• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

drvena sječka-iskustva

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,628
Spominjan je drugi način. Radi neki Slovenac s konusnim reznim pužem, ali su komadi duljine koraka pužnice.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,268
Bojim se da kad bude malo noževa (2para) da bi nogao biti problem kod uvlačenja. Ja bi radije išao na velike rotore, ne znam možda griješim.

Pužnicu je puno teže napravit, tvrdi materijal je dost teško savijati.. Jedino ako se na običnom vrhovi navare dur 400 elektrodom

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,747
nisi me skužil, od druga dva para (znači ukupno četiri para) ostavi se po jedan nož (a ne par)...taj jedan nož svejedno uvlači granu, ali ne odsiječe...

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,268
Aha kužim sad..
Morat ću to malo stavit na papir i pogledat još malo isječki na youtubo

ByteLord

Novi član
Tu od
16 Ožu 2021
Poruka
6
Pozdrav svima,

kupio sam poljoprivrednu parcelu od 5000m2 i sada prilikom krčenja šikare ostalo jako puno granja. Sada sam htio uzeti neki sjekač kako bi to samljeo i u planu mi je da mi to ide za humus.

Za oko mi je zapela sječkalica:

Drobilica granja – 10cm / 15 ks

Dali bi bila to u redu za te novce ili ima i boljih? I ako da koje bi bile? :)

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,268
Nakon pregleda raznih videa po youtubu ipak me malo brine to uvlačenje drva unutra..
Za kratke komade nije tak problem, al za 20+cm bi mogao biti..
Noževe neki uzubljuju tak da je gornji malo brži od donjeg, a neki da su točno jedan nasuprot drugog. Što je bolje nisam skužil..
Ak bi stavljal uvlačne valjke, onda bi brizinu moral uskladit brzinom rezanja. Inače bi komadi bili različite duljine..

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,268
mislim da je mom lanjskom video uratku ipak mjesto u ovoj temi... ;)

Molio bi slike noževa i rotora.. I neke mjere njihove?
Koja je to dužina rezanja? Točno to meni treba

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,747
ovaj moj je original poljak, remet cnc r 150, pa probaj izvući podatke...
sad mi je malko nedostupan (čitaj zametan raznim glupostima) pa nemorem mjerit...
al imam noževe rezerve, bum ti njih poslikal i premjeril...

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,747
a ima svega...nekakvo pravilo je da što je drvo deblje, to ispadaju kraći komadi...
max promjer je oko 8 cm (vrba može i 10) i ovisi ponajviše o tvrdoći drveta i snazi vladimirca od 25 ruskih konja... 🤭
ovo što je u kukuružnjaku je kao prebrano, ostale sitnije komadiće odmah skurblam u centralnom da mi ne štraje...
recimo, od nekakvih 10 do 25 cm dužine ima komada...
tvornica navodi da mogu komadi 13 do 15 cm promjera, i da treba traktor 50-70 konja, ako me sjećanje ne vara...

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,747
@Lee Champa, nije čovjeku potreban chipper, nego ovakav strojček koji dela veće komade...
i ispričavam se, nemam pojma kak nisam skužil da sam i lani stavil isti video u istu temu... :oops:
manje pit, manje pit...:ppozdrav:

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,945
Imam i jednog i drugog. Više radim na sječkalicu! Deblje komade pilim cirkularom - treba manje energije!

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,268
Tako je. Trebal bi takve komade, jer s tim ložim u radioni i u ljetnoj kuhinji kroz zimu..
Sad to pilimo na cirkular, a čini mi se da bi s tom sječkom mogel odma na licu mjesta nasječkat, pa nebi bilo 2x premetanja istog

Na vrh