• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Colono 2T - HR proizvodnja

A

AGRIPLUS65

Guest
Bobo kaže:
Vrlo solidna prikolica. Svidja mi se. Trebao je uzeti sa zracnim kocnicama, da je kostala i 20 000 opet nije puno.

neka mi netko strucan odgovori, jel nije spoj sasije s osovinom trebao biti sto blize kotacu, da se izbjegne uvijanje osovine pod velikim teretom i pri velikoj brzini? Koja je uopce max nosivost ove prikolice, 4-5T negdje?

Naspram majevice je ovo bajka, pogotovo po ovoj cjeni.
na mojoj mengelici je osovina 45x45mm i guma je negdje oko 25cm od sasije pa se jos nije popigala ,a najvise kaj smo vozili je negdje oko900 komada crijepa ,atad je skakala koda ide po lezeci policajci.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,155
pa normalno da ce podesiti silu kocenja na neku optimalnu vrijednost ;)
ja sam imao slican sistem na kareti , skinut je iz razloga zamjene osovine koja nema pakne i dobose , inace sam zadovoljan bio sa time imajuci u vidu da vlatko nema zracni sitem
svaka pomoc kocenja je dobrodosla , naravno da zracni sistem je i po meni bolje rjesenje ali i ovo moze da pozluzi svrsi ;)

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
U Zagorju se ni ne koriste kočnice na traktoru prikolica tako da
valjda iz tog razloga čovjek nije doplaćivao zračnu instalaciju ;)

B

Bobo

Guest
ZJ kaže:
A možda čovjek nema zračnu instalaciju na traktoru?
Niš ne fali hidrauličnom kočenju: treba ugraditi prigušnicu pa nebu kočilo prenaglo.
Niti jednokružno zračno kočenje nije baš precizno u doziranju kočenja.

Ne bih se slozio da nije precizno... Ovisi kako uskladis kocenje prikolice s kocenjem traktora. Ja sam svoje ustelao da prikolica koci malo prije nego traktor i mogu dozirati silu kocenja bez nekih vecih poteskoca. IMT traktori koji imaju hidraulicne kocnice, ili oni s mehanickim kocnicama, ali pedale za kocenje "Prva petoletka" doziraju silu kocenja prikolice kako god zele.

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
Hm, jednokružno zračno na ursusu mi je ok kočilo s punom 10 tonkom drva tzv. ''paprikaš'', al s praznom je bilo prilično agresivno.

B

Bobo

Guest
Pa imas na svakoj novijoj prikolici regulator sile kocenja iskljuceno-prazna prikolica-polu puna-puna kad na silosu iskipam u kos i idem do vage kad stisnem kocnicu, prikolica stane u mjestu, hoce iskunut kuku s traktora ;)

skladistar

Član
Tu od
26 Kol 2007
Poruka
492
zbalija kaže:
U Zagorju se ni ne koriste kočnice na traktoru prikolica tako da
valjda iz tog razloga čovjek nije doplaćivao zračnu instalaciju ;)

nema na Štoreu kompresor,pa se zato odlučio za hidrauličnu varijantu.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,683
Koji je to Štore, 400 ili 500?

BTW, imam ja novi, neugrađivani, komplet za zračno kočenje za Štore 400 serije za prodati.
Mislil sam ga ugraditi na svojega, no ipak mi se više sviđa hidraulična varijata koju mislim ugraditi na Same-a, a možda i nekaj skombiniram na Štore-u.

Tu od
3 Tra 2010
Poruka
465
slafko kaže:
Za sve vinogradare i voćare...prikolica nosivosti 2 tone, dimenzije sanduka 250×150 cm, visina stranice 40 cm, trostrani kiper, hidraulične kočnice, gume 10.0/75×15,3, kopčanje rude na 40 cm (kad je prikolica horizontalno ravna), prohodnost 33 cm, cilindar od zemlje udaljen 43 cm. Evo i slika:

Neke od komentara o ovoj prikolici možete vidjeti u temi o Tomo Vinkoviću: http://poljoprivredni-forum.com/ostali-traktori/tomo-vinkovic-tema144/stranica3225/

da li je colono 2t jedino proizvedena u rh ili i ostale colono, ako nisu proizvedene u rh, tko ih proizvodi?

slafko

Član
Tu od
22 Kol 2008
Poruka
275
MatijaKrizanicMF35 kaže:
da li je colono 2t jedino proizvedena u rh ili i ostale colono, ako nisu proizvedene u rh, tko ih proizvodi?

Matija, prikolice koje smo prije uvozili iz Turske smo prodavali pod nazivom Colono. Međutim, Colono je ostao naziv i za prikolice koje sad proizvodimo sami, u Međimurju.

I ne samo jednoosovinke do 6 tone, već i dvoosovinke i tandemke.

Znači, kad čuješ da je netko kupio Colono prikolicu u 2009. ili 2010. godini onda znaš da je to hrvatska prikolica! :D

Tu od
3 Tra 2010
Poruka
465
slafko kaže:
MatijaKrizanicMF35 kaže:

Matija, prikolice koje smo prije uvozili iz Turske smo prodavali pod nazivom Colono. Međutim, Colono je ostao naziv i za prikolice koje sad proizvodimo sami, u Međimurju.

I ne samo jednoosovinke do 6 tone, već i dvoosovinke i tandemke.

Znači, kad čuješ da je netko kupio Colono prikolicu u 2009. ili 2010. godini onda znaš da je to hrvatska prikolica! :D

super, u gudovcu navratim, pa uzmem prospekte...

slafko

Član
Tu od
22 Kol 2008
Poruka
275
Kakvi pa se sve spremaju izložbeni primjerci za Gudovec? :)

Za jesenjski Gudovac se spremaju mala 2,5 tone za vinogradare i voćare (250×150 cm), 6 tona jednoosovinka (400×200 cm) i 8 tona dvoosovinka (450×200 cm).

Volio bih još neke modele prezentirati, ali je trenutno dosta veliki interes za prikolice pa ne stignemo sve ono što bi željeli za Gudovac.

Nadam se da se vidimo.

Najnoviji postovi

Na vrh