M
MOCO
Guest
@dydy pa neznam baš da nova firma može tek tako dobiti kredit, sigurno će negdje u ugovoru stajati da ona jamči i tako to......a najvjerojatnije će tražit neko osiguranje u vidu jamca ili hipoteke.
Wanaabe. moj ti je savjet ako vec odlucis ici u posao onda prvo otvori poduzece ugovori plasman digni kredit na osnovu ugovora i radi samo s tudjim novcemsvoj novac u carapu i samo sakrij da ga misevi ne nadju u tom slucaju i ako propadne posao propada nekomu drugome a ti se uvijek mozes izvuci , obrt nemoj niti slucajno jelbo u tom slucaju nemoze propasti niti banka niti dobavjac nego samo ti !
@dydy pa neznam baš da nova firma može tek tako dobiti kredit, sigurno će negdje u ugovoru stajati da ona jamči i tako to......a najvjerojatnije će tražit neko osiguranje u vidu jamca ili hipoteke.
e dečki moji dragi znaći štiklice na noge, minjak i direkt Todoriću po neki ugovor o otkupu i onda sam na konju????? Primljeno na znanje.
ma ja to polako,,u ovoj drzavi nista neznas kako i sta,,mic,po mic,,to mi prvi kredit,,al mi nije drago,,al sta,, krenut polako i sigurno,,da se mogu pokrit,,najlakse zaduzit,,a onda kad krene nagore,,kuku lele,,sigurno je sigurno,,
e dečki moji dragi znaći štiklice na noge, minjak i direkt Todoriću po neki ugovor o otkupu i onda sam na konju????? Primljeno na znanje.
Ja sad stvarno nevidim razlog da se tu Todorić razvlaći. Ako ste mu zavidni,otvorite si svoj doo i zadužite se kod eu banke za obnovu i razvoj i kemijajte, pa kad budete imali tisuće zaposlenih sigurno će te i vi imati osobni broj mobitela bar pola vlade.
Nitko ne zavidi todoriću ali je činjenica da jedino on u poljoprivrednom sektoru uspješno posluje dobiva kredite sa 2-max 4% kamate i doživljava ekpanziju na tržištu pa ako imaš ugovor sa agrokorom možeš u "poslovnoj" banci dobit kredit čak sa 8-11% kamate.
Banka će ti dati kredit za proizvodnju koja je ugovorena sa svakim ozbiljnim otkupljivačem, ne samo Agrokorom.
Iskreno,što će ti kredit i zaduženje ako namaš ugovorenu proizvodnju i nisi siguran da ćeš proizvod prodat i naplatit?
Ništa ne radim bez ugovora,to je moja sigurnost!
Banka će ti dati kredit za proizvodnju koja je ugovorena sa svakim ozbiljnim otkupljivačem, ne samo Agrokorom.
Iskreno,što će ti kredit i zaduženje ako namaš ugovorenu proizvodnju i nisi siguran da ćeš proizvod prodat i naplatit?
Ništa ne radim bez ugovora,to je moja sigurnost!
ljudi moji ove banke što posluju kod nas to su igrači za pamčenje u odnosu na strane,nisam pobornik EUali ako uđemo tamo definitivno če banke biti zainteresirane i za seljaka,jer ako netko uz svoju proizvodnju dobiva sredstva preko pojedine banke i njen je klijent onda ta banka mora imati i malo razumijevanja za njega a ne tražiti nemoguče uvjete osiguranja kada netko podiže kredit za investiciju u poljoprivredi,jer ako je netko dobio 300 000 kuna poticaja u jednoj godini a hoče kupiti traktor od 100 000 tisuča eura,zašto banka ne uzme i taj novac kao nekakvu vrstu dobiti koju pojedinac ostvaruje kroz svoju proizvodnjuartyman:
Bojim se da imaš pravo, no isto tak i krivo: ova bagra se tak uhljebila, da ju je gotovo nemoguće skinuti (za onu prošlu bagru trebalo je skoro 50 godina da ih se skine). Većina nas nema vremena toliko čekati.Ajkula definitivno si u krivu : nisam pesimista i niakada nisam niti bio medjutim poprilicno sam siguran ce ove banke derati narod i uzimati koliko im se hoce sve dotle dok se narod ne digne . Ocekivati od Evrope da rijesava nase probleme su nebuloze nikada niko nizasta nije nesto radio tako nece niti Evropa za nas, u konacnici sve banke u Hrvatskoj osim postanske su evropse banke i Evropi je u interesu da pomuzu sto vise i da sto vise nama uzetog novca ima na raspolaganju za plasiranje tamo di se najbolje moze oploditi novac . Evropska unija se nikome nije mjesala u unutarnje stvari pa tako nece ni nama to je jasno, dovoljno se malo osvrnuti na Sloveniju , Madjarsku ,Poljsku ili Rumuniju, nama nemoze biti nista bolje nego samo gore stoga ne zelite nesto sto bi vam se moglo o glavu obiti onog casa kad Hrvatska udje u evropsku uniju svo smece proizvedeno diljem Evrope ce uci u Hrvatsku bez ikakvih ogranicenja a hrvatska zdrava proizvodnja ce biti otkupljivana po nanizim mogucim cijenama od tih istih evropskih mesetara i odvozena u evropu te prodavana po dvadesetorostrukim cijenama i tu necemo imati nikakvog utjecaja . Seljaku ce jednako biti stalo posto poto prodati robu da ne poropadne a to ce mesetari znati iskoristiti. Evropa nista ne radi na precac za sve kod njih postoje planovi i siguran sam da je vec odredjen i onaj koji ce nas postrojiti i reci nam da se naguzimo, ja sam recimo kroz zivot naucio da se nista ne dobija , da bi mi dobili novac iz nekakvih fondova te fondove treba prije svega napuniti, sto mi vec cinimo, usto treba placati jos jednu veliku i nadasve skupu administraciju koja ce ( navodno raditi za nase dobro ) ali za evropske place od sedam i vise tisuca eura po grlu uposlenika u Briselu pa si vi mislite kako ce nam bit. Sto se mene osobno tice ja cu na referendumu za evropu zaokruziti protivljenje, iz prostog razloga sto smo ovakvi kakvi smo dovoljno bogati resursima da mozemo odlicno zivjeti i biti bogatiji od vecine evropskih zemalja , jedini uvjet je uzeti metle ocistiti ovo smece od pliticara sto se namnozilo odvezti na neki pusti otok te ih staviti u trajnu izolaciju a dovesti sposobne kadrove koji ce stiti nase interese i znati voditi zemlju u smijeru boljitka i oporavka .