Od ekipe iz 2014 ostao mi je samo šu*ak, ostalima je vijek bio kakvih mjesec dana, i onda ili pod auto na cestu, ili susjedovi psi (2 komada), jadna maca mi je imala naviku ići dvije kuće dalje u krčmu, i onda je nestala, kasnije mi je poznanik iz drugog sela priznao da ju je on odnio kući. Od ove ekipe iz 2015, samo je jedna nastradala od susjedovih pasa, onda sam ih išao "upozoriti" da tako više ne ide, ali na žalost tu je Darvin na djelu i protiv nagona se ne može. Moji psi spavaju skupa s mačkama, bio je slučaj i da je moj pas branio mačku od susjedovih pasa.
Da se malo aktivira tema, od upozorenja nema ništa. Znam da rat sa susjedima nije dobra opcija po psihičko zdravlje, stoga mir dokle ide. Mog oca je ugrizao tuđi pas. Taj pas je bio lutalica, tada su ga prisvojili susjedi, ali nije cijepljen i nije u boksu, nego radi što hoće. Vidio ga je na biciklu i dalje je povijest. Odmah ga ja vozim na hitnu, makar nije bilo tak jako, oralna vakcinacija protiv bjesnoće je fenomenalna stvar koja pomaže u prirodi tako da slučajeva nije bilo, ali ipak radi sigurnosti i eventualnog trajnog rješavanja problema, idemo u bolnicu. Dobio tetanus, sad jel dobio cjepivo za bjesnoću, ne znam. Došla policija, došla veterinarska služba. Odjednom neeee, to nije naš pas kaže susjeda. A pas u dvorištu, ima kućicu. Mi ga samo nahranimo povremeno, ona će. Nije čipiran bio. Kako je to zakonski prošlo ne znam, ali pas i dalje po starom. Valjda je bio na promatranju, vidjeli su da je "zdrav" i vratili ga. Znači u 2023. me seoski dvorištar ugrize na cesti, ne u svom dvorištu i puste ga da dalje radi svoj posao. Pošto sam sirotinja, na posao sam dugo išao biciklom. Isto se jedan zalijetao na mene dok sam biciklirao. Nosit 19mm ključ od auta za kotače skidat sa sobom dok biciklom ideš na posao... Tada me vlasnik dočekao, "kaj ti zamahuješ na mog cucka". No dobro, idemo dalje. Što se tiče trovanja psa, nije pas pojeo mamac, nego štakora/miša je potrgao. Mamac ne djeluje na štakora odmah, nego polako, sa vremenskim odmakom. Kad štakor krepa, jeb ga. S obzirom da imam u štali ogromnih problema sa štakorima, tog se nakotilo abnormalno, obične štakorolovke ne mogu pomoć u depopulaciji. Problem su i kokoši, sve žderu. Kokoti znaju zatuć pokojeg pa se onda gozbe, a to će bit problem ako ću trovat.