a VI.. NEKI vama vječna slava i hvala i znaj kad vam to kaže dijete koje je u suzama napustilo svoj dom svoju školu svoja igrališta koje je ostavilo sav svoj mali ali jako veliki svijet,onda to dijete tako i misli. I kad potpredsjednica vlade Šimpraga ima pravo ispričati svoju priču valjda ni meni neće nitko zamjeriti što ja svoju stavi u par riječi ,slova,a mogao bi puno dulje i šire .
Što se tiče žrtava, bilo ih je i biti će ih u svakom ratu,i bolestan je um na jučerašnji i bila koji drugi dan u godini koji slavi takve stvari, to je osoba za psihijatriju, ili da ne kažem što drugo.
5.kolovza. ja ne slušam političare, a i ostatak godine se trudim preskočiti njihove poeme,jer svi oni bilo briselski zagrebački ili beogradski isti.
5.kolovza. ja slavim to što sam se mogao nastaviti igrati na onim livadama sa kojih sam protjeran,(a kao dječaku od 6 godina mi ni nijebilo jasno zašto). Slavim to što i Šimpraga i ja možemo slobodno se kretati ,igrati ,raditi, zarađivati,stvarati,graditi.
I zato kolega bhorv,hvala tebi ,mojem ocu i svim očevima, i sinovima koji su nam omogućili da možemo slobodno živjeti.