• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

danot

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,907
ma kod njih nema nikada opuštanja,moraš biti spreman za iznenađenja....

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
Par slike od megjuredna obrada sa Flora 55:
image008bx.jpg

prvo gledam paradajz i pomislim o primorju ili nekim toplim krajevima, tek dalje vidim da se radi o plasteniku.....
ovaj mtk je legendaran, takodje imam nesto slicno, mislim da je marka wrenzki, 4T Briggs&Stratton motor.....trosi....ma ne trosi nikako :weedman:, u vrtu je nezamjenjiv za docekivanje korova

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
.....trosi....ma ne trosi nikako :weedman:, u vrtu je nezamjenjiv za docekivanje korova

I ovog je 4T, B&S motor, 5.5 ks, spored meni jedina mana je to sto ima suvi filter zraka, bar da je bio uljni:blackeye
Trosi oko 2.5 puta manje goriva od IMT 506 u frezanje,provereno, jer u supi kod mene stoi jedna 506tica na prijatelj.

Uploaded with ImageShack.us

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
I ovog je 4T, B&S motor, 5.5 ks, spored meni jedina mana je to sto ima suvi filter zraka, bar da je bio uljni:blackeye
Trosi oko 2.5 puta manje goriva od IMT 506 u frezanje,provereno, jer u supi kod mene stoi jedna 506tica na prijatelj.

to je prednost sto je suhi filter, zamisli da u toku rada kad ga naginjes usisa ulje unutra......
za mene je mana sto u proljece teze upali, nece bez zalivanja, i sto stalno treba paziti na nivo ulja jer ga zna usfaliti.....a B&S jedva ceka da zariba

B

BAGERISTA

Guest
Po meni je najbolji uljni filter,,,,zraka,,,,jer ide najmanje šporkice,,i praha unutra..

Ali naš kolega dela freza,,,lomi travurdinu,,,a i mene čeka,,,isto,,,,samo ča ide malo slik od idile......:weedman::weedman:

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Izgubio sam kontakt sa internetom, tako da trenutno nisam u mogucnosti da pratim forum:mad:
zamisli da u toku rada kad ga naginjes usisa ulje unutra......
Uff :scratch:scratch:scratch,ovo nisam predvideo, vec neko vreme sam trazio da kupim kukiste uljnog filtera, sada odustajem od ideja...
Po meni je najbolji uljni filter,,,,zraka,,,,jer ide najmanje šporkice,,i praha unutra..
I po meni je uljni najbolji, ali ne bi si igrao, vidi sta kaze Edo:?

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
bilo bi trci daniel a za njim mtk ko lud s punim gasom, ili iskoci mtk iz ruku sam pojaca gas i odeeeeeee :rolfer:

B

BAGERISTA

Guest
Izgubio sam kontakt sa internetom, tako da trenutno nisam u mogucnosti da pratim forum:mad:

Uff :scratch:scratch:scratch,ovo nisam predvideo, vec neko vreme sam trazio da kupim kukiste uljnog filtera, sada odustajem od ideja...

I po meni je uljni najbolji, ali ne bi si igrao, vidi sta kaze Edo:?

Nisam doživija čut još da je nekome usisa,,,ulje,,,:scratch,,,ali di stroj radi u teškim uvijetima rada(freza,tanjuranje i sve ostalo)di ima praha,nema ga do uljnog,,,,,barem po meni,,,čast ovim novim strojevima koji imaju sad dupli zračni filter,,,...ja na 539,,,ili kopačici,,ili 560,,,a da ne govorim na zmaju kombajnu,,,to se nađe unutra prljavštine,da nio za ljude......

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,907
možda bi usisao kada bi se natočilo ulje preko maximuma......

B

BAGERISTA

Guest
To je moguče,,,,,ali ako je na mijeri,,,,po meni nemože,,,,a i nije nikad,,,ni na jednom stroju,,pa čak ni na kopačici,,koja se dosta naginje................

strongboyy

Član
Tu od
2 Stu 2010
Poruka
389
zdravo zemljace.napravio sam i ja kjednu mini foliju.prvi put;).posadio sam papriku paradajz(domati) i krastavice...krastavice super napreduju..paradajz tako-tako...al paprika nikako ne pocinje da se razvija...svo vreme je nekako nevesela...posto vi u vasem kraju imate veliko iskustvo stim,daj mi neki savet sta da uradim,kako bi pocele da rastu brze...da izgledaju zivlje...evo napravio sam jednu sliku danas.

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Evo video sam post i otisao sam da malo poslikam:

Ovo je situacija kod mene, paprika i paradajz su sadeni u jedan dan razlika, paradajz napreduje odlicno, a paprika je recisi ista od kad je nasadena, imeno od kada je nasadena nije bio dobro vreme, sve nekako oblacno, bez sunca, hladni noci, a paprika pa to osobeno ne voli, to je razlog sta iz godine na godine sve manje sadimo paprika a sve vise paradajz, evo neki 3-4 dana vec ima sunce i vreme je toplo, kao da je dobila paprika bolja boja na list, imeno situacija e takva kakva je, pa videcemo.
Za gjubriva, sada dok cveta se stavja vestacko gnojivo 1 faza, 110 denari je Kg, mozes potraziti u svaka poljoprivredna apoteka, ali dok se vreme ne upravi dzabe je.
Ova godina smo kupili i BIOFLOR, ono sto go ima na pazar3, ljudi se hvale, pa videcemo....
Pozdrav:partyman:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,907
pa ti ćeš još malo pa imati berbu....:supris:

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Jos je rano za berba, ima vremena, sutra ide okopuvanje mali plastenice po drugi put, ali prvo megjuredna obrada sa MTK, ako se sjetim bice i neka slika:rolleyess:

B

BAGERISTA

Guest
Svaka čast kolega,,,ovo kod tebe je primjer kako se triba delat,,,,a da ne pričam,,,da je sve za deset +:supz::supz:,,,,gušt mi je gledat kako sve središ,,,,a povrče,,,,za svu pohvalu,,,,nek ti dođe prinos kakvog si sam zaželiš...............;);)

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Hvala ti prijatelu BAGERISTA na pohvale i na iskrene cestitke, ocekuje se ova godina dobar prinos, oko 1 ton paprika i 20 tona paradajza, pa videcemo , kraja krasi djelo:mrgreen:

Danas se puno radilo sa Flora, prvo megjuredna obrada u 6 mali plastence, pa malo rucno, a nakon to i frezanje vocnjaka, evo neka slika:

I mali video, losi je kvalitet:
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=W5LfWK07nZA[/YT]
I vec pred mraka bratic je orao susjedov vrt, tomo novi plug ni ne osjeca:mrgreen:

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Ajt jos malo o meni,, nakon sto danot zavrsi fakulteta neplanira se ozbiljno baviti poljoprivreda, nego posadicu ono malo zemje sa vocke, i samo onako iz ljubavi sprema strojeva i zemje, jer nemogu je ostaviti tako, ipak od malenak sam sa tih radovi.
Nego bavicu se sa onome gde su pare:

Ovo je sada sekundarni posao mog oca, nakon radno vreme radi sa ovome, on ne radi poljoprivreda, a ja samo pomazem kada mogu i koliko mogu, uglavno polako no sigurno ulazim u tog posao.
Pozdrav:partyman:

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
e...da ti pokažem svoj home made alat za pertlanje cijeve klime...
Štaš , ajde postavljalj klimu , moraš se snać

Ehh,postavuvao sam klima uredai jedno cjelo ljeto nakon zavrsetka sredno skolo, u jedna firma, varenje, busenje,hebeni beton, ima pare i u tog posao.

Nego pokazi svog alata za pertlanje, pa jos home made, ljubitel sam home made izradi:prayer:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Eh Danot moj, i meni je taj alat za pertlanje poznat, upravo takvog kao na sliki imam kod kuče. Samo što nije moj nego od brata. Znaš koje sam ja profesije a brat radi na klima uređajima samo što on ne voli baš ove male split sisteme nego uglavnom radi na onim večim uređajima ko na primer za hlađenje velikih objekata- trgovačkih centara i slično.

Inače alat i meni dobro dojde kao naprimer za koje izboljšanje :rolfer::

merilnik-pritiska-olja-foto_10744305_15013377_15013417.jpg

Da ti ne prljam temu, ako te zanima više što sam radijo onda možeš pogledati tu:

http://www.mojalbum.com/firemanpeter/merilnik-pritiska-olja

Inače ove godine namjeravam jednu klimu sebi izmontirat, zapravo ja ču biti samo monter a ostalo (spajanje...) ima da se brat pobrine. Imam jednu klimu ali treba joj nov kompresor. Moram ga nabavit a onda da se izmontira.

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Ma kakvo prljanje temu:D
Ko sto kazes,alat uvjek dobro dojde, i meni je dobro posluzio sada kada sam montirao manometra ulja.
Nego nemogu da otvorim link koi si dao:mad:

Na vrh