• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

d.o.o

M

MOCO

Guest
@dydy pa neznam baš da nova firma može tek tako dobiti kredit, sigurno će negdje u ugovoru stajati da ona jamči i tako to......a najvjerojatnije će tražit neko osiguranje u vidu jamca ili hipoteke.

S

seljaček

Guest
Wanaabe. moj ti je savjet ako vec odlucis ici u posao onda prvo otvori poduzece ugovori plasman digni kredit na osnovu ugovora i radi samo s tudjim novcemsvoj novac u carapu i samo sakrij da ga misevi ne nadju u tom slucaju i ako propadne posao propada nekomu drugome a ti se uvijek mozes izvuci , obrt nemoj niti slucajno jelbo u tom slucaju nemoze propasti niti banka niti dobavjac nego samo ti !

eto to je stav ulazimo u posao na tuđi račun koristimo se sa tuđom mukom ali to nije jeftino banka računa kamatu koja nije mala dobavljači deru sa maržama a u posao ideš sa namjerom da uspiješ i pozitivno psluješ a ne da propadnaš. a ako propadne d.o.o. i ti odgovaraš kao vlasnik i odgovorna osoba. Ne isplati se muljat radi pošteno ako nejde drugačije.Što se tiče kredita nova firma može dobit kredit ako imaš vezu u banci netreba ti ni jamac ni hipoteka, u suprotnom i jedno i drugo.

Dydy

Član
Tu od
6 Tra 2009
Poruka
306
@dydy pa neznam baš da nova firma može tek tako dobiti kredit, sigurno će negdje u ugovoru stajati da ona jamči i tako to......a najvjerojatnije će tražit neko osiguranje u vidu jamca ili hipoteke.

Moze se dobiti kredit samo treba biti dobar s Todoricem , onda se banke otimaju za tebe kao klijenta .

Seljacek banka uzima desetak posto kamata a drzava 15 i to je cinjenica , druga stvar drzava garanitra da ce branitelj dobiti posao od drzavnih insitucija i lokalne samouprave , ja mada sam dragovoljac veteran od 90te godine jos nisam vidio niti kune prometa ni od jednih ovdje naglasenih mada je poslova bilo ali lokalni direktor komunalnog servisa od izvodjaca kojeg je dovukao iz zagreba uzme pinku 10 % a od mene nemoze i nesmije uzeti jelbo me precesto susrece . Decki moji meni je 52 godina i naucio sam da jagnje medju vukovima nikada nije sigurno i uvijek strada prije ili kasnije, a zapamtite da je postenjacina medju nasim biznismenima koji su povezani s politicarima samo jedno jagnje medju vukovima .
Nadjite mi jednog poljoprivrednika koji je od drzave dobio na vrijeme poticaje ili bilo koju drugu novcanu pogodnost na koju se drzava po zakonu obvezala isplatiti, dok Todoric ne brine te brige on dobije i vise no sto ga pripada ali od tog dobijenog pola da onima koji su mu dali nasu lovu , u kratkim crtama to je to

W

wanaabe

Guest
e dečki moji dragi znaći štiklice na noge, minjak i direkt Todoriću po neki ugovor o otkupu i onda sam na konju????? Primljeno na znanje.

Dydy

Član
Tu od
6 Tra 2009
Poruka
306
e dečki moji dragi znaći štiklice na noge, minjak i direkt Todoriću po neki ugovor o otkupu i onda sam na konju????? Primljeno na znanje.

Od tebe ce biti nesto, strasno brzo uciš !

golman7

Član
Tu od
11 Ruj 2011
Poruka
605
ovisi od situacije sto covjek zeli,,kakav kredit,,evo ja danas dobio,,odobren mi od 50000 tisuca,uzeo novu sijacicu na opg,,ali koliko moras vratit,,boli glava,bolje da sutim,,:roll:

golman7

Član
Tu od
11 Ruj 2011
Poruka
605
ma ja to polako,,u ovoj drzavi nista neznas kako i sta,,mic,po mic,,to mi prvi kredit,,al mi nije drago,,al sta,, krenut polako i sigurno,,da se mogu pokrit,,najlakse zaduzit,,a onda kad krene nagore,,kuku lele,,sigurno je sigurno,,

W

wanaabe

Guest
ma ja to polako,,u ovoj drzavi nista neznas kako i sta,,mic,po mic,,to mi prvi kredit,,al mi nije drago,,al sta,, krenut polako i sigurno,,da se mogu pokrit,,najlakse zaduzit,,a onda kad krene nagore,,kuku lele,,sigurno je sigurno,,

ma ja mislila na ono sa štiklicama i minjakom kad bi samo to bilo dovoljno.

A tebi sretno sa kreditom za sijačicu i otplatit će ona sama sebe uskoro:)
Bude i ovo naše gospodarstvo nekud krenulo, barem se ja tako nadam....

golman7

Član
Tu od
11 Ruj 2011
Poruka
605
ma fuckas todorica,,nebu ni njega zauvijek,,ne opterecujem se sa njime,,samo mi mali,,moramo igrat pametno,,ima tu jos prostora,,,,on zivi ko mis,,nek se proseta ako smije,,nek se sakrije u svoju misju rupu,,,nema sanadera,,a ne slika se ni on vise sa bilo kime,,,:partyman:

S

seljaček

Guest

ne minjak nego pičnjak

M

MOCO

Guest
Ja sad stvarno nevidim razlog da se tu Todorić razvlaći. Ako ste mu zavidni,otvorite si svoj doo i zadužite se kod eu banke za obnovu i razvoj i kemijajte, pa kad budete imali tisuće zaposlenih sigurno će te i vi imati osobni broj mobitela bar pola vlade.

S

seljaček

Guest
Ja sad stvarno nevidim razlog da se tu Todorić razvlaći. Ako ste mu zavidni,otvorite si svoj doo i zadužite se kod eu banke za obnovu i razvoj i kemijajte, pa kad budete imali tisuće zaposlenih sigurno će te i vi imati osobni broj mobitela bar pola vlade.

Nitko ne zavidi todoriću ali je činjenica da jedino on u poljoprivrednom sektoru uspješno posluje dobiva kredite sa 2-max 4% kamate i doživljava ekpanziju na tržištu pa ako imaš ugovor sa agrokorom možeš u "poslovnoj" banci dobit kredit čak sa 8-11% kamate.

M

MOCO

Guest
Nitko ne zavidi todoriću ali je činjenica da jedino on u poljoprivrednom sektoru uspješno posluje dobiva kredite sa 2-max 4% kamate i doživljava ekpanziju na tržištu pa ako imaš ugovor sa agrokorom možeš u "poslovnoj" banci dobit kredit čak sa 8-11% kamate.

Banka će ti dati kredit za proizvodnju koja je ugovorena sa svakim ozbiljnim otkupljivačem, ne samo Agrokorom.
Iskreno,što će ti kredit i zaduženje ako namaš ugovorenu proizvodnju i nisi siguran da ćeš proizvod prodat i naplatit?
Ništa ne radim bez ugovora,to je moja sigurnost!

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
Banka će ti dati kredit za proizvodnju koja je ugovorena sa svakim ozbiljnim otkupljivačem, ne samo Agrokorom.
Iskreno,što će ti kredit i zaduženje ako namaš ugovorenu proizvodnju i nisi siguran da ćeš proizvod prodat i naplatit?

Ako dođe do bilo kakvih problema taj ugovor možeš objesit mačku o rep ništa ti ugovor ne vrijedi.

Dydy

Član
Tu od
6 Tra 2009
Poruka
306

Cijenjeni , i ja sam ozbiljan, medjutim na osnovu ugovora samnom kad mi banka provjeri bonitet neces dobiti nista a vjeruj da ti u ovoj zemlji ne treba niti ugovor ako imas nekoga ko ce nazvati direktora banke i reci mu da ti da kredit. Na zalos istina je da smo banana drzava u kojoj se zakona ne drzi niti zakonodavac tako da bolje ni ne mozemo ocekivati.

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
ljudi moji ove banke što posluju kod nas to su igrači za pamčenje u odnosu na strane,nisam pobornik EUali ako uđemo tamo definitivno če banke biti zainteresirane i za seljaka,jer ako netko uz svoju proizvodnju dobiva sredstva preko pojedine banke i njen je klijent onda ta banka mora imati i malo razumijevanja za njega a ne tražiti nemoguče uvjete osiguranja kada netko podiže kredit za investiciju u poljoprivredi,jer ako je netko dobio 300 000 kuna poticaja u jednoj godini a hoče kupiti traktor od 100 000 tisuča eura,zašto banka ne uzme i taj novac kao nekakvu vrstu dobiti koju pojedinac ostvaruje kroz svoju proizvodnju:partyman:

Dydy

Član
Tu od
6 Tra 2009
Poruka
306
ljudi moji ove banke što posluju kod nas to su igrači za pamčenje u odnosu na strane,nisam pobornik EUali ako uđemo tamo definitivno če banke biti zainteresirane i za seljaka,jer ako netko uz svoju proizvodnju dobiva sredstva preko pojedine banke i njen je klijent onda ta banka mora imati i malo razumijevanja za njega a ne tražiti nemoguče uvjete osiguranja kada netko podiže kredit za investiciju u poljoprivredi,jer ako je netko dobio 300 000 kuna poticaja u jednoj godini a hoče kupiti traktor od 100 000 tisuča eura,zašto banka ne uzme i taj novac kao nekakvu vrstu dobiti koju pojedinac ostvaruje kroz svoju proizvodnju:partyman:

Ajkula definitivno si u krivu : nisam pesimista i niakada nisam niti bio medjutim poprilicno sam siguran ce ove banke derati narod i uzimati koliko im se hoce sve dotle dok se narod ne digne . Ocekivati od Evrope da rijesava nase probleme su nebuloze nikada niko nizasta nije nesto radio tako nece niti Evropa za nas, u konacnici sve banke u Hrvatskoj osim postanske su evropse banke i Evropi je u interesu da pomuzu sto vise i da sto vise nama uzetog novca ima na raspolaganju za plasiranje tamo di se najbolje moze oploditi novac . Evropska unija se nikome nije mjesala u unutarnje stvari pa tako nece ni nama to je jasno, dovoljno se malo osvrnuti na Sloveniju , Madjarsku ,Poljsku ili Rumuniju, nama nemoze biti nista bolje nego samo gore stoga ne zelite nesto sto bi vam se moglo o glavu obiti onog casa kad Hrvatska udje u evropsku uniju svo smece proizvedeno diljem Evrope ce uci u Hrvatsku bez ikakvih ogranicenja a hrvatska zdrava proizvodnja ce biti otkupljivana po nanizim mogucim cijenama od tih istih evropskih mesetara i odvozena u evropu te prodavana po dvadesetorostrukim cijenama i tu necemo imati nikakvog utjecaja . Seljaku ce jednako biti stalo posto poto prodati robu da ne poropadne a to ce mesetari znati iskoristiti. Evropa nista ne radi na precac za sve kod njih postoje planovi i siguran sam da je vec odredjen i onaj koji ce nas postrojiti i reci nam da se naguzimo, ja sam recimo kroz zivot naucio da se nista ne dobija , da bi mi dobili novac iz nekakvih fondova te fondove treba prije svega napuniti, sto mi vec cinimo, usto treba placati jos jednu veliku i nadasve skupu administraciju koja ce ( navodno raditi za nase dobro ) ali za evropske place od sedam i vise tisuca eura po grlu uposlenika u Briselu pa si vi mislite kako ce nam bit. Sto se mene osobno tice ja cu na referendumu za evropu zaokruziti protivljenje, iz prostog razloga sto smo ovakvi kakvi smo dovoljno bogati resursima da mozemo odlicno zivjeti i biti bogatiji od vecine evropskih zemalja , jedini uvjet je uzeti metle ocistiti ovo smece od pliticara sto se namnozilo odvezti na neki pusti otok te ih staviti u trajnu izolaciju a dovesti sposobne kadrove koji ce stiti nase interese i znati voditi zemlju u smijeru boljitka i oporavka .

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,695
Ajkula definitivno si u krivu : nisam pesimista i niakada nisam niti bio medjutim poprilicno sam siguran ce ove banke derati narod i uzimati koliko im se hoce sve dotle dok se narod ne digne . Ocekivati od Evrope da rijesava nase probleme su nebuloze nikada niko nizasta nije nesto radio tako nece niti Evropa za nas, u konacnici sve banke u Hrvatskoj osim postanske su evropse banke i Evropi je u interesu da pomuzu sto vise i da sto vise nama uzetog novca ima na raspolaganju za plasiranje tamo di se najbolje moze oploditi novac . Evropska unija se nikome nije mjesala u unutarnje stvari pa tako nece ni nama to je jasno, dovoljno se malo osvrnuti na Sloveniju , Madjarsku ,Poljsku ili Rumuniju, nama nemoze biti nista bolje nego samo gore stoga ne zelite nesto sto bi vam se moglo o glavu obiti onog casa kad Hrvatska udje u evropsku uniju svo smece proizvedeno diljem Evrope ce uci u Hrvatsku bez ikakvih ogranicenja a hrvatska zdrava proizvodnja ce biti otkupljivana po nanizim mogucim cijenama od tih istih evropskih mesetara i odvozena u evropu te prodavana po dvadesetorostrukim cijenama i tu necemo imati nikakvog utjecaja . Seljaku ce jednako biti stalo posto poto prodati robu da ne poropadne a to ce mesetari znati iskoristiti. Evropa nista ne radi na precac za sve kod njih postoje planovi i siguran sam da je vec odredjen i onaj koji ce nas postrojiti i reci nam da se naguzimo, ja sam recimo kroz zivot naucio da se nista ne dobija , da bi mi dobili novac iz nekakvih fondova te fondove treba prije svega napuniti, sto mi vec cinimo, usto treba placati jos jednu veliku i nadasve skupu administraciju koja ce ( navodno raditi za nase dobro ) ali za evropske place od sedam i vise tisuca eura po grlu uposlenika u Briselu pa si vi mislite kako ce nam bit. Sto se mene osobno tice ja cu na referendumu za evropu zaokruziti protivljenje, iz prostog razloga sto smo ovakvi kakvi smo dovoljno bogati resursima da mozemo odlicno zivjeti i biti bogatiji od vecine evropskih zemalja , jedini uvjet je uzeti metle ocistiti ovo smece od pliticara sto se namnozilo odvezti na neki pusti otok te ih staviti u trajnu izolaciju a dovesti sposobne kadrove koji ce stiti nase interese i znati voditi zemlju u smijeru boljitka i oporavka .
Bojim se da imaš pravo, no isto tak i krivo: ova bagra se tak uhljebila, da ju je gotovo nemoguće skinuti (za onu prošlu bagru trebalo je skoro 50 godina da ih se skine). Većina nas nema vremena toliko čekati.
Naravno, NE na referendumu se podrazumjeva!

gec67

Član
Tu od
26 Ožu 2011
Poruka
768

kažu KO SA VRAGOM TIKVE SADI OBIJU MU SE OD GLAVU
nemislim ovim toliko na tebe već na agrokor i vladu jer sjetimo se mesne industrije Jakopec radio je sve za vojsku i di je danas .vlade se mijenjaju a i zakoni žalosno je što povuku za sobom i tolike familije u propast,mislim na radnike i koperante . Mene također zanima d.o.o. u poljoprivredi, imam d.o.o. al kad sam zasadio hektar vočnjaka raspitivao se što i kako i rekli mi u savjetodavnoj da otvorim opg da do 80.000 kn ne oporezivo da ovo da ono kad eto papira o upisu u upisnik trgovaca i ja lijepo zatvorim opg ko zna šta če još nakalemit sad mi je u planu proširit djelatnost u postoječem d.o.o.pa da barem ušparam na još jednom knjigovodstvu .Neznam koliko možeš imati klijenata za knjigovodstvo kreni od toga dali možeš izvuči plaču iz tog a sa uzgojem ovaca postepeno uz to jer sve što kupiš vezano za ovce biče ti trošak a ako budeš imala dobre klijente prodačeš im koje janje i eto zatvorit češ krug a to je najbitnije danas.I najbitnije imaš volju i želju za uspjehom to je cilj ,sretno!

Najnoviji postovi

Na vrh