• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Crna slavonska pasmina svinja

tonka

Član
Tu od
19 Sij 2011
Poruka
148
samo mi treba hrabrosti :(blush):
koliko komada je na toj parceli dovoljno?
kako one prate vlasnika? znaci ja od ogradene parcele imam cca 3 min hoda do parcele gdje mogu pasti.da li ce ici zamnom?
ako ih dam pariti, kolika je potraznja za mesom?

Posljednje uređivanje:

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
Nemoj žuriti sa nekim velikim brojem dvije krmače i nerast su ti sasvim dovoljne dok se ne uhodaš poslije ćeš i sama vidjeti na čemu si dali da ideš na više komada ili ti je to dovoljno potražnja ti je takva da se sama trebaš dobro namučiti da dođeš do kupca na bilo koji način u današnje vrijeme besparice se niko ne trga za svinje

tonka

Član
Tu od
19 Sij 2011
Poruka
148
kolika je cijena kg prilikom prodaje? (zanima me cisto informativno...da li prodavači stavljaju vecu cijenu radi eko proizvoda ili je cijena prilagodena hrvatskom standardu?)

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
Kroz prodaju prerađeno u kobasice i suho možeš dobiti isto kao i od bijele svinje samo malo lakše prodaš utovljeno neznam mislim da bi to pojedini forumaši i iskusniji bolje znali ali mislim da je to sve u okviru istih cijena a ekologija zbilja ne znam nikoga ko bi platil više zato volil bi da znam i ovak bi svi papali a nebi platili stara Hrvatska boljka....

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
Trnavac, odličan posao! :) Jel ne misliš nadstrešnicu zatvorit nekakvim daskama?

I ajde, ako ti se bude dalo poslikaj tor za par dana, dok ga 'izbombardiraju', imam osjećaj da bi to moglo biti zanimljivo, heheh...

Trnava

Član
Tu od
19 Sij 2011
Poruka
107
Trnava...

Vidim uzeo si armaturnu mrežu 4mm, kojih je dimenzija i kako si ju sjekao?? I koliko te izašla po komadu?

Na koji si razmak stavljao stupove i koja ti je visina ograde??

Ova kromova žica za pastir nije uopće skupa, ja sam držao da je to skupo ko vrag, zato sam se i bojao pastira, no red je da pitam koliko te došao komplet pastir i kakav imaš??

I daj mi molim te poslikaj još ove nosače izolatora od alkatena iz bliza da vidim kak točno to izgleda??

I mene čeka izrada ograde oko cijelog salaša pa da vidim kak točno neki detalji izgledaju!
Dimenzije su 5x2 m i sjekao sam ju na 5x1 m.Stupovi su na razmak od 2,5 m da mi jedna žica pokrije prostor između 3 stupa, a visina je 1 m armaturne žice i još 2 reda bodljikave žice na razmak od 15 cm.

Pastir imam na akumulator, tj. imam 3-4 pastira od kojih dva mogu i na struju i na akumulator. Nabavio sam ih svaki od drugog čovjeka, a cijene su od 400 do 700 kn (svi su pravljeni privatno u kućnoj radinosti).

Za sliku iz bliza ćeš se malo strpit (dan-dva).
Izolatori su od alkatana 1/2" i rezao sam ih na dužinu od 15 cm kako bi žicu što više odmaknuo od armature da se ne dodiruje s njom jer je teško nateči armaturu na neravnom terenu pa ima na mjestima "stomaka".
:icon_pai:

'

Ne vidim vodu,kako misliš po zimi za vodu ?

Tank od 1000 litara za temperature iznad 0 a svakodnevno topla voda preko zime u valov od debla hrasta.

Trnavac, odličan posao! :) Jel ne misliš nadstrešnicu zatvorit nekakvim daskama?

I ajde, ako ti se bude dalo poslikaj tor za par dana, dok ga 'izbombardiraju', imam osjećaj da bi to moglo biti zanimljivo, heheh...

hahahahah, vidi se da poznaješ problematiku!!!!
Ona dvojica od jučer su već izfrezali oko 3 šljive!! :(giggle):

Prilozi

• IMG00632.jpg
    IMG00632.jpg
    41.9 KB · Pregleda: 166
Posljednje uređivanje:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Morao sam malo urediti post da bude kak treba...

Inače svaka čast i daj mi još samo napiši koliko te izašao komad mreže i koliko te izašla bodljikava žica i dal se prodaje na kolute, odnosno koliko ima u kolutu?

Trnava

Član
Tu od
19 Sij 2011
Poruka
107
Morao sam malo urediti post da bude kak treba...

Inače svaka čast i daj mi još samo napiši koliko te izašao komad mreže i koliko te izašla bodljikava žica i dal se prodaje na kolute, odnosno koliko ima u kolutu?

Hvala na pomoći!

mreža je 82 kn/kom najnovija cijena, a bodljikava žica je 1.5 kn/m, a buntovi su od 100 i 150 m, ali s obzirom da to lik pravi može napraviti koliko hoću dužine.
:drink:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Mreža stvarno jeftina, a bome i žica još jeftinija.
Daj mi još samo reci s kojeg si kraja svijeta??? :) Pa te budem kasnije pitao za detalje :)

Trnava

Član
Tu od
19 Sij 2011
Poruka
107
Mreža stvarno jeftina, a bome i žica još jeftinija.
Daj mi još samo reci s kojeg si kraja svijeta??? :) Pa te budem kasnije pitao za detalje :)

Trnava, 15 km od Đakova i 33 km od Slavonskog Broda.
https://maps.google.hr/maps?q=trnav...r=Trnava,+Osječko-baranjska+županija&t=m&z=11

Evo malo loših iskustava s raznim uzgajivačima css.
Prije cca 1,5 god sam od jednog uzgajivača (više se ne bavi css) kupio dvije krmače css koje su bile uredno prijevljene u selekciji, uredno bile markirane, rodovnici....
Pripuštene su bile pod čistog nerasta css i oprasile su sve crne prasce, ali........
nekoliko prasaca je imalo par tamno crvenih (smeđih) dlaka na čelu, što se vidjelo samo na suncu. Po tome sam shvatio da su u sebi imale krvi duroka, pa legla nisam prijavljivao u HPA i škartirao sam krmače tj. izlučio iz uzgoja.
Od tih prasaca ostalo je jedno žensko za tov, a s obzirom da su s tom nazimadi bili i čistokrvni nerastići css ona se naparila.
Danas se ta nazimica i oprasila, a rezultat pogledajte na slikama (3 crna i 2 s livrejama), pa zato uzgajivači vrlo oprezno kod nabavke rasplodnog materijala. Nisu sve crne svinje CRNE SLAVONSKE.

Prilozi

• IMG00654.jpg
    IMG00654.jpg
    28.7 KB · Pregleda: 156
  • IMG00655.jpg
    IMG00655.jpg
    38.9 KB · Pregleda: 163
  • IMG00657.jpg
    IMG00657.jpg
    25.8 KB · Pregleda: 154
  • IMG00658.jpg
    IMG00658.jpg
    31.6 KB · Pregleda: 150
Posljednje uređivanje od moderatora:

zokac1987

Član
Tu od
28 Kol 2010
Poruka
73
Samo mjesec dana nakon nabavke nazimica koje nisu trebale biti suprasne,ali izgleda da jesu,i to sve tri,jučer prvo prašenje,8 malih crnaca

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
Čestitke na podmladku evo moja se isto danas oprasila 11kom odtoga ostalo 10 jedan u startu otišel valjda se nagutal vode sutra slika....

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
k3f9htgxf0pea4i07fk.jpg

Dominik

Član
Tu od
11 Lis 2007
Poruka
520

Pajdo kod tebe uvijek 10+?
Samo mjesec dana nakon nabavke nazimica koje nisu trebale biti suprasne,ali izgleda da jesu,i to sve tri,jučer prvo prašenje,8 malih crnaca

Dobra roba. Kad se na malim prascima vidi da će bit roba onda je to to. Nemoj samo da ti zaostanu kad ih odbiješ. Prvopraskinja je i dobro ju hrani. Probaj da prasci sisaju što duže. Vidim da je Igor stavio kontra markice. Veterinarska na desno selekcijska na lijevo uho ide. I muški dio unutra da se vidi JIBG a ne redni broj.

Posljednje uređivanje od moderatora:
Na vrh