• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

danot

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,907
Nisam nove stavao, ovi su jedno 70% zdravi. Zamenio sam prednji sa zadnji gume. Rokada.
To sam uradio jer TV je na prednji kraj dosta tezi i zbok to prednji gume trosi vise nego zadnji, to sam trebao da uradim odavno ali nisam obracao paznja na to. Koliko da uramnotezim potrosnja gume. Prednji su bili neki 2-2.5 mm manji precnik od zadni, sta u obem je vec razlika u predjen put, sta predizvika muzika u diferencijala.

pa ta 2-2.5 mm ti ne bi smjelo stvarati probleme,ili si mislio 2-2.5 cm...:scratch,to je već dosta..

B

BAGERISTA

Guest
Lipo ga ti delaš,,,,vajk koja slika,,,,neka ,neka....:drinkers:
A sad sam skužija uvezi čega si govorija,,,,,,,radi toga si dela na tomi.....onu osovinu,,ili ča je več bilo..

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
pa ta 2-2.5 mm ti ne bi smjelo stvarati probleme,ili si mislio 2-2.5 cm...:scratch,to je već dosta..

Tacno kao sto sam pisao 2-2.5 mm.
Ako racunamo 2.5 mm precnik (dijametar) gume, to je oko 1 cm u obikolka,Javuje se razlika u pominati put prednji i straznji kotaci, ali ipak zasad nema problema, to polako i polako nagrizuje zipcanik i ga drobi.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
cisto sumnjam da razlika od 1 cm u obimu pravi probleme.....mozda u idealnim uslovima, ali stvarni su daleko od idealnih, uvijek jedan tocak nagazi na glatko, mehko, na kamen......pored toga postoji poprilican zazor izmedju prednjih i zadnjih tockova, dok se prenese okretanje s prednjih na zadnje i obrnuto
ja sam imao cetiri nove gume, ali dva para od razlicitih proizvodjaca, nisam mnogo obracao paznju na obim, nije mi ni padalo na pamet, dok nije pukao vretenasti nakon nekoliko godina voznje.....razlika je bila, ako se dobro sjecam, 7 cm u obimu

barem si umirio savjest sto si zamijenio mjesta gumama

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
.razlika je bila, ako se dobro sjecam, 7 cm u obimu

barem si umirio savjest sto si zamijenio mjesta gumama

Jeste bar savjest sam umirio, negde i u temu TV sam citao da je dobro zamenjivati gume zbog neramnomerna potrosnja, pa i tako mi je logicnije, nepada mi napamet drugi razlog zbog cega je otisao vretenasti.
7 cm kazes:supris:

Zadar, nije bas nacrta, ali ako trebas takvo nesto pomozice ti:

Uploaded with ImageShack.us

Gredel (deo od rama do motike) je od casice od 10 KiloVoltni dalnovod:confused:

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Pozdrav svima!
Jeste bar savjest sam umirio, negde i u temu TV sam citao da je dobro zamenjivati gume zbog neramnomerna potrosnja, pa i tako mi je logicnije, nepada mi napamet drugi razlog zbog cega je otisao vretenasti.
7 cm kazes:supris:

Hehehe...a vidi moj ujko kako ganja Tomicu, uopšte nebrine za razliku i obim guma :lol:
Ovaj Tomica je 10 puta sebe odplatio,,, uslužno oranje, i frezanje...jedini tomica u selo, al zaposlen maximalno...
Ja mu kažem da to neće valjati tako, a on samo mahnuo rukom i tera dalje.
Za sad je on bio u pravu, jer 2 godine tera sa ovom gumom, i nije se ništa polomilo...

pozzz joe!:weedman:

G

GROF

Guest
., lip VAM pozdrav dragi moji bećari - forumski prijatelji!!!
., lipo VAS za čitat i prijatelje imat!., čitamo se ...

strongboyy

Član
Tu od
2 Stu 2010
Poruka
389
hvala za slike.;)vidim da jako lepo napreduje paradajz...vec ima i plodove...kod mene je samo cvat jos.a bas interesantno kako ih vezujete konopcima.ja sam pored svakog korena zabio kolac i vezao stablo konopcem...al ovo kod vas je bolje.kad bi vi stavlali kolce...trebali bi vi nekoliko kubnih metara ;).tako cu ih i ja zavezati.hvala jos jednom.naucio sam nesto novo :).a koja je sorta moj paradajz...ne znam.al ostavi cu mu svaki treci catal.a u plasteniku imam i dve sorte krastavice.jedna sosra koja je bila posadjena zajedno s paprikom i paradajzom, nema jos ni cvata...a druga koje sam kupio nedavno vec ima krastavce duzine oko 10tak cm.i jako lepo raste i na svakih 5-6 cm ima novi krastavac sa cvatom...

Posljednje uređivanje:

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Joe, video sam par ovakvi slucaja,ali ako su drugi 3 gume iste nema problema.
Imeno ne razumem ljudi koi toliko mnogo rade sa traktorom a ne stavaju gore postene gume:weedman:

GROFe, prijatelu, veliki pozdrav:partyman:

Strongboyy, upravo tako, ako stavamo kolci trebali mi vise od 3000 komada, a to se vec mjeri u kubicima, sa konopa ide lakse, brze, ma otkud bi nasao toliko kolci.
Za krastavac ne bih nista znao jer sadimo po 5-6 korova.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
....Hehehe...a vidi moj ujko kako ganja Tomicu, uopšte nebrine za razliku i obim guma :lol:
Ovaj Tomica je 10 puta sebe odplatio,,, uslužno oranje, i frezanje...jedini tomica u selo, al zaposlen maximalno...
Ja mu kažem da to neće valjati tako, a on samo mahnuo rukom i tera dalje.
Za sad je on bio u pravu, jer 2 godine tera sa ovom gumom, i nije se ništa polomilo...

kazes ore.....sta to vi orete, pepeo? pa kod njega samo zadnji kraj vuce
imam neke stare gume stavljam ispod sijena da ne istruhne od snijega, njemu bi jedna dobro dosla

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Ore tomo i sa ta guma:prayer:
Jedan lik sa PE-18 koi ima vinograd u moje selo sa jedna guma od kombi ora sa cetvorobrazdni plug:cry:
Imeno ore sa trobrazdni plug kao sto ima clan @Misel, i lancem je vezao konjski plug da bi manje okopuvao motikom...

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
par....27 komada :rolfer:

pare se ko zecevi....

uh kad se sjetim svojih, kako su izglodali sve oko kuce :twisted:

B

BAGERISTA

Guest
Samo gas,,,,,,ni trepnut nečeš,,,kad ono četa cijela...:lol::lol:ljepo igledaju..

Nači mužijak,,,je ko po traci,,,,samo štema...:lol::lol::shock:

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
par....27 komada :rolfer:

pare se ko zecevi....

uh kad se sjetim svojih, kako su izglodali sve oko kuce :twisted:
Pa bili su par:lol:, muzjak i zenka, ali jedno cudo su se nakotili, i kako jede ta zivotinja, ma kao prasici, po cjeli dan glodaju...

Nači mužijak,,,je ko po traci,,,,samo štema...:lol::lol::shock:
Kad smo prvi put mali zecevi odvojili od zenka, nismo imali prostor pa smo ih stavili zajedno sa muzjaka, a zenka smo cekali da rodi drugi.
A muzjaka je poceo da štema po mali zecevi:supris:, kazem ja ocu da ih razdvojimo, a on nije im nista nisi video dobro, kad ono jedan mali je umro, pa smo ih tada razdvojili:mrgreen:

B

BAGERISTA

Guest
A muzjaka je poceo da štema po mali zecevi:supris:, kazem ja ocu da ih razdvojimo, a on nije im nista nisi video dobro, kad ono jedan mali je umro, pa smo ih tada razdvojili:mrgreen:

Skoro pa da nisi napravija totalni raspašoj,,,...ajde bitno je da si odmah riješija..

Dali imaš gajbe za njih,,,ili samo ovako..u žici..:scratch
Nači voli skakat,,,,ide mu..:mrgreen::mrgreen:,,,koliko ih sada imaš...:scratch

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Jeste, gajbe imaju obavezno, skovane su od daske.
Nemam postene kafeze jer zasad imam dovolno prostora, imam 6 boksova gde smo porano cuvali svinje, i sad tog prostora zauzimaju zecevi.
Sa muzjak i zenka su 27, a pre par dana zenka se opet okotila tako da ima i mali, trebalo bi da su jos 10tak:scratch

B

BAGERISTA

Guest
Jeste, gajbe imaju obavezno, skovane su od daske.
Nemam postene kafeze jer zasad imam dovolno prostora, imam 6 boksova gde smo porano cuvali svinje, i sad tog prostora zauzimaju zecevi.
Sa muzjak i zenka su 27, a pre par dana zenka se opet okotila tako da ima i mali, trebalo bi da su jos 10tak:scratch

Nači cijela četa,,,ih je...svaka čast..
Ajde kad budeš ima,,,,koju sliku od boksa,,,,napravija bi si jednog,,,tako da koju sliku montiraš ili znaš mijere,,,:shock:8)8)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,505
...
Gredel (deo od rama do motike) je od casice od 10 KiloVoltni dalnovod:confused:

A zato mi je poznat... (imam jednoga doma) :scratch

Najnoviji postovi

Na vrh