• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Objekti - Šupe za smještaj traktora i mehanizacije

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
11,524
Je l ono u Nizozemskoj, ako sam gradiš dođu meštri i procjene posao i naplate ti porez?

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
7,386
Gle, ja imam u svojoj kupusari spisak i tvojih sabranih djela, izjava i zagovaranja crkve, zavjere, klečavaca, bivše juge.... ali te nigde osim na papiru videl nisam.
@MUHA imaš svakakvih sabranih dijela u toj svojoj kupusari :hahah:

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,255
Limeni krov dvije vode , garaže za kombajne , lim dužine 10 metara po strani , pad od 1m jel ok?

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
695
bok.. imam plan raditi jednostrešnu nadstrešnicu za smještaj strojeva... ideja je prednji raspon tj razmak stupova 6 metara.. da mogu staviti dva traktora jedan pored drugoga i da imam cim manje stupova.. e sad nadstrešnica je ukupne dimenzije 25x8.5 metara sa napustima cca metar naprijed i pola metra iza... raspon fetina s prednje strane 6 metara, raspon rogova 6,5 metara na razmak od cca 80 cm, te gore letve i pokrov lim.. ne znam točno koje grede i fetine bi to držale.. npr rogovi 100x200 cca i greda 180x240 tako nešto...

Axial

Dobro znana faca
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
331
Rešetkasti nosač sigurno bi bio lakši, samo je pitanje da li bi u konačnici bio i jeftiniji..... Ja imam jednu nadstrešnicu sa I profilom (280 mm visine) raspona 11 metara između stupova jer se to pokazalo kao najjeftinije riješenje u trenutku gradnje.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,255
Koliko vijaka treba za 300 m2 krovnog običnog lima , garaža otvorenog tipa samo sjeverna jedna strana se bočno zatvara.
Drvena krovna konstrukcija.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,255
Još jedno pitanje , radi se o 300 kvadrata krova , na dvije vode , sjeverna tjemena strana će biti zatvorena fiksno. možda i jedna bočna.
E sad , pitanje je dali limove gorr na tjemenu razmaći a a vezni lim (kuburu) od lima podići i napraviti lufter po cijeloj dužini da bi se umanjio rizik od vjetra i potiska da ne iskine krov na gore.
Iako sam u kotlini nešto mi nije svejedno jer je velika površina.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,515
Mi imamo Limont lim na kući preko 25 godina i duže. Trake su dužine koliko je i visina stranice krova, a široke su oko 0,5m. Ugrađene su s jedne strane šarafima na štafle, a druga se strana spaja na "klik". Jednostavno krovopokrivač samo stisne. Svojevremeno je kroz naš kraj prošla dosta opaka pijavica koja je napravila štetu krovovima i svemu, tud kud je prošla. Prešla je i točno preko našeg krova. Vidio sam da je načela, izdigla više limenih ploča, ali su ostale na krovu?! Nisam tada znao zašto. Pozvao sam pokrivača koji je montirao taj lim. Popeo se na krov i samo je u patikama hodao po spojevima i radio klik, klik, klik. Bio je brzo gotov, štete nije bilo. Tada sam skužio da su se "otvaranjem" tih klik spojeva, između svake ploče lima otvarali i otvori kroz koje je vjetar proletio i ostao bez velike površine koju bi digao u zrak.
Napomenuo bi i to da se niti jedan šaraf ne vidi iznad lima na krovu, nalaze se na jednoj strani ispod svake trake u profiliranom dijelu.

Ako nisam uspio dovoljno jasno i slikovito opisati kako je to napravleno mogu probati i nadopuniti pojašnjenje.

Na vrh