@brle meni nekako ovo pod koru djeluju ko nesigurno kalemi uspiju ali ne znam kako kasnije pod teretom roda kako se ponašaju jest da je bolje sto se ne ostecuje podloga ali ja nekako vise volim procjep..
hoceli biti kasno sada koji dan uzeti kalem grancice od jabuke sobzirom da su pupovi vec krenuli
fine slike @brle11 ja sam ubacio u frizider isto kalema što sam planiro u martu kalemit neki dna gleda mdjeca ubacila paštete u frizider do njih tamo u kesi valjda nisu ostetili nisma ni gledo uglavnom tako da mozda je nekad bolje drzati u pijesku..
Recite mi dali je dobro tu vrečicu izvakumirat gdje su kalemovi ili samo dobro zatvoriti?
Recite mi dali je dobro tu vrečicu izvakumirat gdje su kalemovi ili samo dobro zatvoriti?
vrijeme za cijepljenje je za nekih 30-ak dana, e sad tehnika ti zavisi o debljini podloge, na promjer do 20mm ti je najjednostavnije na procjep a ako je deblja pod koru... kruška ide na dunju ali ne sve sorte stoga za među podlogu koristi pastorćicu (meni se pokazala kao najbolja)... za jabuku tu bi bila dobra podloga MM-106 ako je možeš nabaviti ili bilo koji sjemenjak jabuke no na sjemenjaku treba puno duže da prorodi i bujnost je veća ali isto tako i trajnost stabla...jel mi netko može reć kak i kad mogu zacijepiti krušku i dal može na dunju
i htio bih zacijepiti staru sortu jabuke( kanada ) i na kaj bi nju mogu zacijepiti