me zanima kad napraviš recimo 1000kvadrata za pol sata (100kn po tvojoj računici)a naplatiš sat (200kn)kak bu taj reagiral.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,111
Ova konstruktivna rasprava dokazuje da nije jednostavno imati dobar poslovni plan, bitna je i kalkulacija. Svašta je tu bitno... A onda se ZJ protiv mene postavi na trepavice, kao jučer...
Bitni su ulazni troškovi, bitan je i "predmet obrade" i tržište, kako i kome zaista prodati i naplatiti svoju uslugu.
Definitivno je bitna učinkovitost, kvaliteta i rentabilnost usluge.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,841
A jel se isplati danas palit traktor bez recimo 150 kn?
Ja ga osobno ne palim i ne idem nikome ispod te cifre, bez obzira na posao.
Nek si misli ko šta hoće al vremena su takva kakva jesu.
Čuo sam za jedan slučaj sad neki dan, ne znam jel istina. Uglavnom nakon žetve ječma čovjek je tražio da mu netko dođe zbalirat slamu, ne sve nego 20-tak bala jer mu ne treba više.
4 kn po komadu je baliranje, znači 80 kn bi bio posao, naravno da nitko nije htio ni upaliti traktor zbog toga. Navodno mu je jedan rekao 200 kn ako ide samo njemu na polje, ako ima još netko pa dođe usput bez 100 kn ne pali balirku.

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,908
Uhh svašta se tu sad reklo.
Ima nas koji se time bavimo i po meni je normalno da odem svojoj mušteriji napraviti bilo koliko bala jer sam tu parcelu i kombajnirao a sutra ću je možda npr. orat...

Ima nas koji odrade svojih 8 pa sad na traktor ovo ono , a neznaš ni sam kaj bi se prije hapil od posla doma....i naravno da se možda ne isplati iti radit neki sitni posel od 100-200 i onda sreća takva da se nekaj polomi....

@mane
Vjerujem da se ne isplati paliti stroj onako kako ti veliš, ali bez obzira treba danas i biti čovjek (nemoj me krivo shvatiti)
Imao ove god. situaciju povodom žetve ječma , bio ja tamo blizu i njegove parcele i vidio me i zove on mene drugi treći dan pa čuj ovaj mi ne može budeš dosel mi riješiti tih 500čhv a s time je uski prolaz do parcele i još k tome njegovi orasi smetaju kroz sam put.
Sve je sad napravil i porezal to granje....
E moj pajdo nejde to tak ja svoje musterije sam naučio kak se radi ponekad je moja briga kad se bu kombajniralo a da ja tebi radim onaj dan bi i tvoj ječam bio skinut.

Posljednje uređivanje:

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Ja rijetko radim usluge jer ne stignem ni sebi al imam jednu priću od prije 15-ak godina. Zove me susjed da mu izbaliram komadić djeteline cca 300 čhv. Prikopčam balirku, dopeljam se (nije daleko, 200 m), izbaliram 8 bala. Pita kolko košta. Reko ništ. To bi bilo 2,5x8=20 kn. I da on meni 20 kn. A pošto sam prije baliral slamu prva bala je naravno izašla slame. I veli meni njegova žena “mi nismo imali slamu. Uzmi si tu balu slame i izvadi nam našu balu djeteline.” Ko ima kockastu balirku zna kaj to znaći. Uglavnom, poanta je da nitko ne cijeni kad mu ideš na ruku i to je sve ljudima pod normalno. Kad nekome nekaj malo računaš, većina bu rekla gle kak sam dobro prešel, gle kak je bedast. A kad mu računaš papreno onda šuti jer je on bedast i više te cijeni i respektira… Tak je u većini slučajeva, čast rijetkim izuzecima.

Najnoviji postovi

Na vrh