• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Dilema za izbor traktora

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Neznam jel vidiš slike u ovoj temi?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Ajd budem ovih dana malo počistil ovu temu i stavil nove slike od obnove.
Ili možda najpametnije da ovu zaključam, a otvorim novu temu svaku za sebe.

Bum videl, uglavnom obečavam da budem obnovil slike.

Nixa

Član
Tu od
24 Kol 2008
Poruka
253
Dečki bok,
trebam savjet iskusnijih za izbor traktora, sam se ne razumjem dovoljno u "novije zapadne" traktore, a strah me velikih troškova dijelova i servisa.

Poslovi koje bi obavljao:
1. Oranje godišnje do 10ha. Zemlja je jako ilovasta, a teren bregovit za tri brazde treba barem 100ks.
2. Malčiranje oko 10ha godišnje
3. Ostali laki poslovi

Planiram se baviti voćarstvom i bilo bi dobro da je traktor što manjih dimenzija, okretan i ne previsok, te da ima prednji kardan, par izvoda hidraulike, prednju vuču, reverzer i jasno dobru kabinu. Taj traktor bi koristio slijedećih desetak godina.

Ako je moguće da se što više dijelova može naći zamjenskih i da ako treba rastepsti getribu, da me ne skidaju sa štrika kad čujem cijenu.

Razmišljao sam o John Deeru 6610 ili Massey Fergusonu 3095 ili 3125.
Za traktor sam spreman platiti do 15000€.

Savjet za odabir marke i točnog modela je dobrodošao. :)

Unaprijed zahvaljujem.

Posljednje uređivanje:

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,492
Nemoj žurit sa kupovinom ako trenutno nema nekog izbora, naletit će dobar stroj sigurno, nisu to male pare koje nudis..

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,232
Marko samo gledaj neki mehanički traktor. Za to si sposoban da si sam popraviš. A dijelovi su skuplji zato jer smo mi naučeni na imt, zetore i ursuse i možeš ih kupit u pekari.
Za neku bolju marku isto postoje dijelovi i lako se naruče, samo treba pričekat malo..

Mislim da ćeš se morat odlučit za 1 il 2 modela, pratit oglasnike i onda ih međusobno uspoređivat, da vidiš koji je u kakvom stanju.
Sretno s kupnjom.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Trenutno najviše ciljam na Zetora, najviše radi dobre kabine i cijene dijelova i popravaka.

Samo, jako su skupi u startu...

Borisllav360

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2017
Poruka
1,608
Marko, Zetori su uvijek bili na cijeni.Kod nas ne možeš dobrog 7245 naći ispod 9000 eura. Samo Zetorova Češka kabina vrijedi ko jedan Ursus.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,232
A da ki zetori stvarno tolko vrijede kada treba i raditi ili je samo napuhana cijena?
Meni se nikako ne sviđaju, a dijelovi su prejeftini da bi bili dobri i dugog vijeka.
Jedino da je neki originalan s malo sati, e to bi išlo
Oni s "generalkom" ili 5000 plus sati su već na izmaku snaga

Gajan

Aktivni član
Tu od
27 Sij 2018
Poruka
185
Može se naći poneki sa manje sati i očuvan al rjetko naleti. Zetor je zbog pristupačnosti djelova na cjeni. Jača strana je udobnost, prostrana kabina i jednostavan za održavanje.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,863
Oni s "generalkom" ili 5000 plus sati su već na izmaku snaga
Moj ima 4900 sati i ne posustaje. Nevidim neke razlike između onog kad sam ga kupio i sad. Niti dimi (imam i svjedoka) pod opterećenjem niti se davi. To da će se pokvariti nešta to je sigurno. Isto kao i svaki drugi. Bilo bi nenormalno da se i ne pokvari. Osim ako je na klocama cijeli život. A i onda ima šanse da nešta precuri 🤣. Dosta sam ga platio ali nije mi žao niti jedne lipe.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,797
Marko, Zetori su uvijek bili na cijeni.Kod nas ne možeš dobrog 7245 naći ispod 9000 eura. Samo Zetorova Češka kabina vrijedi ko jedan Ursus.
Upravo zbog te široke kabine sam odustao od Zetora kad sam kupovao traktor. Sve je super na polju gdje nema nikakvih prepreka, kad krenem u šumu, barem je tako kod mene do nje sa takvom kabinom sigurno ne bih došao. I ova na Dajcu je na knap na nekim mjestima a manja je od Zetorove kabine.

Kad vidim cijene nekih Zetora skuplji su sad nego dok su novi bili.

Najnoviji postovi

Na vrh