• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

danot

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Nije to tek tako izbuseno burgijom, nego specijalno je to crjevo sistem kap po kap, kapalka je zalijena u crjevo.
Ne zamaras me nis, kad poslikam stavim slike:finga:

Pozdrav:partyman:

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Aha crijevo je to, jel to samo izbušeno ili ima još nešto na crijevu?
Da, sliku od blizu sam mislijo. Ako slučajno imaš sliku onda stavi, ako ne onda te neču zamarivat sa time.

firemanpeter, tek sad kad sam pogledao moja tema sam se setio da ti dugujem slike:

Uploaded with ImageShack.us

Inako sad kod mene je u tek berba paradajza,bere se svaki dan,cjena je slaba kod nas, ali sta je tu je, evo koja slika:

Pred neko vreme je padalo grad, imao sam sitne ostecenja,ali na samo 5 km od mene je bila velika katastrofa, od folija na plastenice nista nije ostalo, tako da odma sam odlucio da stavim zastitna mreza:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Hvala na slikama Danot! Vidim da su napravljene rupice u cijev i nešto je još stavljeno u cjev pa da polako pušta voda kroz rupe.
A šta je to stavljeno u cjev?

Ajoj :supris: koliko paradajza :supz:!! Svaka čast, imate ga puno. Dobro vam uspjeva.

Fino si zaštitijo plastenjak sa mrežom, bolje da se stavi pa da nebi slučajno došlo do toga da se izgubi sve u 10 minutama. Ziher je ziher.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Ajoj :supris: koliko paradajza :supz:!! Svaka čast, imate ga puno. Dobro vam uspjeva.

Kako se crveni paradajz...lako može da zacrveni jedan TV830 u dvorištu:mrgreen:

pozzz joe!

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Sutra rasjecem jedna kapalka i ti poslikam:blackeye

Kako se crveni paradajz...lako može da zacrveni jedan TV830 u dvorištu:mrgreen:
Skoro da si pogodio:finga:, ova godina skoro sav paradajza pretvoram u nesto crveno, ali za radionica, cjena prejde i jedan odlican 830:prayer:

G

GROF

Guest
., šaljem pozitivnu vibru da se kupi makina 830!!!

Skoro da si pogodio:finga:, ova godina skoro sav paradajza pretvoram u nesto crveno, ali za radionica, cjena prejde i jedan odlican 830:prayer:

., ej prijatelju!., ča drugo pisat TI mogu?., već da cijena prejde i da jedan odličan 830 dojde!!! :heart: ...

., tvoja zelenjava je za čistu peticu, svaka čast na uloženom velkom trudu i muki dok se sve to odela - odradi.- :supz: ...

., aj Bog!, čitamo se ...

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633

Evo prjesek kapalka:

, unutra je plastika, vide se rupice kroz koji prolazi voda, sta da kazem nego svaka cast onome koi je izumio ovo, kad se sjetim porano kako smo navoduvali, sa motikom:mad:, a sad kada idem na njiva sve je postaveno i samo pritisnem dugme i se vracam doma, veceras idem iskljucim.

GROFE, 830 kazes:D,ma to mi je posledno na spisak, pre toga imam drugi planovi, i lovu se ulozuje u radionica, alat i oprema,tako da ova godina se pravi velika investicija, a drugi TV jos najmanje 2 godine NE, ali bice:finga:. 830 kod nas je vrlo rjedak, ja nikada nisam ga video u zivo, samo jedan u oglasima, isto tako nema ni 822, dok ostale serije ima.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Izvini Danot na kasnom javljanju, ne pratim sad baš svaki dan forum. Malo je dan kratak pa... :blackeye

Vidim sad kako to izgleda, zanimljivo. Hvala ti za tvoj trud- sječenje kapaljke, slikanje...

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Pozdrav Danot!
Malo me interesira koliko je € kod vas jedan kompresor za klima uređaj. Tako samo informativno, ako slučajno znaš jer se razumeš u te stvari.

Meni bi zapravo trebal neki ovakav npr. od LG:
5011LG2131 - KOMPRESOR GK 113P R-410A LG
9.600 Btu/h

http://www.empor.si/showImage.asp?id=5011LG2131

Kod nas ti je za nekih 150€.
Ako neznaš,nemoj se mučiti.

B

BAGERISTA

Guest
Pozdrav oba dvojci,,,,.
Ej danot,,,kakav je urod,,,jesi uspija prodat,,,ili je muka ove godine,,,nisi se odavna raspisa,,,pa reko da pitam,,:p

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Pozdrav forumasi, ne pratim i ja forum u zadnje vreme, navratim ponekad, vise preko zima...
firemanpeter, 2.8kw,tog kompresora kod mene kosta oko 180 eura(samo kompresor iz trgovine bez montaza), znaci kod vas su jeftiniji:scratch, sa montaza cijena je dosta vise, cijena ovisi od onog ko montira, R410A je tip na freona koi koristi klima uredaj...

BAGERISTA, urod je odlican,zato svaku godinu na 1000 m2 nakrcam po 30 metri kubni gnojivo, ja prezadovolen, kvalitet isto je odlican, za plasman nema problema jer kvalitet se prodaje, ali cijena ova godina je katastrofa, najgora u zadnji 6-7 godine koliko se ja dobro sjecam, cijena trenutno koliko da znas u maloprodaja je 4 kg za 1 euro, ili na velika prodaja je 6 kg za 1 euro, berba jos traje, danas nabrao 1 ton paradajza, usput evo neka slika stanje od ovih dana

U mog poljoprivrednik bez problema krcam do 650 kg, sutra ujutro idem na pijaca:

B

BAGERISTA

Guest
Popzdrav kolega,,,,,,evo gušt je vidit te slike,,,,i pomidori(paradajz)stvarno su krcati,,,,a i imaju od čega bit,,,kad je nagnjojeno,,,kako triba.....

Svaka čast na delu i trudu,,kojega ne fali,,,kako mi se vidi....:prayer::prayer:

Pozdrav iz pule.:supz::supz:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,907
kako to podnosi berlingo,s obzirom da je putnički?

G

GROF

Guest
., lip TI pozdrav mladiću - forumski priajtelju!

., aj neka si se TI napokon javil., nima TE ko ni turpije u reštu., a onda se javiš sa predivnim sličicami ke divanidu više od 1000 reči., a uglavnom se i kotebe samo dela., eh DA., a ča je sa tovaračem?, kako gre delo oko tovarača?., aj Bog!, čitamo se, sretno TI mladiću!...

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
BAGERISTA, nagnojeno mora bit kao treba jer svaka godina sadim paradajza na isto mjesto, nemam visak njive pa da iduca godina ostavim ugar, pa zato moram da gnojim:mad:

mtd, nije berlingo nego je Partner;)
Ma podnosi on dobro, mislam da putnicke i tovarne imaju putpuno ista konstrukcija, ma ipak je to Franciiska amortizacija:lol:
Ovako ide dobro(nema usta da rece tesko je), ali kad mu nakrcam jos 500 kg u prikolica e tada mu je stvarno tesko:prayer:

GROFE, e da, nema me, imam frka oko kuce,sa utovaraca malo kasnim, treba da dam na tokarenje neke stvare, jedan hidro cilindar mi je neispravan pa jucer sam bio da trazim, ostavio sam broj u otpadu da mi javu kad dodze takav cilindar kao oni 2 sta sam ih uzeo, kazu da se cilindri prodaju odma, doznao sam da su to cilindre iz kamijone sta podizu kabine.
Prednji kraj na serije 800 je za 2 cm uzak od zadnji, ovo je zadnji trap:

a ovo je prednji:

Prostora od prednji kotac do hauba je knap,idu cilindri ali moram nesto uradit, tako da svaki mm mi je bitan, planirao sam da mi istokaru produzetoci po 1cm, slicno kao sta je firemanpeter uradio, moram da dobijem malo na prostora, a otac mi je rekao da nadzem 4 kruti produzetoci da rasirim traktor, pa sad neznam sta da radim:confused:
Jel znas dali mi pasu kruti produzetoci iz serije 700, od ostali manji serije znam da mi ne pasu, pa da potrazim da vidim sta ce bit? Od serija 800 origi nema sanse da nadzem.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,907
mtd, nije berlingo nego je Partner;)
Ma podnosi on dobro, mislam da putnicke i tovarne imaju putpuno ista konstrukcija, ma ipak je to Franciiska amortizacija:lol:
Ovako ide dobro(nema usta da rece tesko je), ali kad mu nakrcam jos 500 kg u prikolica e tada mu je stvarno tesko:prayer::

konstrukcija je ista ali nosivost ne,teretni ima 800 kg,ali je zato tehnički puuuno skuplji...

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Neznam tacno, neznam ni kod meni kolika je nosivost prema prometna, bas cu proveriti.
Kad sam mislio konstrukcija mislio sam i na trapovima(svejedno sto je razlicna nosivost prema prometna), inako jedina mana na svaki Partner(ili Berlingo,, na previse djelova kod mene stoi znak na Citroen) je zadnji trap, vrlo brzo se rasiri trap u slovo V okrenuto...

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,907
ima mi susjed berlinga 1.6 hdi teretni i jako je zadovoljan njime,samo njegov vozi samo gljive tako da sa zadnjim krajem nema problema...

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Pozdrav forumasi, ne pratim i ja forum u zadnje vreme, navratim ponekad, vise preko zima...
firemanpeter, 2.8kw,tog kompresora kod mene kosta oko 180 eura(samo kompresor iz trgovine bez montaza), znaci kod vas su jeftiniji:scratch, sa montaza cijena je dosta vise, cijena ovisi od onog ko montira, R410A je tip na freona koi koristi klima uredaj...

Hvala na odgovoru i izvini na mom kasnom odgovoru jer ne čitam svaki dan.
Sad da pokomentiram cjenu od kompresora. Za tu cjenu koju sam ti napisal če mi brat njega kupiti ako hoču. A on je profi u tim poslima oko klima uređajima, inače se bavi sa velikim uređajima a ne sa ovim malim koji su za jednu sobu.
Dobro onda je ta cjena dobra, samo me zanimalo kako je kod vas.
A za montažu me ne brine, vjerujem da znaš ko če to sredit :D.
Inače kod nas več duže vreme nema vručine, ko da nije ljeto :scratch pa mi sad nit ne treba klima.

Što se tiče produžetaka, napiši mi mjere pa ču ja izmjerit ako su moji istih dimenzija. Izmjerit ču ti to ako želiš?
Pozz u Makedoniju!

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Hehe, znam ko ce ti to napravit;)
Inako i sam sam montirao klime, a nit ja je nemam kuci, a i netreba mi zasad, sad i neradim tog posao sa klime, nije bas placen, ima velika konkurencija, popravjamo sa otac sad frizidere za domacinstvo.

Za produzetoci budem ja izmjerio pa ti javim, ako naletim obavezno cu da kupim, video pre tjedan dana u otpada produzetovi od mali tv, ali mi nepasu, mozda cu da naletim i od veliki, samo vremena kad.

Evo par slike, kako zavrsuje paprika tako plastenice sredujem i ih sejem persin, da uhvatim neka para i preko zime:mrgreen:

I bas sad kad mi kultivator najvise treba, javio mi se zajebani kvar:evil:

Na vrh