Krumpironja bez ljutnje, nisam sve u isti koš stavio. Ja gledam to sa svoje strane, nit sam ja ljubomoran niti ništa, ali.
Ali problem je u tome mi koji radimo cijelu godinu sa si možemo priuštiti more, a neki ni nemogu i onda kad dođemo na more gule nas do kože sa cijenama. Nije u redu i nije, npr imam neke prijatelje u Istri tu u Fažani, i kad ga pitam di mogu pojesti domaće lignje u restoranu veli mi nema ih nijedan, sve smrznuto, a kad pitaš u restoranu svi kažu sve je domaće. E pa takvima nedam ni lipe, jer naplate 4 lignje sa blitvom i krumpirom 100 kuna. Čekaj ko je tu lud? On bi od mene živio ko Lord neki a ja moram cijelu godinu za to raditi. Svi misle ako smo iz Zagreba da imamo novaca i da ih treba oguliti. Ja imam prijatelja koji na Krku dva broda, jedeilice, i on ih samo strancima renta, a kad mu kažemo daj nama koji vikend on kaže može u zimi. Ma ajde molim te, ja da imam apartmane ja bi gledao da imam normalne cijene.
Do prije par godina ljetovao sam u Zadru, i kad gledaš oni koji su najjeftiniji najviše nude.
Jer iskreno kakva je razlika u apartmanu od 25e i onoga od 120eura?nikakva u jednome i drugume prespavaš i otuširaš se.
Ja volim potrošiti, nije da nemam novaca ali kad se neko želi na meni bogatiti u par dana to kod mene ne prolazim. Idem na sladoled u Varaždin i kuglica je 7-8 kuna a idem u Dubrovnik tamo je 25.
Ili litra vode na Visu 35 kuna. Gle ja to nedam, ista stvar je sa paradajzom ili maslinovim uljem. To nije domaće i ja to ne plaćam.
I nikoga ne mrzim, ali moje gledanje je takvo, na moru su svi naučeni na luksuz i ajmo ih guliti do kože.
Prije par godina kad sam imao čamac na motoru mi otišla neka stuja, otiđem u servis u Biograd i veli mi prodavač nemamo ali možemo nabaviti i košta oko 1900 kuna, meni to bilo skupo i pitam zašto je skupo? Veli e gušt se plaća, ok ja ga ne plaćam, nazovem dućan u Zg i pošalju mi na more za manje od 1000 kuna.
Da ne pričam o pekarskim proizvodima, ma restorani pogotovo, gle sve ja kužim ljudi žive od toga, ali i ja živim od rada i nije mi to jasno.
Ova sezona je itekak pokazala svoju slabu stranu, ali opet neki neće rušit cijene jer misle da mogu nadoknadit neke stvari, ali nemogu sigurno.
I dok mogu neću trošiti na moru ni kune. Pa jel si di vidio da se školovanje dijece plaća u Zagrebu skuplje ako su smora? Nisi. Za sve je isto a nama na moru da mogu i zrak bi prodali. Ja si uberem koju smokvu kad idem splaže doma i već mi prijeti da sam lopov. Ma evo dam ti 40 kuna za par komada. I normalno uzme mi novce. Eto nisu svi isti. I po nekoj strani sve je to žalosno kad si 50% naših nemože priuštit ni dana mora.
Jako žalosno je to. Neko ima neko nema.