• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Cjepljenje soje

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
kad smo poceli sijat soju, prve godine smo isto tako doma u mjesalici mjesali soju s bakterijama i vracali u vrece te tako vozili na polje. do sjetve se soja osusila, bakterije su skoro sve ostale ili na dnu vrece ili u sijacici i nismo nikako bili zadovoljni s tim sistemom.
te godine smo i zadnji put koristili bakterije. vise ih ne stavljamo..

Imt 542 De lux

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2010
Poruka
1,166
koliko košta cjepivo za 100 kg,ja ove godine mislim posijat soju i cijepit ju kod kuće u mješalici za beton i sjetva na njivu koja je udaljena 300 m od kuće

fric1993

Aktivni član
Tu od
26 Kol 2010
Poruka
1,400
Košta oko 55 kn vrecica za 100 kg.
Ja nisam stavljal zadnje dvije godine a svaku drugu sijem soju na isto polje.
A sad sam uzeo pa je gotovo a bas ću probati jednu tablu kaj je bila 2012 soja pola bakterizaciju a pola ne.
Imam u planu staviti uz mjesani i ureu oko 70 kg / ha kaj mislite o tome tako sam radio zadnje dvije godine...

gmiža

Član
Tu od
19 Kol 2007
Poruka
410
Soji treba osigurati za početni rast dok se korijen ne inficira s bakterijam oko 40-60 kg dušika po hektru, Fikasacija dušika u simbiotskom odnosu s kvržičnim bakterijama je u potpunosti prisutna 4 tjedna nakon infekcije korjena , tj oko 5-6 tj nakon sjetve.
Znači ovih 40-60 kg treba osigurati iz mineralnih gnojiva, po meni urea nije najbolje rješenje jer ima produženo djelovanje, a budući da ćeš bacat mješani možda i s njim možeš dat odgovarajuću količinu dušika

Posljednje uređivanje od moderatora:

Najnoviji postovi

Na vrh