• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Cijene usluga?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Kolega @plus, nisam se postavil na trepavice, već rekel isto to kaj si sad i ti: nemru se istom mjerom mjeriti sve stvari, dakle generalizirati.
Pogotovo iz nekog ureda, a da se na terenu nije niti bilo.
Isto kak je neki dan rekel "čuveni analitičar" da je sva hrvatska pšenica stočne klase.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Točno takove slučajeve sam imao puno puta. Ali sam balirku prodao prije 3 godine,iz istog razloga i čovjek u susjednom selu. E, sad bi platili nebitno koliko košta ali sad nema balirke u krugu četri kilometara.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Decki, vi onda nebi se kruha najeli od usluga u mojem okruzenju.
Pod tim mislim da precjenjujete tu svoju uslugu.
Kak je netko rekel, moras nekad biti i covjek, a ne sve gledati kroz novac.

A ovo racunanje usluge po satu, to mi nikad nije bilo jasno, i tak se s nikim nebi pogadal, da meni neko radi uslugu ili da ja radim nekome.
Kod nas se radi ili po jedinici povrsine ili po komadu necega (bale, odvezene ture s prikolicom, cisternom itd.)
Mene ne zanima jel mi bude neko malciral ral cijeli dan ili jedan sat, bitno da je ona izmalcirana.
Jedino bagera placamo po satu i to je to.
A ne znam ni sam koliko sam puta kopcal balirku za 20 bala ili berac za pol jutra kukuruza, i uvijek to uradim da me ko prosi, jer i ti ljudi meni uskacu dok mi nesto treba.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Meni je bezveze kad netko veli "mušteriju" ne zanima koliko treba da prikopčaš malčer,koliko ti treba da dođeš do lokacije.
Takvi su uglavnom biseri jer idu kilometrima daleko po "žrtvu" jer u blizini nitko neće imati posla s "pacijentom".
Nije isto kad imaš 5-10min do lokacije ili sat vremena jednom smjeru.
Naročito kad gorivo nije 3kn već skoro 10kn.
Nek takvima raste šikara,jer a nisu pacijenti,nebi šikare ni bilo.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Evo na primjer ja i MUHA zajedno, u njegovom poslovnom prostoru otvorimo "servis za traktore, kombajne i ostale poljoprivredne strojeve". Njegov poslovni prostor i režije (struja, voda, telefon, kanalizacija, smeće), da ne kupujemo novi bude i sav njegov alat. Obzirom da sam ja lijep, mlad, pametan i treba mi lova, moja je satnica 300 kuna, MUHI je satnica 200 kuna, ionak je na svojem terenu. Koliko bi bila naša satnica - servisa prema van, prema potencijalnoj mušteriji?

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
A ovo racunanje usluge po satu, to mi nikad nije bilo jasno, i tak se s nikim nebi pogadal, da meni neko radi uslugu ili da ja radim nekome.
Kod nas se radi ili po jedinici povrsine ili po komadu necega (bale, odvezene ture s prikolicom, cisternom itd.)
Mene ne zanima jel mi bude neko malciral ral cijeli dan ili jedan sat, bitno da je ona izmalcirana.
Jedino bagera placamo po satu i to je to.
A ne znam ni sam koliko sam puta kopcal balirku za 20 bala ili berac za pol jutra kukuruza, i uvijek to uradim da me ko prosi, jer i ti ljudi meni uskacu dok mi nesto treba.
Ne kužim kaj je problem kod računanja po satu. Npr. imam zemlju gde orem sa 3 brazdnim plugom i 125 ks brzinom od 5 km/h a imam zemlju gde sa tom istom kombinacijom idem 9 km/h. Jel onda treba isto koštati ral oranja ove prve zemlje ko i ove druge? Isto tak moreš malčirati travu gde ideš 5 km/h a moreš i neku šikaru gde ideš 1 km/h. Kak onda to računati po jedinici površine. Kaj misliš zakaj onda kombinirka računa po satu?
Naravno kod bala ili kombajniranja se računa po površini.
Ovo kaj veliš da ti drugi uskaču dok ti treba je lepo i normalno da budeš vratil uslugu ako treba napraviti 20 bala… Ali npr. ovaj kojem sam ja išel kopčat balirku i balirat 8 bala nije nikad rekel da bu mi pomogel dok sam ja vozil bale po sunčini nego je sjedil pod jabukom i smijal mi se…

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Problem je kod racunanja po satu, jer nisu svi strojevi isto veliki (odredeni zahvat) i nejdu jednakom brzinom, a na kraju isti posel naprave (i mali i veliki stroj).
Koliko bi onda trebal racunati oranje onaj koji ore s jednom brazdom i kojem treba 4 h za ral?

A cijenu oranja npr na tezoj zemlji racunas po jednoj tarifi po rali, a ovu laksu po drugoj, tj jeftinijoj.
I ako je musterija i malo k pameti, bude vidla da ti je na tezoj duze trebalo i da se traktor vise patil, pa joj bude razumljivo da mora vise platiti.

Kod nas tu jedan iz susjednog sela ore usluzno sa nekakvim starim Dajcom i trobraznim plugom i racuna 300 kn po rali.
To je po meni bas malo.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Ja sam se navozao u jednom smjeru sat vremena, odradio posao i opet sat vremena natrag, ne jednom. Neki nisu ni pitali koliko su dužni, valjda misle da traktor ide na zrak i da ja imam vremena na bacanje, nekima sam znao uzet po 100 kn čisto onak za gorivo. Komentar im je bio kak traktor očito puno troši kad tako računam.
Zbog takvih pacijenata sam došao do toga da odmah rečem otprilike cijenu i ko hoće dobro, ko neće nek nađe drugog.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Meni su se usluge jako zamjerile.. Proljetos sijao kukuruz po 400kn ral, ali kad su mušterije neozbiljne nema to smisla. Krupna priprema, siješ s velikim traktorom jedva 5km/h, markir se jedva pozna.. Pa kukuruza zafali uvijek, umjetni bi svako drugačije, neki samo ureju stavljaju pa to curi kroz kutije...

Žetva je bila 700-750kn ral ove god ide bar 100kn više pa tjeraš drugima isto male komade normalno pokvari se kombajn, a svojeg imaš dosta. Ko može najbolje ne raditi usluge jer dok se crta podvuče uvijek dio tvojeg posla ostaje.

Vozio sam i 5300l vode 6-7km u jednom smjeru za 400kn.. Sve u svemu stalne mušterije i korektni ljudi i nekako, sve ostalo kolko god da kažeš nije puno.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
vani vruće, a ja u debeloj ladovini...kombajn i balirku ne palim dok moj jari ječam nebu zrel...
veli selo da nisam normalan...
a ja odgovaram, kupite si pa mlatite sa svojim... 🤭
puno zdravije za moje živce, a i nema podjebavanja sa strane....:p

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,784
Evo na primjer ja i MUHA zajedno, u njegovom poslovnom prostoru otvorimo "servis za traktore, kombajne i ostale poljoprivredne strojeve". Njegov poslovni prostor i režije (struja, voda, telefon, kanalizacija, smeće), da ne kupujemo novi bude i sav njegov alat. Obzirom da sam ja lijep, mlad, pametan i treba mi lova, moja je satnica 300 kuna, MUHI je satnica 200 kuna, ionak je na svojem terenu. Koliko bi bila naša satnica - servisa prema van, prema potencijalnoj mušteriji?
E to bi bil posel 👏
Mislim da je moja satnica 200 kuna, režije i alat bi prebolel, samo neznam gde bi još 300 za tebe skupili ;)

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Ja razumijem da žito moraš pobrat kombajnom,bez obzira što je parcela mala,ali da netko misli da bi netko bral 600 čhv kukuruza jeftino tu se vara. Ta parcela kukuruza se može ručno brati. Tu nema nikakve filozofije. Plati ili kreni u radne pobjede.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Kod nas je 1600 cvh branja 500 kn.
Ja bi nekom tih 600 cvh pobral za 200 kn.

DARIJUS
Ako ti poljoprivreda i poljop usluge nisu glavni prihod, onda ne palis strojeve, ali netko ko od toga zivi, on pali.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
Poljoprivreda mi je glavni prihod, ali poljoprivredne usluge ne želim raditi... ;)

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
E to bi bil posel 👏
Mislim da je moja satnica 200 kuna, režije i alat bi prebolel, samo neznam gde bi još 300 za tebe skupili ;)
O hebemu i svemu, "mi bi bili zajednički servis", kolka je onda naša zajednička vura? Počel si se i ti ftapljati v loši HR prosjek svi sve znaju, a zapravo nitko ne zna ništa :(o_O:cry:.
Definitivno imam jaaaaako loši osječaj da "naše forumaško društvo" uopče nema nikakve, a kamoli jasne pokazatelje:
- Koliko točno troše goriva na jedan sat rada, po jedinici površine?
- Nemaju niti jasan stav koliko točno žele zaraditi mjesečno od vršenja usluga, kao svoju mjesečnu plaću.
- Izgleda da im nije poznato koliko barem špage potroše za povezati jednu balu slame.
- Koliki dio amortizacije strojeva (traktora, balirke, kombajna itd., žele amortizirati u "jedinici usluge".
- Koliki je udio vračanja kredita za nabavu strojeva?
- Što je zapravo "njihova jedinica usluge"? Sat rada, površina obrađivanog zemljišta, ili hipotetska dnevna nadnica?

E jesam blesav, jasno mi je kao dan o_O:cry::geek:

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
nisi blesav, nego znaš nešto što većina poljoprivrednika nezna...MATEMATIKU...
namjerno se u poljoprivredu gura ono što nije za druge grane, lakše je s takvima manipulirati te politički i vjerski kontrolirati...
dobro si pogodio formulu...gorivo+utrošeni rad+amortizacija+materijal potreban za specifičnu uslugu+kamata na posuđen novac+doprinosi+nepredviđeno= usluga baliranja od 2 kune po bali.... :hahah:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,784
O hebemu i svemu, "mi bi bili zajednički servis", kolka je onda naša zajednička vura? Počel si se i ti ftapljati v loši HR prosjek svi sve znaju, a zapravo nitko ne zna ništa
Izgleda da ja tebe nisam skontal baš najbolje :unsure:
Kolko bi onda bila naša zajednička vura?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,784
Da li se vura penzionera računa isto kao i od onoga tko to nije?
Duplo.
Zato jer je penzija zaslužena u vrijeme kad nije bilo interneta, majstora koji gledaju i mašu rukama kad objašnjavaju........

100 eura. Plus pdv naravno🤭
A da, kak drugač.
Majstore niko ne potikavlje....

Najnoviji postovi

Na vrh