• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

diesel pod navodnicima

jurek

Dobro znana faca
Tu od
6 Srp 2013
Poruka
670
Nabasal sam na tipa koji kakti dela nekakav diesel od pitaj boga čega. nije od skurenoga ulja iz friteze, nekakvo je crno i smrdi na ložu i benzin. Veli kolega da je vozil golfa sdi na to. Veli da nije bil tak startni ali da je išel. Kao da teže pali dok je vruč, a dok je hladan ok. Imam stau mečku i traktor, pa sam zel 40 litri da probam. Ima neko iskustva kakva s tom gnojščinom? Inače na pol je jeftinije od eurodiesela. Sutra bum natočil pa da vidimo.
 

jurek

Dobro znana faca
Tu od
6 Srp 2013
Poruka
670
Znači tak. to vrag zmiksa rabljeno motorno ulje z ložom i benzinom, pitaj boga dal opće precedi i to je to? Ma ima da ga bijem!!!

ma sunce mu prevarantsko. I njemu i ovome kaj me najebal na to!

Još bum i najebal ak me čopiju!!
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

StricVujc

Član
Tu od
1 Tra 2010
Poruka
837
to je samo moja pretpostavka, naj čoveka biti radi toga, morti on ima prav pravi izvor nafte u podrumu, ali nema rafineriju pa mu je zato nafta črna:icon_scratch:
 

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,073
Vjerovatno je to staro motorno ulje , može da ide u kombinaciji sa benzinom
Uglavnom i to je jedna vrsta ''dizela'' samo je jako bitno profiltrirati ulje da se iz njega odstrane prljavština i čestice a jako teško je odstraniti crnu boju , skoro nemoguće
 

StricVujc

Član
Tu od
1 Tra 2010
Poruka
837
na to bi možda dobro išle one stare kosilice kaj su bile na petrolej :icon_rolleyes: samo bi trebal biti omjer ipak u korist benzina :(rofl): ili pol pol
Al traktor kakav god da je stari i podreni bil bi mi ga žal s tim natakati :frown:
 

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,997
Ako nisi to tocio jos nigdi ni nemoj premazi neke daske s tim zeznut ces si sve s tim to ti je staro motorno ulje i malo mu je dao loze ili benzina to ce ti shebat cijeli sistem bit ce dugo vremena crno a izgubit na snazi puno i jedva ce ti palit!!
 

jurek

Dobro znana faca
Tu od
6 Srp 2013
Poruka
670
Kolega vozi golfa sdi na to. veli da mrzli dobro vužiže a vruči malo teže. Veli da osim toga kaj je malo tromiji nema nekih problema. Mene jedino muči da nema lože nutra. Napravil bum test s solnom kiselinom pa da vidimo.
 

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,073
@bučo , nisi u pravu , ako je ulje prečišćeno ništa strašno

@jurek , zašto se bojiš lože?
 

jurek

Dobro znana faca
Tu od
6 Srp 2013
Poruka
670
Već su me dva puta zaustavili i kontrolirali gorivo. Bil sam čist. Kazne su užas jedan, tolko mi ne vrijede traktor i auto skupa. Provjerio sam i nema lože. Tu foru mi je rekel jedan carinik koji radi u toj mobilnoj jedinici koja to kontrolira. Sve u svemu, mečka ide kak je i išla, a ujutro bumo vidli kak bude hladan palio. Ne dimi ništ više nek je prije i ide normalno. Na leru dela isto ko i prije.:icon_fU:
 

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,997
ja sam reko svoje misljenje jer mi se frend vozi na takvoj smijesi i znam kak mu se auto ponasa s tim tesko pali dimi ko kuga cijeli sistem crn ko zna sta bi se desilo da ga carina zaustavi jer nesmijes travu palit a kamoli vozit na staro ulje koje bi trebalo pravilno zbrinut ko voli nek izvoli ja sam od svih tih kemija i loze i plavog u autu odusto velike kazne!!
 

jurek

Dobro znana faca
Tu od
6 Srp 2013
Poruka
670
Kak se kontrolira loža?

velečasni

natočiš jedno deci dva u prozirnu staklenu posudu i diliješ jedno deci solne kiseline. Masni dio se digne iznad kiseline a ak je nutra loža kiselina pocrveni, ak nije ostane prozirna.
 

motohod

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
787
Ameri to zovu Black diesel. Mješavina 20% benzina a ostatak taloženo rabljeno ulje.
Više puta profiltrirano.....
To oni štede lovu za gorivo. Em im je dizel triput jeftiniji nego kod nas, em ga "štede" vozeći 3 tone teški pickup s 6,5 litri motorom. :icon_eyes::(think):

[YT]https://www.youtube.com/watch?v=SDnCWQJnxEo[/YT]
Lagani offtopic -
Taj american way for fuel saving vehicle mi je čudan. Takozvano hibrid vozilo, a oni naprave 4 tone teški SUV. Evo npr ovog:

[YT]https://www.youtube.com/watch?v=bzFsxLsqDeU[/YT]


Pa taj Cadillac iz videa je teži od Tamića punog bukovih drva....:D: i kak onda s tim uštediti gorivo :mur::(think):

get_image.php
 

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,073
Kada pričamo o ovome ''gorivu'' prvenstveno mislim na tehničke uslove korištenja a ne na pravne norme o gorivima , znači pričam šta se može a ne šta se smije

Glavna fora je prečistiti prerađeno ulje da se iz njega odstrane sve nečistoće , druga važna stvar je nako smiksati ulje i benzin a da se ne razdvoje , imami ja malo iskustva sa ovime
 

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,750
Ja bih isto nadodao ako se gorivo dobro očisti, ne bi smjelo biti problema. To gorivo je idealno za stare indirektaše, nema opasnosti od procjeđivanja ulja kroz motor. I još jedna stvar, koja se često zanemaruje, motor da bi dobro radio zahtjeva da sustav za ubrizgavanje bude u dobrom stanju. Ako sustav nije kak spada, motor koji možda radi dobro na diesel, sa ovim mišungom vrlo vjerojatno neće. Doduše moje neko iskustvo je sa biljnim uljem bez dodataka.

@CrazyHillac, ajde ti meni reci kad su Ameri bili sa obje noge na zemlji :D
 

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,073
I još jedna stvar, koja se često zanemaruje, motor da bi dobro radio zahtjeva da sustav za ubrizgavanje bude u dobrom stanju. Ako sustav nije kak spada, motor koji možda radi dobro na diesel, sa ovim mišungom vrlo vjerojatno neće.

Apsolutno tačno :(y):
 

jurek

Dobro znana faca
Tu od
6 Srp 2013
Poruka
670
@Savoris
reci Savo, kak se to može smješat da se ne razdvaja. Ja sam mislio da kad se izmješa da se ne razdvoji ulje od benzina.:icon_scratch:
Merđo pali dobro i ide super. Pa si mislim probat to sam napravit. Rabljenog ulja imam dosta i mogu ga nabavit bez problema. Mislio sam kupit par kučišta za filtere i složit "postrojenje". Ništa veliko, za osobne potrebe. Ako ko zna kakvu caku, primam sve savjete.
 
Posljednje uređivanje:

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,073
Mora najmanje 20 minuta da se agresivno miješa , ako misliš da pomiješaš i promućaš kanister griješiš , razdvoji se posle

Klasični filteri su otprilike 20-30 mikrona (po mojim saznanjima) , za prerađeno ulje treba finiji filter , ja nisam uspio naći ništa između jednog i 5 mikrona
Centrifugalni filteri su jako praktični za to
 

Najnoviji postovi

Na vrh