Hja sam uskoro siguran,da treba se ovo odraditi sa dužimi remeni,kao što su orginal namješteni,ali oni idu kroz dolnju veču remenicu i kad bi stavijo dvije isti maleni,medosovinski razmak (rezalni disk -elektromotor)bi se podužio.No neču nešto na pamet.treba to izmjerit na licu mesta.
A ne treba švonkšajbe(zamajaca),jer za ovo mišleno je inače rezalni disk.Izrađen je sa 30 mm debelog livenog čelika i ima pored toga i krila na njemu(15mm),koja stvaraju gibanje zraka i izbacivanje djeliča grane.Osim toga da je osovina debela 45 mm.To je mišljeno kao zamajac.
Nije ni eno te isto,kad gledaš sječkaš drva na 2 ili na 4 rezila.Jer u jednom okretaju jedan zavira 2x ali drugi 4x.Ovdje trebaš opet večo snagu za okretanje.Ovaj WC-8 je na 2 rezila.Ali najvažnije je sa kojim kotom dadava podavač granu u rotor ,koji secka.Svaka djeca zna,da lakše prosjekneš granu diagonalno umijesto pod pravim kotom. Sile narastejo za jedan put veče.Ali ovdje je ovaj WC-8 popušio,jer uskoro dodava u pravi kot.No malo samo visi lijak navznoter.
Pogledaj kakav najugodniji kot ima ovaj sječkač"Poljak",kojeg sam išao na prezentacijo ove jeseni.Ali takvav na sliki košta oko 3600-3700eur.Ima duplu hidro vučo i grane dolaze u boben u 45 stupnjeva.
http://www.mojalbum.com/reider/sekalniki/foto/21044403#21044395
Ali tako skupog za moj mali rad odlučio se da ne trebam.A zna se,da nemožeš uspoređivati tog sa WC-8 po kapaciteti mletja.i sigurno mirnije radi zbog kota 45.
Ovo ti sada objašnjava,da trebaš nabaviti takav stroj,kakvog trabaš in ne za koje komšije ili pitaj boga za kojeg.
Upravo tog Poljaka mi se ponujalo na sejmu u Radgoni.Malo prije kad otišli vlastniki sa njime sa sejma ponudba mi bila od vlasnika tvornice,koji je restavriral ,da mogu ga dobiti za 2500 na sejmu za gotovino + DDV.Tak obi koštalo virojatno 3 hiljade ukupno.Ali nisam uzeo.Drugi dan išao je taj Poljak na prezentaciju jednom seljaku,i mleveli nekve grane,da interesenti vidijo kako radi.
Taj seljak poslje viđenja rada odkupio ga i postao generalni uvoznik za ove mašine.Doma je u Ptuju.No nakon videnog rada malo bilo mi žao,jer znam,da izpod 3400 nema takvog stroja ,ali nema veze,ovaj če biti dovoljan kojeg sad imam.