• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Deutz D24, 612, neće normalno paliti

• Temu pokrenuo CottonEyeJoe
  • Datum prvog posta

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ako si zbilja pročitao cijelu temu malo procjedi/prosijaj i naći češ sve potrebno .
Ako vadiš tlačne ventile onda kad dovrtiš do mjesta počeka uštrcavanja gorivo mora prestati curiti na cjevćicu .
Ako imaš dvije odvojene pumpe trebaš podesiti svaku pojedinačno ..ali prije svega treba znati kut predubrizgavanja .
Meni se ne da sve pisati ponovno , ti opiši naćin na koji si shvatio pa čemo korigirati pogreške .
Ali sve je to đaba ako on upali nakon 30 sec. , nema to baš veze s pumpama ..jednostavno nema kompresije .
Probaj prije startanja uliti preko ventila u svaki cilindar VELIKU JESTIVU ŽLICU ulja (motornog) ...pa probaj startati ...tada se vrati s rezultatima .

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
.....inače, jedan cilindar je 95mm borung, drugi cilindar sa klipom je 95,5mm borung....

prije kad sam skinuo lajtung sa oba dvije pumpe i gledao kako će u vis bacati gorivo, jedna pumpa je uvijek više bacala gorivo...

e jbg sad.....95 - 95,5

ovo s uljem bi trebalo dati rezultate

C

CottonEyeJoe

Guest
Ako si zbilja pročitao cijelu temu malo procjedi/prosijaj i naći češ sve potrebno .
Ako vadiš tlačne ventile onda kad dovrtiš do mjesta počeka uštrcavanja gorivo mora prestati curiti na cjevćicu .
Ako imaš dvije odvojene pumpe trebaš podesiti svaku pojedinačno ..ali prije svega treba znati kut predubrizgavanja .
Meni se ne da sve pisati ponovno , ti opiši naćin na koji si shvatio pa čemo korigirati pogreške .
Ali sve je to đaba ako on upali nakon 30 sec. , nema to baš veze s pumpama ..jednostavno nema kompresije .
Probaj prije startanja uliti preko ventila u svaki cilindar VELIKU JESTIVU ŽLICU ulja (motornog) ...pa probaj startati ...tada se vrati s rezultatima .

da, to sam čitao da kad se mjeri kompresija ako je slaba, ulije se ulje i onda se ponovno mjeri, ako je bolja onda su karike, ako je lošija-ili brtva ili ventili...

Kaj neće onda štetiti to ulje prilikom paljenja traktoru?
svejedno koje motorno ulje, ili ?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
da, to sam čitao da kad se mjeri kompresija ako je slaba, ulije se ulje i onda se ponovno mjeri, ako je bolja onda su karike, ako je lošija-ili brtva ili ventili...

Kaj neće onda štetiti to ulje prilikom paljenja traktoru?
svejedno koje motorno ulje, ili ?
Da ,ulje privremeno zabrtvi .
Rekao si da su ventili dobri(na benzin).
Da, dobro je bilo koje ulje ..samo da nije UKA ..x, ATF, ili neki hidrol 33 ..jer su "prerjetki" .
Daj pojasni kako je to dimio na ventil a greška je bila klackalica ?

C

CottonEyeJoe

Guest
Da ,ulje privremeno zabrtvi .
Rekao si da su ventili dobri(na benzin).
Da, dobro je bilo koje ulje ..samo da nije UKA ..x, ATF, ili neki hidrol 33 ..jer su "prerjetki" .
Daj pojasni kako je to dimio na ventil a greška je bila klackalica ?

kak da pojasnim, opruga koja vraća ventil i njene one dvije cvike su bile malo drugačije nego ostale, i bile su mrvicu višije - ali samo zbog izgleda , ništa više..

zamjenio sam mjesta klackalicama i sad je sve u redu...ma to su prije bile same kemije, znači imam 3 iste i 1 različita klackalica, i jedna opruga je drugačija malo...

ventili su naštelani na 0.15 prema uputstvima...

Inače, po čemu se ulošci dizni razlikuju, da li samo po veličini ili? jer svaki se uložak može štelati na pritisak koji hoću, no po čemu se još razlikuju?

C

CottonEyeJoe

Guest
ah ti iruda...

http://www.deutzforum.de/attachment.php?attachmentid=666&sid=a3ef7eceae23f5db5d87214b9c9fafc1

jel tu piše gdje podatak za kut predpaljenja?? pošto ne znam njemački...

ajd shvatio sam podešavanje na motorima sa pumpom preko remena.
Prvo se nađe taj kut prepaljenja na radilici (tj položaj klipa), pa se onda na pumpi nađe pomoću prozirne cjevčice umjesto lajtunga početak kad pumpa kreće drukati, i onda se uzubi...

ok, ali kako ću to ja izvesti, a meni se pumpe pogone pomoću brijegova na bregastoj?

znači isto bih trebao pronači položaj predpaljenja, i onda jednostavno otpustiti pumpu na tom cilindru, i polako ju zategnjivati sve dok se gorivo ne krene dizati? i onda naravno ubaciti pločice između pumpe i bloka...

i kad govorimo o tom kutu predpaljenja, koliko je on u cm, nešto veliko ili?

NAPOMINJEM, ručnim okretanjem motora i promatranjem lajtunga, shvatio sam da mi pumpa baci gorivo tek kad se klip stabilizira u GMT.

možda sam trebao na lajtungu ostaviti diznu da nju probija...

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
možda sam trebao na lajtungu ostaviti diznu da nju probija...
Ne .
Piše ti na onoj slici kut , 20 za model D 25
a za model D 25S 22 stupnja ...ovisi kojeg imaš .
Ništa od labave pumpe , pumpa mora biti čvrsto stegnuta tek onda vrti radilicu.
Ako nakon toga ne odgovara skidaš ili dodaješ podlošku ispod pumpe ..Tako za svaki cilindar posebno .

C

CottonEyeJoe

Guest
Ne .
Piše ti na onoj slici kut , 20 za model D 25
a za model D 25S 22 stupnja ...ovisi kojeg imaš .
Ništa od labave pumpe , pumpa mora biti čvrsto stegnuta tek onda vrti radilicu.
Ako nakon toga ne odgovara skidaš ili dodaješ podlošku ispod pumpe ..Tako za svaki cilindar posebno .

a ovo 4,6 mm v.o.T. znači 4,6 mm od GMT?

Probao sam jučer ono sa uljem, ništa se ne događa, on vergla i vergla, i moram mu jednostavno dati malo start spreja i onda kresne.

I dosta mu je minutu da radi, i onda već pali sam, na ler gasu upali.

S tim da ako se opet duže ohladi, opet neće.

Posljednje uređivanje od moderatora:

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Fali mu goriva.Bosh-pumpa nemože vjerovatno probiti dizne u količini koja treba.

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Na toplim stublinama hoće da pali.
Probaj dizne na lošijoj bosh-pumpi naštelati na jači pritisak pa ćeš vidjeti.Dimi al nepali.Mislim nepali na ključ.Hoće ogroman broj obrtaja da bi sastavio.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
gladna guzica ne prdi, bila muska ili zenska......ako nema goriva onda nema sta ni da gori, u vrucem ili hladnom cilindru

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Svako ima svoje mišljenje i iskustvo.Goriva ima al nedovoljno da upali kolega.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
Fali mu goriva.Bosh-pumpa nemože vjerovatno probiti dizne u količini koja treba.

to je najmanji problem za provjerit, otpusti dizne i probaj, ako bude slatko palio onda trazi elemente za pumpe, podesi pumpe i rijesena dilema + vrati dizne na propisani pritisak otvaranja
slazes li se?

Na toplim stublinama hoće da pali.
Probaj dizne na lošijoj bosh-pumpi naštelati na jači pritisak pa ćeš vidjeti.Dimi al nepali.Mislim nepali na ključ.Hoće ogroman broj obrtaja da bi sastavio.

ne radi se o tome da npr. s jednim akumulatorom nece (sporo vrti) a kad prespojis dva (brze vrti) onda pali
dok je hladan ne probija a cim se malo ugrije odmah pumpe staraju bolji pritisak

Svako ima svoje mišljenje i iskustvo.Goriva ima al nedovoljno da upali kolega.

stvar je u tome sto svi mi poprilicno nagadjamo, zakljucke donosimo na osnovu onoga sto nam joe prenese
mozda se na kraju ispostavi da jednostavno ima losu naftu unutra....mozda

C

CottonEyeJoe

Guest
dimi dok vergla...

nafte ima sigurno 8-9l, a rezervar je oko 18l valjda...

prije dok je imao 3l, nije htio niti na toplo paliti, a mene mučilo što mu je sad:shock:

Malo slabije pumpe, pa mu je trebalo više nafte da ima jači pritisak iz rezervara.

I samo da napomenem, kad i sastavi, iz jednog cilindra dimi bijelo dok se ne ugrije,a iz drugog ništa skoro...
Ali ono što je interesantno, čim upali, ugasi ga za pol minute i već sastavlja (iako malo otežano).

No čim se ohladi na više od 10 minuta opet neće.

Ja i dalje sumljam na lošije pumpe+novi ulošci+bolja kompresija= sranje.

Inače, traktor je vjerovatno prodan, meni se više neće s tim daviti, čovjek će si ga složiti za sebe.

kole

Član
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
146
dimi dok vergla...

nafte ima sigurno 8-9l, a rezervar je oko 18l valjda...

prije dok je imao 3l, nije htio niti na toplo paliti, a mene mučilo što mu je sad:shock:

Malo slabije pumpe, pa mu je trebalo više nafte da ima jači pritisak iz rezervara.

I samo da napomenem, kad i sastavi, iz jednog cilindra dimi bijelo dok se ne ugrije,a iz drugog ništa skoro...
Ali ono što je interesantno, čim upali, ugasi ga za pol minute i već sastavlja (iako malo otežano).

No čim se ohladi na više od 10 minuta opet neće.

Ja i dalje sumljam na lošije pumpe+novi ulošci+bolja kompresija= sranje.

Inače, traktor je vjerovatno prodan, meni se više neće s tim daviti, čovjek će si ga složiti za sebe.

onda bosch servis

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482

nanovo sređene dizne na staru pumpu, to sam i ja napravio, al taj posao nikako nevalja, bolje ništa neraditi.....sada razmišljam i pumpu odnijeti da se napravi.....jer teže upali,a kasnije dobro radi.......jer pumpa nemože valjda ostvariti potreban tlak da se dizna otvori,nego se otvori djelomično, pa i količina ubrizganog goriva je jako mala, da ga upali, pogotovo na hladno.......dok čovjek ima isti traktor ko moj, al pregrijan xy puta, puknut blok....al pumpa je odrađena......i neznam jel uopće i koristi grijač da upali, zavergla 4-5 puta na hladno......i taj problem je samo kod paljenja, kada je topal odlično pali i odlično vuče.......

lisnik, čitam tvoje postove, imaš dosta iskustva, često bez nagađanja znaš što je 100% bio kvar!!

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
to je najmanji problem za provjerit, otpusti dizne i probaj, ako bude slatko palio onda trazi elemente za pumpe, podesi pumpe i rijesena dilema + vrati dizne na propisani pritisak otvaranja
slazes li se?

ne radi se o tome da npr. s jednim akumulatorom nece (sporo vrti) a kad prespojis dva (brze vrti) onda pali
dok je hladan ne probija a cim se malo ugrije odmah pumpe staraju bolji pritisak

stvar je u tome sto svi mi poprilicno nagadjamo, zakljucke donosimo na osnovu onoga sto nam joe prenese
mozda se na kraju ispostavi da jednostavno ima losu naftu unutra....mozda

Sve je moguće.Meni neki dan tip dovezao na popravak motor od kosilice(benzinac).Tip je od mene daleko oko 30km.Kvar je bio taj da je usuo naftu u rezervoar.

Posljednje uređivanje:

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
slazes li se?

Logično gledajući na stvar je tako ali neslažem se.Problem je kad otpustiš dizne a bosh-pumpa lošija tad dolazi do kontra pritiska kompresije na bosh-pumpu.Mislim da me razumiješ jer nisam neki str4učnjak za teoretsko objašnjavanje.

Najnoviji postovi

Na vrh