• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Cijene usluga?

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Meni je bil majstor prije cca 2 tjedna i čini mi se da je napokon riješil problem nakon godina agonije. Ima barem 5-6 godina kak me zaje. Bilo je 3-4 različita majstora. Jedan iz okolice Ivanić Grada mi je uzel 3500 kn i balirka opet nije vezala. Prije dva tjedna, dok sam baliral slamu je došel majstor i za 10-ak minuta skužil problem i riješil za cca sat vremena. Računal je 400 kn… Dal bi mu i 500€ s obzirom koliko krvi mi je popila . Dan prije nego je došel majstor sam tolko popi* da sam našel balirku u Sloveniji za cca 3700€ i bil spreman otići po nju. Na sreću, kolegi koji je trebal ići s menom po nju je istekla osobna 2 tjedna prije. Izgubil sam svaku nadu da se da popraviti. Nakon popravka na ječmenoj slami ni jednu balu više nije razvezala.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,285
Ja baliram od kak znam za sebe sa Tewe 500, Welger 45.
700-800 bala sa kompletom spage napravim i potrosim 10 l nafte za to.
Ajd najdite mi tu kod vas gdje ima posla sa balirkom, ja dopeljam traktora i nju sa vucnom sluzbom i budem tukel po 3 kn komad, ako treba dan i noc.
Kakvih 5 kn kom, koji covjek to moze platiti, isto ko i npr kombajniranje po 800 kn/ral.
Pa ljudi budu prije napustili zemlju nego takve usluge placali.

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,906
Tako je Ivane , da bi se sve računalo pa sad i s novom valutom..cijena 1eur bala..onako europski.
Ali tko to može platit.....sreća pa takvog posla svake godine sve manje.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,493
As ti boga, polemike.

Odavno znamo da nam podneblja ne računaju istu stvar/uslugu isto. Što je kod mene 10kn, kod Zorana je 15kn, a kod Damira 17kn. Niti sam ja budala, niti Zoran, niti Damir.

U Zagrebu se kvadrat malčiranja plaća 30 - 40lp, a ja odradim jedno katastarsko jutro iliti 5700m2 za 100kn, a po toj logici sam konj jer to vrijedi 1.700 - 2.300kn.

Jbg ne može se tako gledati i ići u dubioze, svak' radi i cijeni svoj rad koliko hoće, na onome tko koriati uslugu je da peocijeni dalo to toliko vrijedi ili ne.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,013
Kod mene u dva sela samo jedan čovjek treba sjeno za krave,slamu ako netko i treba,to je obično dvadesetak bala,pa se ti onda vozikaj amo tamo. Prodao sa svoju prije 4godine jer sam se samo vozio od parcele do parcele,za 10 -20 bala slame. Meni je radila gubitak.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,285
Druga stvar je kaj ta usluga vise ne treba, ali to nije razlog ako sad ima malo posla s balirkom da cijena baliranja ode u nebo, bas suprotno bi trebalo biti.
A velim i ovo oko kombajniranja, ako se i kod nas budu napuhavale cijene, vec sam si razmisljal da kupim neki bolji kombajn i ako ovi iz okolice budu isli po 100 eur/jutro, ja bi isel po 600 kn.
I imal bi oko 300-400 kj usluga i to je to.

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,632
Baš tako,imaš ih ispravnih koje rade bez greške na Univerzalu i Ciosu,to ti je bar blizu.
Nikakav cios ili univerzal. Ako na sat nalupaš 200 komada po 6 kuna,za dva dana ti je to 3 soma eura. Za tu lovu biraš balirku koja bu tukla godinama. I kardan dobiš gratis🤭

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,734
a ja odradim jedno katastarsko jutro iliti 5700m2 za 100kn
Imam upola manju parcelu i s malčerom 155 cm mi treba od 30 do 50 min, zavisi kolika je trava. Doduše parcela nije idealnog oblika, ali kod malčiranja to ne smeta niti upola kao kod oranja.
Meni je kalkulativni trošak stroja 135 kn/h, bez uračunatog mojeg vremena ili bilo kakve dobiti. Dakle samo gorivo, amotizacija, redovno održavanje i popravci (traktor i malčer).
Moram priznati da me iznenadila tvoja cijena. Po toj cijeni imaš kod mene posla dokle hoćeš, a ja odmah dajem malčer na prodaju. ;)

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,665
Evo jedne uzivo, baliramo po kucama..
15 min, 50 bala..
View attachment 51396
View attachment 51397
Ivek..langsam--stani na loptu..Ja sam svoju 42 jedva prodal..zamisli ideš 5 km.u jednom smjeru za 5 bala..tada po 2 kn. I pet km nazad za 10 kuna?? Jel to v redu..bolje nikaj ne delati nego zabadav delati..Dok moreš,imaš posla i balirka dela..kaj Welgerica..u današnje vrijeme 5 kuna je OK

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,632
Pa ko te bu došel pitat za 5 bala,daj mu 20 kuna i vritni ga z dvora van. To si more v tačkama dopelati v rinfuzi. Ali kak Ivan veli,15 min 50 bala. Po 3 kune je 600 kuna na vuru. Kome je to malo ,nek si balirku dene v regal

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,013
Nitko ti ne veli da treba 5 bala,obično znaš kolika je parcela. U biti cirka 1000 čhv slame,a onda dok dođeš veli napravi mi oko 20 bala,a ostalo budem po orao. U regal balirka nebre, može samo Husqvarna 😉

Posljednje uređivanje od moderatora:

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,564
Kod nas ovaj što balira pokušava grupirati njive tako da se ne vozi bez veze za 10 bala, ja ga ni za par komada nebi zvao, nije mi u redu zafrkavat čovjeka za pet bala.

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Trebali bi imati ko taxi, start 100 kn. Tu je uključeno 30 bala. A dalje po komadu. 🙂

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,013
Dobro za bale smo se valjda dogovorili. E,sad prije desetak godina imao sam berač Tornado 35, za 800 čhv pobrat kukuruz u kombinaciji s 539 trebalo je od sat i pol ,pa naviše,ovisno o duljini i širini parcele. Da naglasim da kod berača nije bitna snaga traktora već propusna moć i gustoća sklopa .Tad se bralo po 30 kn za 100 čhv.znači 240 kn za 800 čhv. Čovjek stigao voziti sa Zetorom i nadograđenom Ljutomerkom,po 100 kn fura uz to je kukuruz kipao na dvoru vlasnika. Uživao je ispijajući pivo dok sam ja brao,njegov traktor ugašen,a moj radi. Molim vas da mi to razložite,pa da i ja malo " progledam"

Najnoviji postovi

Na vrh