Evo i Ivan je vršio sucokret sa svojom aždajom , kod mene nema suncokreta , veoma rijetko i dole u semberiji ga viđam
ja sam vršio, al ide polako, čak i sporije od ječma, jer problem je što se ulaz na bubnju može regulirati i to je OK, al izlaz nemože, i onda dosta razbija glave......al dobro, posao je odradio i nisam morao nikome platiti.......
ječam najbolje radi i čisto bude, samo nevolim ječam što ima dosta prašine koja bode oči, i sve svrbi poslije......i što polegne, pa sam ove godine jedno jutro vršio sve na jednu stranu koliko je polegao, a baš se pitam tko bi to uslužno tako radio......
ti mali claas-ovi su jako jednostavni, i prije sam htio uzeti veći kombajn, povoljno je bio prije 2 ili 3 godine jedan univerzal, od zmaja, sa kukuruznim adapterom.......al bolje što sam prvo uzeo manji kombajn, da se naučim, pa onda je lakše sjesti na neki veći......
ovaj moj ću ostaviti još za jednu godinu, da odradi, onda ću gledati veći.......zmaj 141 ili 142
kada spominjete dugmiće, baš sam se sjetio jedne legendarne scene iz jednog starijeg filma, pa pogledajte, iako mislim da je većina to vidjela.......
https://www.youtube.com/watch?v=p1XYr2xxhPc
što se tiče vađenja sabirne, ona se vadi od iza, može i komplet s korpom, tako je meni bilo najlakše, jer sam trebao nešto urediti, pa je sve išlo van, i oba sita se skidaju.......ono gornje podesivo i donje sa okruglim ili duguljastim rupama.......skine se kod slamotresa, gdje dobija pogon i treba leći ispod bubnja, dolje kod mjenjača, tamo se skida u mjestima gdje se giba, to su drveni ležajevi, iznad mjenjača.......i još ima jedno mjesto sa svake strane po 2 vijka, iznad ventilatora, otvore se oni prozorčići.......i sve u kompletu ide van, mislim da je ukupno 16 vijaka.......