• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Cijene usluga?

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618
Gazda ti je ionak u Njemačkoj. Kad sam nemaš ideju, napravi ovako. Napuni rezervoar naftom do vrha. Dok se vratiš doma poslije malčiranja, opet ga natoči do vrha i vidi koliko si potrošio goriva. Ako ti je traktor registriran, dopiši u trošak 1/365 dijelova od troškova registracije. Uračunaj svoju nadnicu, vrijednost tvojeg rada, dodaj i troškove amortizacije traktora i malčera. Ako plaćaš porez ubaci i taj dio troškova. Više nema veze da li je gazda u Njemačkoj ili na Marsu, to je tvoja realnost, to vrijedi toliko i Amen. Ako mu ne paše drugi put neka radi gazda sam.
Ja bi na tvojem mjestu tako.
Ako mu to nije prvo malčiranje, vjerojatno zna koliko mu traktor troši u malčiranju i koliko otprilike more napraviti na vuru. Dakle može napraviti kalkulaciju, a po završenom poslu provjeriti koliko i u kojem smjeru je kalkulacija fulana.

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,128
Danas susjeda platila baliranje covjeku 6 kn po bali.
Nekak mi je to dosta puno.
Kaj vi mislite? Kak.su kod vas cijene?

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,499
Kod mene je 4 kn, a kod tasta po 5 kn. Malo mi je to ipak puno po 6 kn a po 10-15 se dadu kupiti gotove bale bez brige i posla.

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,390
Je li u toj cijeni uračunato sakupljanje sijena ili samo baliranje

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,390
To je previše što jest jest. Kod nas je jedan ovdje naplatio po 1,5 KM po bali sa sakupljanjem što je negdje oko 6kn. Ja to nesto i ne radim jer nemam vremena , a i što uradim sa sakupljanjem je 0,90 KM.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Ajd da malo razbijemo monotoniju. 2001godine prosječna cijena balirke Welger 41 oko 18 000 kn,špaga 10,50 kn po kilogramu, cijena bale 2 kune, minimalac zaposlenika 1800 kuna. Danas balirka oko 2000 eura, špaga 31,00 kuna, po kilogramu ,minimalac 4500 kuna. Koliko bi trebala koštati bala,da bi došli do približnog rezulta? I da, cijena goriva onda i sad. Da vas vidim matematičari, koliko bi trebala iznositi cijena cirka 100 bala,ako se vozi do parcele cirka 20 minuta? I,da nemoj misliti da si me "dobio u kolo" 😉

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Ja prodajem bale slame sa dovozom po 7 kn, direktno sa polja.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,499
Koliko uopće se može dobiti bala iz jednog pakovanja špage? I koliko vremenski treba cca da se izbalira 100 bala sa nekim traktorom cca 40-60 ks u normalnim uvjetima bez neke forse?

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,390
650-750 zavisno od dužine bale, neke normalne bale 13-15 kg. Evo ja baliram sa kinezom 42 ks i Welger 52 i za 100 bala samo da izbaliram ne treba mi više od 20 minuta i to u malim njivama gdje je stalno okretanje, inače na većim njivama za pola sata oko 200 bala uradim

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
I kolika bi trebala biti cijena bale? Da čujem cijenu,a ne filozofije.

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,390
Sa tipom 400 TEWE ide oko 700 bala. Ako ne razvezuje svaku drugu… 🤦‍♂️ Sa tipom 500 ide više.
Ja ne mogu više od 700 sa tip 500. A balirka radi kao sat, danas na 1330 bala jednu pustila

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Sa tipom 400 TEWE ide oko 700 bala. Ako ne razvezuje svaku drugu… 🤦‍♂️ Sa tipom 500 ide više.
Sa tip 500 možeš samo slamu, ostalo zaboravi jer bude pucala kod čvora kad je digneš za špagu.Ako je normalno naprešana

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Ako ti veliš da je tak onda dobro. No još nisam dobio odgovor na postavljeno pitanje.

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,489
Ja po 6 kn kocke,I ne raspravljam ko hoće hoće ko neće nemora,a meni jedan kolega na početku sezone veli a čuj ja ću po po 5 kn balu,al ću ih malo smanjiti, meni je lakše napraviti balu kako spada sijeno cca 15 kg +- 1kg lucerna cca 17 kg+-1 kg,i da je nabijena kako spada nego fušariti pa da se do kuće pola njih raspe,ali to i košta.

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Cijena špage kod mene je 320 kn/komplet. To bi bilo oko 50 lp/bala Gorivo mi je teško procjeniti po bali, ali recimo da je još toliko gorivo + amortizacija + rad + zarada. Ja ne radim usluge sa balirkom jer ne stignem al mislim da je kod mene oko 4 kn/bala.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
A,računate li tu ako se slučajno pokvari jedan ili oba vezačka mehanizma? Zna li neko cijenu po kompletu za jednu špagu,plus majstor? Nitko te nebu pitao koliko si iskeširao,ali zato zna da je cirka 100 bala puta (x) kuna račun. Jednostavno nikog ne interesira koliko izađe popravak. Zato pamet u glavu,ili možda griješim?

Najnoviji postovi

Na vrh