Hvala momci na odgovorima..
Jedino ne vjerujem da bi netko izvana došao ovamo i od fizičke osobe otkupio (dakle nemam obrt nikakav nego jedino mogu pripremit drva za sječkanje dobivena od krčenja svog terena i nešto svoje šume i složit na pristupačno mjesto) neku količinu sječke. Ne mogu mu ja izdat račun ni ništa... Ne vjerujem da bi prošlo na granici.. Tak barem ja mislim..
Mislim da sam cuo za cijenu od tri eura za tonu sijecke mogu jos pitat.
Savoris sta te zanima??
Ja ju nisam izradivo ali sam radio nekakav zadatak u vezi njih
Mislim da sam cuo za cijenu od tri eura za tonu sijecke mogu jos pitat.
Savoris sta te zanima??
Ja ju nisam izradivo ali sam radio nekakav zadatak u vezi njih
Pozdrav!Cijena robe koja se drobi ti se kreće ovisno o suhoći , vrsti drva , da li je iz grana , višemetrice i ostalog 23 - 30 Eura tona + drobljenje 10 eura po toni ... To isto ovisi o robi kako je složena za drobljenje (hrpa ili pobiračina) da li se radi o granju, trupcima ili nečem trećem, vremenski računaj u prosjeku 45 min - 1 h 25 tona za drobljenje
Sve cijene naravno bez PDV
Za kubik SUHE kvalitetne sječke možeš dobiti oko 110-120 kn + PDV
FCO Utovareno
Informacije sa terena.
Pozdrav
E hvala majstore... Svaka čast..
A šta mislite dali se isplati otvoriti obrt za mljevenje sječke sa takvim mobilnim iveračem (kamion s dizalicom i iverač na kamionu) i mljet drvo za nekoga, neke druge firme, itd?! Ovo pitam onako okvirno vaše mišljenje za neku blisku budućnost kad to malo više živne, obnovljiva vrsta energije iz drvne biomase itd...
Postoji firma koja nudi usluge prerade drvene sirovine u biomasu...Da se nadovežem još na ovo svoje pitanje iz prošlog posta...
Dali je itko od vas forumaša iznajmio od nekoga stroj za izradu sječke pa radio sječku, po kojoj cijeni to ide, na koji način se to obračunava, itd..?! Ak tko ima iskustva nek napiše...
I dali tko od vas ima takav stroj (iverač) za iznajmljivanje možda?! Hvala..
Nije mi jasno par stvari oko te sječke. Tko može sječkanjem otplatiti stroj od 400 000 eura? Kako se suši sječka, vidim da to nabacaju na hrpu pod krov, zar se to ne "upali"? Koliki je utrošak energije na sječkanje i sušenje, a koliko se dobije? Zar nije grijeh sječkati debele komade? Jest da je u pitanju automatizacija loženja, ali ipak...
Mislim da je to zakon za iskoristiti kojekakvo grmlje i granje:icon_kidra:
Pozdrav!
Daj mi molim te reci kaj to znači suha i da li je moguće kupiti recimo sječku sa 15% vlage?
Kako se sječka prodaje,(pretpostavljam na m3)?
Misliš u Hrvatskoj ... teško, mi imamo nešto , nekih 20 m3 smo prodali a ostatak ostavili za sebe, ako ti treba takve sječke najbolje je prije uzet i ostaviti da se prosuši za jesen, jednostavno planirati....ako si u mogućnosti. A kupiti suhu je teško jer svi drobe u ovo doba a teško da baš imaju suhu, eventualno možeš nać nekoga čija roba stoji još tamo od proljeća pa se onda bar sirovina za sječku prosušila.
kakv je kvalietet ovoga, cijena
http://www.pik.ba/artikal/6593172/masina-za-mljevenje-drveta/