Mi imamo Limont lim na kući preko 25 godina i duže. Trake su dužine koliko je i visina stranice krova, a široke su oko 0,5m. Ugrađene su s jedne strane šarafima na štafle, a druga se strana spaja na "klik". Jednostavno krovopokrivač samo stisne. Svojevremeno je kroz naš kraj prošla dosta opaka pijavica koja je napravila štetu krovovima i svemu, tud kud je prošla. Prešla je i točno preko našeg krova. Vidio sam da je načela, izdigla više limenih ploča, ali su ostale na krovu?! Nisam tada znao zašto. Pozvao sam pokrivača koji je montirao taj lim. Popeo se na krov i samo je u patikama hodao po spojevima i radio klik, klik, klik. Bio je brzo gotov, štete nije bilo. Tada sam skužio da su se "otvaranjem" tih klik spojeva, između svake ploče lima otvarali i otvori kroz koje je vjetar proletio i ostao bez velike površine koju bi digao u zrak.
Napomenuo bi i to da se niti jedan šaraf ne vidi iznad lima na krovu, nalaze se na jednoj strani ispod svake trake u profiliranom dijelu.
Ako nisam uspio dovoljno jasno i slikovito opisati kako je to napravleno mogu probati i nadopuniti pojašnjenje.