• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

danot

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Ajde kad budeš ima,,,,koju sliku od boksa,,,,napravija bi si jednog,,,tako da koju sliku montiraš ili znaš mijere,,,:shock:8)8)
Naravno da znam mjere boksa, jedan boks je 2x1.5, a ostali su 1.5x1.5 m, a slike kad uslikam ti posaljem ako te zanimaju:partyman:

A zato mi je poznat... (imam jednoga doma) :scratch
Nek niko to ne pravi od caske dalekovoda, nema gde nisu se pokidali i zavile, nisu presli atesta:finga:, ali nije mi tesko jednom u sezona da ih povarim i ispravim. Pokidam ih uglavno u vocnjaka kada zapnem na neki korov, a ako orem otvorena njiva nema problema.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Danot
Zanimljiva je meni ova tvoja tema. Pokazao si nam dosta stvari sa kojima se baviš.
Da pokomentiram još malo gume. I ja imam jedan par nešto više potrošen i malo me to ljuti :x :scratch. Ali šta češ, takvog sam kupijo i onda sam odmah prebacijo bolje gume napred i sad je kako je. Inače skoro svi su tako sa tim gumama jer se vlastnici ne razumeju da to škodi traktoru pa ne obrate pažnju na to.

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Peter, drago mi je sto cujem da ima nesto zanimlivo u moja tema:)hvala:partyman:
Pokazao si nam dosta stvari sa kojima se baviš.
Jos niste upoznali pravi danot:finga:

Ovo za gume, mozda sam trebao da uradim malo drugacije.
Trebalo je da promenim mozda gume samo od jedna strana, recimo samo od desna, tako bi dobio napred jedna dobra i jedna malo vise potrosena guma, i trenutno bi resio stvar:scratch:scratch, sta kazes???

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Da Danot, mogao si ti tako riješit ali kako i sam kažeš, samo trenutno jer bi posle dužeg perioda dobijo 4 različite dubine profila.

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
E tako ti je, jos gora situacija, ideja me kresnula u glavu kada sam video slika iz oglasa, neki lik je to uradio:

Uploaded with ImageShack.us
Ne zivciram se vise sa nebitne stvare:mrgreen:

B

BAGERISTA

Guest
Naravno da znam mjere boksa, jedan boks je 2x1.5, a ostali su 1.5x1.5 m, a slike kad uslikam ti posaljem ako te zanimaju:partyman:

Bit ču ti zahvalan........:shock::mrgreen:

B

BAGERISTA

Guest
E svaka ti čast,,,na delu,,vidim plastenik izgleda ko apoteka,,,,sređeno okopano,,,nema se ča reč,,,:supz::supz:,,a plodovi,,da moreš samo gledat i divit se na urodu koji če bit ,,,za koji dan,,,kad krene..

Nadam se da se neče i na vas odrazit,,,ovo sr...nje oko ovog povbrča,,,jer ovdje se ljudi več žale,,da je pao i tako mali i nikakav otkup,,tako da mi se čini da če bit i još gorega.......

Reci mi na koji način ti radi ovo za gnjojidbu,,,pokreču to neke punpe ili je prostim padom,,i nakoji način se stavlja unutra to za gnjojenje...povrča..:scratch:scratch

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Eh, nadam se da cemo dobro prodzemo, prosla godina za povrtlarstvo kod nas je bila da kazem dobra, ali ratati, vinogradari i oni sa duhana su se dobro opekli:evil: videcemo, kraja krasi djelo:mrgreen:

Paprika vec beremo, za paradajza je jos rano, ni to prodajemo na pijaca, drzimo 2 tezge, jas i majka kroz leto, a visak koi se javi otkupi nam tetka, ona ima magacin i bavi se otkupom povrce na veliko, tako da nije mi problem, i 100 tona mogu da prodajem ali nemogu da ih proizvedem:(
Nikad nije ni bila toliko bitna cjena, uvjek se trudimo da izvadimo kvaliteta i tezina.

Evo kako radimo gnojidba:

Gnojivo (Urea, kristalno gnojivo u fazi), rastvaramo u kante voda, i preko inka ga stavamo u boca od boljera preko ona stopna na vrv.
Navodnujemo od bunara, preko hidrofor, obelezao sam gde je ulaz.
Stavimo gnojivu u boca, ventil br.1 na slika je zatvoren, donesemo vodu na ulaz,ventil br.2 je otvoren i sacekamo da svi kapalke prokapu neki 5 minute.
Nakon to otvaramo i ventil br 1 i gnojivo preko kapalke udze direktno u koren.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Pozdrav kolega!
Baš sam se pitao sebi...šta će ta posuda od bojlera???
Al sad si sve objasnio, i sve u svemu jasna mi je upotreba, i namena...
Svaka čast za odrađeni posao, vidim sve lepo napreduje i raste bez problema!
Daj Bože da sve uspeš plasirati na tržište i prodati...
Samo tako nastavite, i neće bit problema...još jednom, sve pohvale!!!
živ bio...
pozzz joe...:supz:

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Hvala Joe za pohvale:mrgreen:
Znao sam da nekome bude zanimliva posuda, pa zato sam je uslikao;)
Za sada sve dobro napreduje, nije bila neka bolestina sta zna da uhvati paradajza:evil:, a kako napreduje, bice i jos neka slika:mrgreen:

Žuti

Član
Tu od
29 Lis 2008
Poruka
609
Svaka čast majstore , sve uredno pedantno .... sve je za svaku pohvalu . :prayer: I što je najzanimljivije puno inovacija , i sve si sam napravio . Nemam zamjerke samo nastavi tako . Živio ti meni :supz:

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Žuti, hvala prijatelu, inovacije mora bit, nikad kraja, uvjek nesto treba, ideje ima jos, mora da poboljsame uslovi rada, kako bi ostalo vise vreme i za drugi poslovi:prayer:
Pozdrav:partyman:

B

BAGERISTA

Guest
Eh, nadam se da cemo dobro prodzemo, prosla godina za povrtlarstvo kod nas je bila da kazem dobra, ali ratati, vinogradari i oni sa duhana su se dobro opekli:evil: videcemo, kraja krasi djelo:mrgreen:

Paprika vec beremo, za paradajza je jos rano, ni to prodajemo na pijaca, drzimo 2 tezge, jas i majka kroz leto, a visak koi se javi otkupi nam tetka, ona ima magacin i bavi se otkupom povrce na veliko, tako da nije mi problem, i 100 tona mogu da prodajem ali nemogu da ih proizvedem:(
Nikad nije ni bila toliko bitna cjena, uvjek se trudimo da izvadimo kvaliteta i tezina.

Evo kako radimo gnojidba:

Gnojivo (Urea, kristalno gnojivo u fazi), rastvaramo u kante voda, i preko inka ga stavamo u boca od boljera preko ona stopna na vrv.
Navodnujemo od bunara, preko hidrofor, obelezao sam gde je ulaz.
Stavimo gnojivu u boca, ventil br.1 na slika je zatvoren, donesemo vodu na ulaz,ventil br.2 je otvoren i sacekamo da svi kapalke prokapu neki 5 minute.
Nakon to otvaramo i ventil br 1 i gnojivo preko kapalke udze direktno u koren.

Sad mi je jasno na koji sistem radi,,,,svaka čast,na inovaciji,,,a bome i korisnosti,proizvoda,,,,,,,skidam kapu..:drinkers::shock::prayer:
samo naprijed,,bit če paprika i pomidora,,,,da ne vijeruješ...............:prayer::prayer:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Pozdrav Danot
Kad otvorite ventil broj 1 dal ventil br.2 ostavite otvoren? Tako nešto vode prođe pored bojlera a nešto ide kroz njega, jel tako? U čemu je vic toga? Možda zbog toga da je manje ureje u vodi, da se dovede do cilja neku odgovarajuču gnojidbu?

Jel imaš koju sliku kako izgleda kapaljka?

Ureja se koristi za kamijone :mrgreen: i za paradajz :mrgreen:. Mi ga trošimo u kamijonima zbog ekologije, tako zvani Ad blue. Ako tu tekučinu ostaviš da se osuši onda se iskristalizira, znači nešto slično kao što ti koristiš.

PS
Sva pohvala na vašem radu u plastanjacima, jako se trudite.

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Dobro si zapazio, ventil br.2 ostane otvoren iz razloga sto ventili na ova posuda su 1/2", i zbog to nema dovolni protok pa hidrofor radi ukljuci-iskljuci, imam 3 ovakve posude i na druge imam ventile od 3/4", i tamu ventil br.2 zatvorim, ali svejedno navodnuvanje traje oko 2 sata pa ima dovolno vreme i ovako da svo gnojivo od posuda izadze.

Sluku kapaljka:scratch, to je u crjevo, na prosle stranice ima slike, ali mozda si misleo slika na kapaljka od blizu da se vidi:scratch?
Hvala za pohvale;)

G

GROF

Guest
., ej forumski prijatelju - mladiću danot!

., gljedam ve tvoje slikice plastenika sa prepunim nasadima botanike; paprike, paradajza, ..., ma lipota i divota., a onda svakako i tvoja - tvoje obitelji razno - razna izboljšanja iz kućne radinosti; made in home!, svaka TI čast., moj osobni rešpekt! ...

., imal sam prilike u mome, malome i skromnome životu svega i svačega probat - kušat., pa tako i vaši proizvodov iz predivne zemlje Makedonije!, zemlje obasjane zlatnim suncem, predivni žena, najboljega vina, izvrsne botanike; paradajza - rajčice, paprike, krastavaca, feferona, ...., lubenica, višanja, trešanja, ..., /joj idedu mi zazubice!/., zemlje NAJPLEMENITIJI LJUDI! ... ., e baš mi je drago da imamo ljudi iz Vaše zemlje i ovde na vome poljoprivrednome forumu.-

., mladiću danot!, sretno TI, čitamo se , Bog! ...

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
GROFe, prijatelu, ti uvjek znas da slozis reci:supz:, hvala o svemu, sad imam inspiracija i za jos slikanog materijala.
.e baš mi je drago da imamo ljudi iz Vaše zemlje i ovde na vome poljoprivrednome forumu.-...
Ovo mi je osobeno drago sta sam cuo, vec sam pomislio da sam vi dosadan:lol:

B

BAGERISTA

Guest
Podržavam sve napisano,,,,za danota,,,,svaka mu čast,,,i dobar primjer drugima..........:supz::supz:
A ča se grof naš raspisa,,,mora da ga je dirnula paprika.......:mrgreen::mrgreen::mrgreen:a i neka je,,,jer ovakovih ljudi je malo koji če svoje ideje i izboljšanja,podijelit sdrugima........još jednom pozitivnu kritiku dajem,,,,,našem danotu.....

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Sluku kapaljka:scratch, to je u crjevo, na prosle stranice ima slike, ali mozda si misleo slika na kapaljka od blizu da se vidi:scratch?
Hvala za pohvale;)

Aha crijevo je to, jel to samo izbušeno ili ima još nešto na crijevu?
Da, sliku od blizu sam mislijo. Ako slučajno imaš sliku onda stavi, ako ne onda te neču zamarivat sa time.

Najnoviji postovi

Na vrh