V
Vidovice
Guest
ok moze i tako...samo da vam odmah kazem da traktor nema puno te elektronike vecina komandi mu je na ruckicama pa eto budem vam slikao pa pisite sta znate...
Ja na Exploreru (koji je u biti isti takav agrofarm) imam šperu na gumb isto, i recimo ako bi pritisnuo malo jače kočnicu šperu isključi, okrenem se i kad se traktor poravna špera je ponovno aktivna, bez da što diram po gumbiću, a normalno se pali i gasi s gumbićem bilo kad...
Što se tiće prve vuče s tim nemaš briga, stisneš gumb i ona radi, sve normalno skrečeš, nema bojazni nikakve, ja sam čak u dva slučaja zaboravio isključiti i vozio se po cesti 40 km/h i ništ joj nije bilo.
Prednji pogon se može ukopčat u pokretu ali ne pri brzini večoj od 20km/h,možda bi i mogao da se stisne kvačilo i onda da uzubi prenja vuča.
Špera u okretu se nesmije uključivat jer ti svi kotači vrte jednakom brzinom,a ti kada skrečeš recimo lijevo onda lijevi kotači se sporije vrte nego desni i u tome je problem.
Prednji pogon se može ukopčat u pokretu ali ne pri brzini večoj od 20km/h,možda bi i mogao da se stisne kvačilo i onda da uzubi prenja vuča.
Špera u okretu se nesmije uključivat jer ti svi kotači vrte jednakom brzinom,a ti kada skrečeš recimo lijevo onda lijevi kotači se sporije vrte nego desni i u tome je problem.
odakle ti sada taj podatak da se ne smije špera uključivati dok je traktor u pogonu,a isto važi i za prednju vuču.
Malo bolje čitaj,reko sam da se smije prednji pogon do nekih 20km/h jer onda teško uzubi jer se prebrzo okreču kotači i to je dokazano,znam šta pišem jer je tak kod mene. A za šperu sam shvatio da pita dali se smije uključivat u okretu recimo kad se izlazi iz brazde a ne pri pokretu u brazdi.
Ovisi šta je uzeto od opreme. Jer standardna oprema je da se prednji pogon uključuje preko kuplunga a dodatna oprema je da se prednji pogon uključuje preko gumba. Koja budala nebi ukopčavala prenju vuču preko 20km/h ako ide niz brdo i prikolica ga gura
A zašto je taj "netko" budala ako nebi ukopčao prednju vuču?
To pitaj kolegu maiky jer je on to reko a ne ja
Ovisi šta je uzeto od opreme. Jer standardna oprema je da se prednji pogon uključuje preko kuplunga a dodatna oprema je da se prednji pogon uključuje preko gumba. Koja budala nebi ukopčavala prenju vuču preko 20km/h ako ide niz brdo i prikolica ga gura
Dado kakva je to standardna oprema gdje uključuješ prednji pogon preko kvačila pogotovo na zapadnjacima,neki zapadnjaci stari i 30god prednju vuču uključuju bez upotrebe kvačila i na gumb,znači elektronsko.Jasno je za istočnjake tipa Belarus,Ursus,Zetor,ili naše IMT i Torpeda.
Ja prvi bi bio budala koja nebi uključivala prednju vuču da me prikolica gura niz brdo,treba se prije spuštanja pripremiti,a ako te i pogura uzalud je paljenje prednje vuče.A što ako nemaš na traktoru prednju vuču onda ne možeš niz brdo.
To pitaj kolegu maiky jer je on to reko a ne ja
neznam sto reci....
mislim da na asfaltu prednja vuca skoro i nepotrebna (ako das brdo para za traktor pa neces na njega zakopčati 15 tonsku dvoosovinku govorimo u rangu 80ks) a ako je zamljani i bili put i jos velika prikolica zada na velikoj nizbrdici necu se spustati brzinom od 20kn/h nego nekom manjom pa nisam lud da me zgura prikolica i još k tome traktor ima neovisne prednje i zadnje kočnice cemu ukapčanje u nizbrdici prednju vucu?????? mozda ste dečki mislili na uzbrdici tommu se mogu i sloziti ali samo ako nije asfaltirani put i onda nema sanse da vas gura prikolica!!!!!!!
maiky vuko sam ja tih 15tak t samo pšenice + težina prikolice sa traktorima od 70 i 80ks,spuštao se niz dolu i to bez upotrebe zračnih kočnica.Pripremiš ga prije spuštanja.Neki članovi sa ovog foruma to mogu i potvrditi.
lajkam! :supz:
ps: Zvona, postoi same dorado ili ti lamborgini r2 ili drugi klonovi ove vrste sa osnovnom opremom i kopčas prednju vuču preko ručice e sad neznam dali se smije u pokretu ja mojeg universala nesmijem u pokretu polomio bim sve...