Pozdrav, svima koliko Vas ima,
"Nisem siguren i nemam pojma ali li sam i ali bum "potrefil" rubriku, kam sam uvrstil ovu, svoju, "nevolju".
Ak' sam opet fulal, naj te mi preveč zameriti. Leta su me odavna zaskočila i zakočila, vidim slabo, a još slabše čujem, gluhi sam Vam "kak top", a slušalicu iza vuha (kak zdravstveno pomagalo rijetko nosim, jer ak si ju fteknem vu vuho, poslušam sam' tuđe bedastoče i grde trače, pa rajši poslušam "svoju gluhu tišinu"...).
Ali - opet taj moj životni ali.
Imam iz leta vu leto sve vekše "orijentacijske" probleme, de mi je mesto?!
Negda davno, jaaaako davno, sam bil baš pravi miništrant, čital sam za vrijeme skoro sake meše, zvonil sam isto tak one male zvone i redovito zaslužil od "časnih sestri bombone". Kak god da si ja denes "umišljam" da znam "mešu na pamet" nema šanse, jer su se, ma baš se zadnjih let "izvrnuli", se, baš se.
Ja se vezda najdem otpozada, vu zadnjim redima vu cirkvi, napri - nema mesta, "a negda sam kak mali dečec župniku vino i vodu natakal, za podiganje polek oltara". Ovi koji si denes sediju napref, vu prvim klupama, da budu bliže župniku i Bogu, su me negda vu osnovni školi prezirali kak pobožnoga vraga, a denes su oni napri, a ja kak pravi Dudek odostraga.
Nisam još baš "raspušten i rastrojen", još na vek čitam s'ega vraga, pa i "sveto pismo"
Denes sam cijeli den bil "vu mazdinoj garaži" i baš mi je tam palo na pamet, da ja radi korone nisam smel iti niti obdelati svoje gorice, a "minister vezda v reštu, Vili" je dopustil "bežaniju po otoku Hvaru za Vuzem", dok je za mene bedaka i seljaka bila "kovid karantena, ma za s'e, sam za neke ne"... Nisam siguren, ali mislim si da to ima bliske veze z "vladajučom jako poštenom klikom", imam ih pred očima z ovom slikom:
Obzirom da sam negda kak dečec ja stvarno bil prvi do oltara, i nigdi ni bilo niti na sto metri ovih "političkih komesara", ja vezda imam jenu običnu seljačku molbu:
Molim bilo kojega poštenoga HR političara, (koji se za vrijeme domovinskoga religijskoga preokreta preokrenul vu cerkvi, z zadnjih vu prve rede,
"da mi ustupi svoje mesto vu prvomu redu", makar sam zato kaj sam "slijepi na oba dva vuha i gluhi kak top na oba dva oka", ta koja imam i koja mi je dragi Bog dal, valjda me tak kaznil... to samo On zna.
Skrušeno i ponizno čekam da se najde jena poštena politička HR duša da me prerine nazaj vu prve rede vu cerkvi.
PS
Isto tak, jaaaaako lijepo prosim uvaženoga moderatora "ZJ" nek NE ureduje po ovim mojim brljotinama, jer ja bum jako rado gorel v peklu, radi ovih svojih gri natipanih grijehov.