Znaći Husar bio si i ti,ma lako za mene ja sam pi...in dim od poljoprivrednika,ali te kalkulacije općenito su mazanje očiju nas seljaka.Isto tako je bilo prije 2-3 godine negdje u Slavoniji neki pokus sa preko 20 hibrida raznih kuća ,bilo je objavljeno u gospodarskom listu,sve je to od parcele do parcele.Najbitnije kod te njegove kalkulacije je recimo bilo da je u jednoj stavki srušio cijenu sušenja za 500 kuna u odnosu na drugu,najbitnije je da je sa najsitnijim slovima bila data gnojidba.A tu gnojidbu za ekstra prinos sve sjemenarske kuće skrivaju,a ona bi trebala se kretati oko 700 kg na hektar kompleksnog gnojiva,koje bi trebalo biti dato po PS-u,znaći pod zimsku brazdu,pred pripremu u sjetvi i kultivacija.Veliki ratari koji ganjaju prinos sigurno budu izabrali najrodniji uz maksimalnu gnojidbu ali i to ganjanje profita dovodi do propasti,tako je po cijelom svijetu u večini slučajeva uništeno poljoprivredno zemljište.Najvažniji faktor prinosa kod tih pokusa određuje ,barem kod nas onaj koji sadi kukuruz sa sadilicom.Pokraj mene je sjedio čovjek iz općine Nova Rača ,koji godinama sadi pokuse za jednu sjemenarsku kuću,on uvijek približno zna koji bude najviše dao u jesen kada se skida pokus,jer na pojedinoj sorti pojača sklop za 5-10% i gnojidbu i to je to.A što se tiče dekalba ,neka pobjedi najbolji,ja osobno nisam bitan ,sadim što mogu isfinancirati,po svojim skromnim kalkulacijama.