Deda Marek
Iskusan lik
- Tu od
- 25 Pro 2021
- Poruka
- 2,536
Dečki,trebali ste iti v školu za fiškale. Tam je dobar dan 100 ojra
Poštovani kolega MUHA, vidiš da to ne konta večina HR poljoprivrednika, zakaj si "umišljaš da ti to znaš" 🙃.Izgleda da ja tebe nisam skontal baš najbolje
Kolko bi onda bila naša zajednička vura?
Kad me zaobilaze u širokom luku ja sam najsretniji.ako smo suviše skupi, svi nas budu zaobilazili u "širokom luku".
Tek sad vidim ovaj tvoj komentar, moja isprika.nisi blesav, nego znaš nešto što većina poljoprivrednika nezna...MATEMATIKU...
namjerno se u poljoprivredu gura ono što nije za druge grane, lakše je s takvima manipulirati te politički i vjerski kontrolirati...
dobro si pogodio formulu...gorivo+utrošeni rad+amortizacija+materijal potreban za specifičnu uslugu+kamata na posuđen novac+doprinosi+nepredviđeno= usluga baliranja od 2 kune po bali....
Probaj sa recimo 25-30 lipa po kvadratuMože li mi netko reči neku realnu cijenu malčiranja neke zapuštene livade po ralu ili po satu. Znači ambrozija, neki grmići i kupina, oko pola metra- metar visine. Traktor 90ks i malcer 220
Budem se još raspitao kako se u kraju naplačuje. Gazda je iz Njemacke pa ako po tome naplatim na jednoj parceli isplatim i traktor i malcer😅Probaj sa recimo 25-30 lipa po kvadratu
@mane nemoj se uvrediti, ali ovo me podsjetilo na plasticifiranje.A gle, bilo je barem kod mene do sada malčiranje sa roto malčerom obične trave 15 lipa/m2.
Po meni je po m2 dosta pošteno, s traktorom izmjerim vanjske strane njive i izračunam površinu. Za 50kn više manje neču ni ja ni on propasti.
Gazda ti je ionak u Njemačkoj. Kad sam nemaš ideju, napravi ovako. Napuni rezervoar naftom do vrha. Dok se vratiš doma poslije malčiranja, opet ga natoči do vrha i vidi koliko si potrošio goriva. Ako ti je traktor registriran, dopiši u trošak 1/365 dijelova od troškova registracije. Uračunaj svoju nadnicu, vrijednost tvojeg rada, dodaj i troškove amortizacije traktora i malčera. Ako plaćaš porez ubaci i taj dio troškova. Više nema veze da li je gazda u Njemačkoj ili na Marsu, to je tvoja realnost, to vrijedi toliko i Amen. Ako mu ne paše drugi put neka radi gazda sam.Može li mi netko reči neku realnu cijenu malčiranja neke zapuštene livade po ralu ili po satu. Znači ambrozija, neki grmići i kupina, oko pola metra- metar visine. Traktor 90ks i malcer 220
Cek malo, hoces da kazes da je taj lik malcirao 17 hektara za 300 evra ili sam se nesto preracunaoKad se kod mene otvoril Boxmark,tražili su ko bu pokosil krug . Da im lik ponudu 10 lipa kvadrat, a nema ni kosilicu jer je građevinac. Za dva dana im donese račun,a ove se čude ko puran glisti. Zaboravili su da je krug 17 hektara. Lik je našel suseda koji je to odradil z malčerom za 2 i pol hiljadarke. Njemu ostalo 14 i pol kaj je napisal račun🤭