To je to. Bravo. Nisam znao da ide cijeli kardan van (kardansko vratilo). Vidio sam neku ploču ispod te prve pa sam mislio da ide samo ona van. Trebala mi je ideja.
Znači smije sve van, lako je poslije vratiti bez da moram rastavljati pola traktora . Pretpostavljam da je osovina ili zupčanik fiksiran na koju ide kardansko vratilo?
Možda ste preduboko semering nabili.da se bas malo nadovezem na ovu temu ja sam mjenjao i semering i onu gumicu i opet mi tu slini...neznam zasto nije to jako ali kad je traktor tip top onda me to bode u oci...
Možda ste preduboko semering nabili.
S čim te mazali semering i O-ring?
Kardanska obično ide van PT, a ne da bi sama ispala. Samo pripazi da ga preduboko ne nabiješI kod mene dosta kvasi na semeringu kardanskog vratila, i kad sam to jednom usput spomenuo majstoru,on mi je rekao da semering nikako ne mjenjam sam, jer ako spadne cijelo kardansko vratilo, prava ga je muka namjestiti nazad ????...
Sličan problem imam na 558,curi malo na izlazu vratila,vratilo ima uzdužnog hoda par mm i ajde to nije puno jer na drugom kraju je seger pa ono nemože nikuda ali čaura izađe van možda i 1 cm,,gurnem ju prstima i ona se vrati unutra,,,šta je u pitanju??????
e,,pozdrav svima ,,,ja sam ne tako davno kupio ,polovni IMT-560,,,ajde sve radi nekako za svoje godine ,,no hdraulik mi zadaje malo probleme,,navodno on radi ali kako,,,kada se za njega prikavi teze orudje,on jednostavno cupka a unutra u mjenjacu osjeti se lagano udaranje ,,,on doslovce radi alise bojim da ne napravi vecu stetu pa molio bih da neko mi uspostavi dijagnosu problema ,,,cak sam uocio kada je na leru i nema nista zakvaceno poluge idu takodje gore dole pomalo,,,,,prijatelj mi veli da cilindar unutra ostecen ,,ali samo su nagadjanja,,i jos sam primjetio da je poteznica gornja za topligerima neka matica velika odvnuta netko ju je pokusavo stegniti sa sarafcigerom i cekicom ali nije do kraja ,,da to ima veze sa hidroulikom,,,eto zahvaljujem ,,,