• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Crveni luk

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,153
@DARIJUS najveci problem je upravo truljenje..zatruli vec dok raste, a nemoguce ga je duze od 12mj sacuvati...prije sam imao luk bez problema cijelu zimu u podrumu...moguce je.da je krivo i ovo ste se sad raspravljali...moram ocito probat cimu valjat jer to ne radimo inace...

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,130
Pozdrav, molim savjet, ovo ja još nisam vidio:
1000020185.jpg
1000020186.jpg
Koji je sad to vrag, nekakva trulež na luku? Koji je uzrok tome? Kako to eliminirati i spriječiti za dalje?
Ovo sam našao slučajno, trebam i izvadim jedan luk, gledam u njega i ništa mi nije jasno. Nisam do danas to vidio u našem vrtu. Svaki savjet i info poštujem i zahvalan sam unaprijed.
Lp

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,462
Izgleda da se radi o truleži, bakterijskoj bolesti luka.
Proizvođačima luka preporučujemo da provedu zaštitu luka protiv plamenjače (Peronospora destructor.).Upotrijebiti možete neko od sredstava kao što su Acrobat MZ WG, Aliette flash, Ortiva, Quadris ili Ridomil Gold MZ Pepite uz obavezan dodatak sredstva za poboljšanje prianjanja.

Protiv truleži luka mogu se koristiti Signum, Switch 62,5 WG ili Teldor SC 500.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
7,006
bijela trulež luka, oće i na češnjak i poriluk...skužiš je izdaleka, jer su donji listovi obavezno žuti... prognoza nije dobra, takav luk se nikak ne čuva, ako ikad i naraste, jer ovo je progresivna bolest koje se nigdar više ne riješiš iz vrta. Svakako, ne više luk, češnjak i poriluk na to isto mjesto narednih x godina.

Najnoviji postovi

Na vrh