• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Cijene usluga?

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Dečki, hajdmo pošteno, pa tko onda koga zajebe. 👌

Izgleda da ja tebe nisam skontal baš najbolje :unsure:
Kolko bi onda bila naša zajednička vura?
Poštovani kolega MUHA, vidiš da to ne konta večina HR poljoprivrednika, zakaj si "umišljaš da ti to znaš" 🙃.
Sad dok krenu odgovori bez argumenata, bolje mi je da sam mali miš i da se skrijem u mišju rupu...
Ne se sekirati, tržište je "regulator" ako smo suviše skupi, svi nas budu zaobilazili u "širokom luku".
je*eš ti moju mladost i ljepotu i želju za puno novca... Više bude biznisa odradio jedan neobični fušer... Nejebasmo i ja i ti i oba dva, skupa...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
ako smo suviše skupi, svi nas budu zaobilazili u "širokom luku".
Kad me zaobilaze u širokom luku ja sam najsretniji.
I sretan sam kaj sam dogural do toga ;)

Nisam baš u svemu tome ali ako ral kombajna košta 700 kuna pa puta 100 rali jednako je..... i ako još ima kombajn kukuruzni adapter pa omakne još 100 kukuruze jednako je......
Znam da to nije jednako, ima tu i ulaganja, troškova, popravaka....... ali kroz dve godine baš i nebi rekel da nema matematike.
Ali isto tak znam i poznam (i prijatelji smo) dečka koji je bil silom prilika prisiljen baviti se uslugama.
Ima tome 20 let kak je on krenul sa IMT-om i jednorednim SIP-om iz uz puno odricanja, puno rada i priprema za sezonu uspel zaraditi lepe novčeke i osuvremeniti vozni park i to pošteno osuvremeniti.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
nisi blesav, nego znaš nešto što većina poljoprivrednika nezna...MATEMATIKU...
namjerno se u poljoprivredu gura ono što nije za druge grane, lakše je s takvima manipulirati te politički i vjerski kontrolirati...
dobro si pogodio formulu...gorivo+utrošeni rad+amortizacija+materijal potreban za specifičnu uslugu+kamata na posuđen novac+doprinosi+nepredviđeno= usluga baliranja od 2 kune po bali.... :hahah:
Tek sad vidim ovaj tvoj komentar, moja isprika.

Hajde da dovršimo ovaj tvoj komentar.

Dokazao sam, "za cijelo vrijeme mojeg školovanja" uvijek sam vrhunski, maksimalno i iznad prosječno znao matematiku. Kojim god redoslijedom da napišem, ali, bio sam sudionik, natjecatelj i pobjednik "mnogih" mladenačkih, matematičkih natjecanja, sve do nivoa "finala u staroj državi". Bio sam instruktor matematike za svojih 8 odraslih i vrhunskih kolega u doškolovanju i svi su ju položili.
Bio sam "mentor" za 3 srednoškolca iz struke i vidi vraga, svi su bili "doprvaci", dakle drugi u državi, jer uvijek su pobjednici bili - domači. (Nije mi poznato što od struke i života danas imaju ti "pobjednici", ali vidim da moji se dečki mene ne srame, jedan mi je čak skresao u lice da je mislio koji sam ja bedak dok sam ga gnjavio s formulama i matematikom, sada zna, sad je kao "mladi dečko" brigadir jako ozbiljnog održavanja, sada zna da sam mu natočio ne samo elektrotehniku nego i matematiku, bez lijevka, traftera, traftura...) Ponosan sam pri svakom susretu s tim dečkima i njihovim obiteljima...

Da ne bi bilo nismo znali, moja djeca su me istinski naslijedila i u matematici - rasturaju.
Samo nam je svima jako, jako žao što mlađa kćerka nije htjela biti profesor matematike. Ne samo da je time povrijedila svoju profesoricu matematike i razrednicu u gimnaziji, nego je i nas kao roditelje jako iznenadila. Otišla je na FER i postala inženjer elektrotehnike, zašto, to samo ona zna. Ona je matematiku godinama - rasturala.

Sin nam je matematičko-informatički luđak, a najstarija kćerka je završila ono gdje nema matematike - financije i računovodstvo, s prosjekom 5,0.

Ja sam Vam zato najgluplja osoba za obiteljskim stolom, dok se mi okupimo (suprugu ne uračunavam - :geek: :LOL::ROFLMAO:, jer nemam vupaša). A i ona je završila ekonomiju, ma, jadan ja među svima njima...

Jebiga opet esej... Oprostite mi molim Vas, to je bio brzi i šturi opis "moje malenkosti" po pitanju matematike. Dva i dva su pet, ako supruga tako naredi.

Lil puppy

Novi član
Tu od
6 Ruj 2020
Poruka
23
Može li mi netko reči neku realnu cijenu malčiranja neke zapuštene livade po ralu ili po satu. Znači ambrozija, neki grmići i kupina, oko pola metra- metar visine. Traktor 90ks i malcer 220

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Ja sam plaćao za šikaru 300 kn sat, 250cm malčer i 120ks traktor. Ali to je bilo dok nije poskupila nafta. Po meni 400kn po satu nije puno.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Može li mi netko reči neku realnu cijenu malčiranja neke zapuštene livade po ralu ili po satu. Znači ambrozija, neki grmići i kupina, oko pola metra- metar visine. Traktor 90ks i malcer 220
Probaj sa recimo 25-30 lipa po kvadratu

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Ili ga odmah u startu iznenadiš pa on nek gleda za kaj se bu primil 🤭

Sečam se, ima tome deset let. Delam ja generalku na jednom Ursusu i sa gazdaricom je dogovor da nek ja odem u dučan skupljati dijelove, a sin bu s penezima došel oko 3 do s posla ide.
I taman mi skupili i pišemo račun kad evo lika na parking s finim kolima. Izlazi on iz njih, slušalica u uhu, pederuša oko pasa i komentira meni trgovac, koja si ti budala. Ovome smo mogli na račun pisati kaj smo hteli......
Naravno da nijedan od nas nije takav, ali točno tak je bilo, lik je visoko obrazovan i zna samo peneze brojiti, od dijelova je raspoznal jedino karnister sa ulje. Valjda jer je gore motorno pisalo 🤭

Lil puppy

Novi član
Tu od
6 Ruj 2020
Poruka
23
Probaj sa recimo 25-30 lipa po kvadratu
Budem se još raspitao kako se u kraju naplačuje. Gazda je iz Njemacke pa ako po tome naplatim na jednoj parceli isplatim i traktor i malcer😅

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
A gle, bilo je barem kod mene do sada malčiranje sa roto malčerom obične trave 15 lipa/m2. Na neku veću površinu cijena se može korigirati, naravno.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
A gle, bilo je barem kod mene do sada malčiranje sa roto malčerom obične trave 15 lipa/m2.
@mane nemoj se uvrediti, ali ovo me podsjetilo na plasticifiranje.
Nekad sam radil u jednoj firmi koja među prvima bavila sa tim poslom, kasnije su i peči i komore proizvodili za prodaju, i plasticifirali su mi felge od auta. U to vrijeme cijena tog posla je bila po kvadratnom milimetru o_O

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Po kvadratnom centimetru ispravak krivog navoda
Da, da, da, da. I ti si u toj tvrtki dionice imal 🤭
More biti, ali bum ja "učitelja" pital, mislim da je ipak bila riječ o milimetrima

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,536
Kad se kod mene otvoril Boxmark,tražili su ko bu pokosil krug . Da im lik ponudu 10 lipa kvadrat, a nema ni kosilicu jer je građevinac. Za dva dana im donese račun,a ove se čude ko puran glisti. Zaboravili su da je krug 17 hektara. Lik je našel suseda koji je to odradil z malčerom za 2 i pol hiljadarke. Njemu ostalo 14 i pol kaj je napisal račun🤭

Lil puppy

Novi član
Tu od
6 Ruj 2020
Poruka
23
@mane nemoj se uvrediti, ali ovo me podsjetilo na plasticifiranje.
Nekad sam radil u jednoj firmi koja među prvima bavila sa tim poslom, kasnije su i peči i komore proizvodili za prodaju, i plasticifirali su mi felge od auta. U to vrijeme cijena tog posla je bila po kvadratnom milimetru o_O
Po meni je po m2 dosta pošteno, s traktorom izmjerim vanjske strane njive i izračunam površinu. Za 50kn više manje neču ni ja ni on propasti.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Gazda ti je ionak u Njemačkoj. Kad sam nemaš ideju, napravi ovako. Napuni rezervoar naftom do vrha. Dok se vratiš doma poslije malčiranja, opet ga natoči do vrha i vidi koliko si potrošio goriva. Ako ti je traktor registriran, dopiši u trošak 1/365 dijelova od troškova registracije. Uračunaj svoju nadnicu, vrijednost tvojeg rada, dodaj i troškove amortizacije traktora i malčera. Ako plaćaš porez ubaci i taj dio troškova. Više nema veze da li je gazda u Njemačkoj ili na Marsu, to je tvoja realnost, to vrijedi toliko i Amen. Ako mu ne paše drugi put neka radi gazda sam.
Ja bi na tvojem mjestu tako.

LAKI

Tu od
13 Velj 2019
Poruka
1,120
Kad se kod mene otvoril Boxmark,tražili su ko bu pokosil krug . Da im lik ponudu 10 lipa kvadrat, a nema ni kosilicu jer je građevinac. Za dva dana im donese račun,a ove se čude ko puran glisti. Zaboravili su da je krug 17 hektara. Lik je našel suseda koji je to odradil z malčerom za 2 i pol hiljadarke. Njemu ostalo 14 i pol kaj je napisal račun🤭
Cek malo, hoces da kazes da je taj lik malcirao 17 hektara za 300 evra ili sam se nesto preracunao

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,536
Nisi se preračunal. To je bilo prije nekih 15 godina. Neznam sad točno godinu ,ali znam cifru pošto obojicu dobro poznam. Provjerio ,2002 godina

Posljednje uređivanje od moderatora:

Najnoviji postovi

Na vrh