Ja radim 170kn. sat
prijatelju ove tvoje riječi su me ubole u oko(bere i čisti jako dobro) i ja imam tornado 40 i ove godine nakon 11 sati mogu zaboravit tvoje riječi koje sam citirao... jedino ako ti bereš samo sebi pa ideš ujutro dok je rosa, popodne....totalni kolaps... od velike količine lišće ni trebilica nemože raditi te u bunker ubacuje i lišće i cijeli klip s komušinom. evo to je branje u klipu ove godine tako da hvalu ostavljam za neka druga vremena.ja mislim da je to premalo. e sad zavisi s kakvim kombajnom bereš i kako brzo ideš i najbitnije kako čisto bereš.
ja berem tornadom 40, bere i čisti jako dobro, nema raztresanja. Berem sa zetorom u gustom kukuruzu sa 4 sporom, a u slabijem u 5 spori ili 1 direktni.
računam 0.7€ min
prijatelju ove tvoje riječi su me ubole u oko(bere i čisti jako dobro) i ja imam tornado 40 i ove godine nakon 11 sati mogu zaboravit tvoje riječi koje sam citirao... jedino ako ti bereš samo sebi pa ideš ujutro dok je rosa, popodne....totalni kolaps... od velike količine lišće ni trebilica nemože raditi te u bunker ubacuje i lišće i cijeli klip s komušinom. evo to je branje u klipu ove godine tako da hvalu ostavljam za neka druga vremena.
prijatelju ove tvoje riječi su me ubole u oko(bere i čisti jako dobro) i ja imam tornado 40 i ove godine nakon 11 sati mogu zaboravit tvoje riječi koje sam citirao... jedino ako ti bereš samo sebi pa ideš ujutro dok je rosa, popodne....totalni kolaps... od velike količine lišće ni trebilica nemože raditi te u bunker ubacuje i lišće i cijeli klip s komušinom. evo to je branje u klipu ove godine tako da hvalu ostavljam za neka druga vremena.
Berem s torpedom 45 i sip tornado 40 ,uglavnom 4 spora ali zna bit i prva brza u lošem kukuruzu . Otkako se počelo sijat pneumatskom sijačicom moram ič i 3 sporom kao danas kukuruz visok oko 3,5 do 4 metra gust , peruša vrlo dobro ali je zato bilo smeča ko u priči .0,7x7,45=5,215x60=312,9 i ako bereš ral u prosjeku tri i pol sata to 1100 kuna po rali . možda u EU to mogu platit ali kod nas teško .
evo ovak kod nas cijene:
frajer s dvorednim sipom-550 kn/ral
frajer s jednorednim sipom 3500-600 kn/ral
eh ovaj je specijalac...frajer s tornadom 40-900 kn/ral...i evo objašnjenja...moj očisti savršeno i ja svake dve godine mjenjam berač....nabijem ja i tebe i berač kad za dve rali platim ko za 3...hjooooj :rolfer: