• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

danot

B

BAGERISTA

Guest
Ko bi reko da se iza tebe krije pravi majstor,,,od klima uređaja..........ostalo da i ne spominjem..:partyman::partyman::partyman:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
merilnik-pritiska-olja-foto_10744305_15013377_15080220.jpg

merilnik-pritiska-olja-foto_10744305_15013377_15013423.jpg

merilnik-pritiska-olja-foto_10744305_15013377_15013419.jpg

merilnik-pritiska-olja-foto_10744305_15013377_15014123.jpg

merilnik-pritiska-olja-foto_10744305_15013377_15080222.jpg

OK ako ti ne prljam temu eto slike da vidiš kako sam napravijo. Na ovoj zadnjoj sliki se vidi koliki je pritisak u radu traktora, ništa se ne mjenja kad je vruč ili hladan motor, kazaljka je stalno na jednom mjestu. A to mi je i logički jer pritisak održava ventil.

B

BAGERISTA

Guest
E moj petre,,,,,,,:supz::supz:meni se svaki put,,,srce slomi kad vidim slike,,od tvog TOME(PODVUČENO,,,,TOME),,,svaka čast,,,da čovijek more samo gledat i divit se nečemu,,ča su tvoje ruke napravile,,,,,nemam riječi,,,dan-noč,čovik more slike gledat,,,i ne se zasitit.............

Izvini na OFF-u,ali mora sam..:supz::supz::supz:

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
OK ako ti ne prljam temu eto slike da vidiš kako sam napravijo. Na ovoj zadnjoj sliki se vidi koliki je pritisak u radu traktora, ništa se ne mjenja kad je vruč ili hladan motor, kazaljka je stalno na jednom mjestu. A to mi je i logički jer pritisak održava ventil.
Kod mene je ovakva situacija:
Hladan motor-pritisak je 2.5 bari.
Kod hladan motor pritisak uvjek je na 2.5, pa bilo to na ler gas ili na max gas.
Kad dobro zagreje, recimo oranja nakon 30-40 minute pritisak je negde oko 0.5-1 bar na ler gasa, nemogu bas tacno i da otcitam jer i ovog mog manometar u to podrucje nije tako precizno izbazdaren, a kod max gas ide negde oko 2 bari.
Cuo sam i ja za neki ventil koi odrzuje pritisak, ali ocigledno kod ovi motori kao kod meni i ga nema:scratch

E moj petre,,,,,,,:supz::supz:meni se svaki put,,,srce slomi kad vidim slike,,od tvog TOME(PODVUČENO,,,,TOME),,,svaka čast,,,da čovijek more samo gledat i divit se nečemu,,ča su tvoje ruke napravile,,,,,nemam riječi,,,dan-noč,čovik more slike gledat,,,i ne se zasitit.............

Izvini na OFF-u,ali mora sam..:supz::supz::supz:

Ehh, Peterov TOME;);):heart:

G

GROF

Guest
., lpi TI pozdrav vridni mladiću i moj forumski prijatelju!

., za svaku pofalu kada mladi čovik oće učit i neboji se dela - oće delat!., svaka TI čast i fala!!!...

., e, DA!, ve slikice Petrovoga - firemanpetar! TOME, sve NAS pišimo picajzle ostavidu bez reči i pisanog teksta - štiva., i ča ga čovik više gljeda?, više mu je lipši i dobar!.-

., aj Bog!, čitamo se ...

B

BAGERISTA

Guest
., lpi TI pozdrav vridni mladiću i moj forumski prijatelju!

., za svaku pofalu kada mladi čovik oće učit i neboji se dela - oće delat!., svaka TI čast i fala!!!...

., e, DA!, ve slikice Petrovoga - firemanpetar! TOME, sve NAS pišimo picajzle ostavidu bez reči i pisanog teksta - štiva., i ča ga čovik više gljeda?, više mu je lipši i dobar!.-

., aj Bog!, čitamo se ...

Potpisujem,ovaj tekst,,,,u cijelosti,,,i dodajem,,da ni tako daleko,,,,sad bin poša tamo..
Ako kad bude klonira neko tomu,,,nek se javi,..........:p:p

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Dečki hvala na pohvalama ali moram reči da su vaši traktori jako uredni tako da moram i ja vas pohvalit.

Danot
Imao je i Joekiki neki mjerač pritiska koji je bio napravljen na isti način kao kod tebe. I on na svom LDA 100 imao je na zagrijanom motoru nešto ispod 1 bar pritiska. Tako može bit da je to normalno isto tako tvornički je podatak da na min. okretalima ima od 0,5 do 1 bar zato mislim da je sve OK. Max. pritisak na max režimu obrtajima ti trebal bit od 2,5 do 4 bar. I to je kod tebe tako, znači sve je normalno.

A ventil koji regulira pritisak ulja ima i tvoj motor. Samo što on meni izgleda da radi na principu sigurnostnog ventila i da nema mogučnosti da se ručno podesi.

Jozef

Član
Tu od
17 Ruj 2010
Poruka
413
joj,joj puknuti ti se nikad nebuš popravil,ak si već ponudil da pokažeš,onda pokaži,nemoj bit zločesti :D

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Izgleda odvratno -vrijedi neprocjenjivo..za sve drugo pa i pivo dobar je i masterkard .

:lol::lol::lol:
Mnogo dobar pertler...
živ bio...
pozzz joe!:weedman:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814

Izgleda odvratno -vrijedi neprocjenjivo..za sve drugo pa i pivo dobar je i masterkard .
Ček malo, jel to onaj za flaširanje flaša :scratch

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Nemoj se odmah ljutiti, pa takav sličan je i moj samo je malo finija špindla
Ja vručinu utapam u jadranu

strongboyy

Član
Tu od
2 Stu 2010
Poruka
389
zemljace...zelim da te nesto priupitam...u ranijim postovima sam ti napisao da sam i ja ove godine(po prvi puta) podigao mali plastenik...imam zasadjeno papriku,paradajz(domati) i krastavac.e sad...posto nemam iskustva ama bas nikakvog sa proizvodnju pod plastenicima,molim te za savet.imeno paprika i paradajz napredjuju dosta dobro.paprika ima pino cvetova...a i paradajz ce uskoro poceti da cvate.al primecujem da iz stablike,blizu zemlje i kod paprike i kod paradajza pocinju da teraju izdanci...nove grancice...pa me interesuje sta stim lastarima...dal da ih ostavljam il da ih lomim?evo uslikao sam da pogledas.

Uploaded with ImageShack.us

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Strongboy. mislam da sam ti objasnio na PP, ako imas jos pitanja samo napred, ako znam odgovoricu.

GROFE, hvala ti puno za iskrene komentari, ostani takav:partyman:

firemanpeter, sada sam vec miren oko pritisak, na momenak sam se strasno razocarao, jer tada kada se proizvodio traktor bio da kazem nered po Ex JU,
otac je kupio novi JUGO davna 95 godina, na 40000 Km vec je motor pokazao, na 70000 je raden kompletni remont, radilica obradena na 2 specijala, znas sta to znaci, a sta je 70000 Km, a motor na jugic je bio isto mislam DMB proizvodnja ako se ne varam, pa zato sam se zabrinuo i to kako za traktor.

puknuti,strava, nek on samo radi svoj posao.

strongboyy

Član
Tu od
2 Stu 2010
Poruka
389
@ danot - dada shvatio sam..:)danas sam bas prezatezao foliju...bila je jako labava...nisam znao da treba da je ostavim na suncu da se najlon opusti i smeksa..zategao sam je odmah cim smo je prebacili preko zeljeza..pa se svremenom skroz opustila.danas smo je zategli i sad je super.ostavicu i ja svaki treci lastar..mada sam vec ranije 3-4 lastara izlomio redom...jer tada nisam znao kako to uraditi.al svejedno paradajz ima vec procvale cvetice:) a i paprika ima papricice od odprilike2 cm.;)
hvala na savetu:)

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Ehh, folija, nju mestis iskljucivo kada je sunce, i sacekas da stoi 20tak minuta preko zeljeza, ma sreca sta je mali plastenik pa se moze prezatezati folija, imalo i kod meni takve slucajeve da sam morao da mestim folija kada nema sunce jer vreme je ograniceno. Ali nedaj boze da treba prezatezati folija na veliki plastenik kao onog moi, to se radi sa flasencugom.
Imako idem kuci na 18 ovog mjesec, pa napravicu oni slike sta sam ti vetio.

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Pozdrav svima:partyman:
Danas sam malo igrao oko tomo,podmazuvao, povario sam blatobrane, zamenio gume, razlika u dijametara prednji sa zadnji mi je oko 2-2.5mm, zato sam i polomio konusni:cry:, evo koja slika:

@strongboyy, evo slike sta sam ti vetio,uslikano danas.
Ovo je sorta paradajza koi zahtjeva jedan catal, neznam koliko mozes od slike vidjeti kako je vrzan na konopa:

A ovog paradajza se vodi na 2 catala, ostajes ga svaki treci:

Prosla godina smo poceli sa berba na 5 juni (05.06.), ali ova godina proizvodstvo docni, mnogo je hladna ova prolet za razlika od prosla godina.

B

BAGERISTA

Guest
Svaka čast na plasteniku,,,vidim sve pomalo raste,,,,a i ljepo uređeno......a i bit če dosta ploda,,bar sa slika ča se vidi,,

Nisam kužio,,ča si mijenja gume na tomi,,,jesi stavlja nove ili.....:shock::shock:

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Nisam nove stavao, ovi su jedno 70% zdravi. Zamenio sam prednji sa zadnji gume. Rokada.
To sam uradio jer TV je na prednji kraj dosta tezi i zbok to prednji gume trosi vise nego zadnji, to sam trebao da uradim odavno ali nisam obracao paznja na to. Koliko da uramnotezim potrosnja gume. Prednji su bili neki 2-2.5 mm manji precnik od zadni, sta u obem je vec razlika u predjen put, sta predizvika muzika u diferencijala.

Na vrh