iwanho
Iskusan lik
- Tu od
- 30 Lis 2008
- Poruka
- 8,734
Ako imaš zadnja vrata na malčeru, obavezno otvoriti. Puno pomogne.Nije tako gusta pa bi moglo ići.
Ako imaš zadnja vrata na malčeru, obavezno otvoriti. Puno pomogne.Nije tako gusta pa bi moglo ići.
S čim? 539 i 145 cm malčerom? Nemre bit ista cijena po rh za takvu kombinaciju i npr. 100 ks i 240 cm malčer jer nemaju isti učinak. Ja sam malčiral kukuruzovinu sa 90 ks i 240 cm iza Burgoina bez freze i ako si htel napraviti kak spada nisi mogel za 1 sat pomalčirati 1 ral. Kolko bi onda to trebalo koštati? 400 kn/ral?Strnište cca 20cm visine i ambrozija 50cm, površina 1 ral, gotovo za sat vremena. Kad bi mi to netko zmalčiral za 200kn ja bi mu odma dal nebi se zajebavali sa kopčanjem malčera....
U to vrijeme (prije par godina) nisi mogel više od 250 kn/h računati takav posel…
e sad u kojem sam ja to dijelu posta napisal da sam ja malčiral sa 539 i da sam malčiral kuruzovinu? Napisal sam lijepo kaj sam malčiral nisam samo navel stroj. Malčer je 220 traktor je zetor 7011 pošto imaš sličan traktor znaš kolko brzo ide u 1brzoj imam 10 prolaza u jednom 10 u drugom smjeru.U to vrijeme (prije par godina) nisi mogel više od 250 kn/h računati takav posel…
Napisal si da kad bi ti to neko zmalčiral za 200 kn… Ja sam dal procjenu koštanja 539 i malčera 145 cm po satu a ne po površini. Ti sa 7011 i 220 cm napraviš za sat vremena ono kaj ovome sa 539 treba sat i pol i onda tvoj sat more koštati npr. 300 kn.Strnište cca 20cm visine i ambrozija 50cm, površina 1 ral, gotovo za sat vremena. Kad bi mi to netko zmalčiral za 200kn ja bi mu odma dal nebi se zajebavali sa kopčanjem malčera....
Ovisi sa kojim strojem. A i Dalmacija je posebna priča kaj se tiće cijena… Na kontinentu i u normalnim uvjetima teško prolaze takve cijene osim kod velikih i skupih strojeva koji imaju veliki učinak…Sve ispod 450 kn na sat ne prilazi poslu