• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Đuro Đaković

S

sapat

Guest
Re: Đuro Đaković

ROKI kaže:
Prvo i osnovno je kada kombajn počne vrišit je da se pregleda rasip u zboju, lijevo i desno od zboja slame, jel ima neovršenih zrna u klasu, jel u bunkeru ima loma i primjese itd. dozvoljeni rasip je do 2 %. Svaka pšenica se drukčije vrši i nije ista vrševina ujutro, u podne i navečer tako da ljudi pogledaju rasip ujutro i gotovo, a u podne kombajn rasipa i lomi ko lud. Većinu kombajnera boli ona stvar za rasip i sve te ceremonije vezane za kvalitetnu žetvu bilo kojeg usjeva. Njima su bitni samo hektari, a kvaliteta žetve je na zadnjem mjestu. ÄŒast iznimkama.

Moram ovaj tekst zaljepiti na oglasnu ploću u selu... pa da poljoprivrednici malo razmisle kome će povjeriti vršidbu...

B

Bobo

Guest

Eh, da... Opecen puse i na hladno, pa tako i ja od tog dana...

No, kad su vec svima vrsili, dali smo im i mi jedan komad, da pomognemo otplatiti kombajn, tako mi bilo svejedno tko mi vrsio, no sad pazljivo biram kombajnera, i obavezno gledam pod zbojeve i u klasove...

Jednom i nikada vise nepoznatima dati da vrse po mojim njivama...

S

sapat

Guest

nekada je bolje i vršidbu skuplje platiti ako će biti obavljena kako treba

R

ROKI

Guest

Ljudi moji dosta sranja i sranja i SRANJA sam prošao sa kombajnerima pa znam šta to znači. 7 dana mi je jedan "maher" vršio 50 ha kukuruza, 7 dana i 7 kila živaca mi je poždero jer se svaki dan bar jednom kvario. A taj čovjek ima 3 kombajna i živi od usluga izmedju ostalog, a kod mene je došao sa najboljim kombajnom na kojeg nije u tih 7 dana stavio mazalicu. Pitam ga drugi dan žetve prije nego ćemo krenit radit: Majstore oću vam pomoć podmazat kombajn, znam da nemožete sami? Evo odgovora: Ja sam sam odgovaram za svoj kombajn! Koda je to tudji kombajn pa ga on duži i boli ga mauna za njega!!! Eeee... više nikad ti moj bajo neš doć kod mene na njivu vršit, NIKAD! To sam mu rekao kad je završio, fino sam platio i raskrstio za sva vremena sa njim. Ma rasuo mi brdo kukuruza, brdo :!: Loma ko u priči! Probavo sam ja to njemu uštimat, al nemoš kad je to krš i od kombajna, a i u njegovoj glavurdi. On sita veže paljenom žicom da se nepomiču tj. kad ih ko fol "uštima" zarajzuje žicom i opiči po prašini, nek se sve praši! Nažalost bio sam prisiljen te god. dat njemu da mi vrši i računao sam ima 3 komb. pa valjda radi dobro. A jesam se zajebo, zajebo sam se i to dobro! ;) Postigneš prinos i onda dodje idiot i to sve rasfrćka nabrzinu.

S

Simon1980

Guest

pogledaš na početku vršitbe šta nalaziš na terenu iza kombajna (ako ima na tlu zrnja ili klipa-obavezno pogledati kakvo je stanje isprjed kombajna-dakle na nepožetom površinom-možda nije kriv kombajn da je na tlu nečeg!!...), najkasnije kod prvog kipanja pogledaš stanje zrnja! Kod loma obavezno opozoriti kombanjista, da treba nešto poduzeti (smanjiti obrate drumla/veči razmak korpa/otvoriti sito).... Ako se 2 čovjeka na njivi ne možeta dogovoriti o kvalitetu rada...onda tu nešto ne štima! Ako bih meni netko radio uslugu i ne primio na znanje mojo opomeno, ili če podesit stvar kako ja želim ili če iči odkud je došao!

A inače; nakon jebanja nema kajanja!

D

dean

Guest

zrine892 kaže:
a koja je razlika izmedu narandastog i zelenog dd??

narančasti/crveni ĐĐ su sa početka proizvodnje iz županje, sklapani od original njemačkih dijelova iz fahra, u početku je tvornica radila samo montažu a na lim lijepila svoju naljepnicu, jedino je motor bio TAM po deutz licenci. još do prošle godine smo imali 1 crveni i 4 novija đđ a taj stari je radio kvalitetnije.

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193

dean kaže:
zrine892 kaže:
a koja je razlika izmedu narandastog i zelenog dd??

narančasti/crveni ĐĐ su sa početka proizvodnje iz županje, sklapani od original njemačkih dijelova iz fahra, u početku je tvornica radila samo montažu a na lim lijepila svoju naljepnicu, jedino je motor bio TAM po deutz licenci. još do prošle godine smo imali 1 crveni i 4 novija đđ a taj stari je radio kvalitetnije.
Dok je DF prešao na zelenu boju 86.g, onda je vjerojatno i ĐĐ.
Stavi slike ĐĐ-a, kak si zadovoljan bio s njima?

Z

zrine892

Guest
mislim da je crveni kvalitetnji po pitanju materijala nego zeleni?

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193
Isto je to sve crveni i zeleni. Nisu oni nekvalitetni, u ono vrijeme su bili super. Mislim da po pitanju kvalitete ne zaostaje za DF-om, samo boja im je loša svi su truli i sjedi :? !
Normalno da nije k'o Topliner, Topliner je još kvalitetnije napravljen, al ja bi ĐĐ svrtao u isti koš sa svim DF-ima osim Toplinera po kvaliteti. Jer svi djelovi od M36.10, M36,30 pašu na ĐĐ i obratno.

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430
ja imam ĐĐ1620H od 1996.god...kupio sam ga polovnog sa kombinata s prolupanim motorom i zapuštenog..napravio sam generalnu motora i pravi remont vršalice i od tada svake godine prije žetve lagani remont(promijenim negdje neki ležaj i to samo zato što više ne možeš kupiti kvalitetan ležaj koji će ići bar 5 sezona) i nemam nikakvih problema u žetvi..svojih 150ha plus usluga cca50ha..radi usluga i malih njiva sam srezao heder na 4,2 m tako idem svuda a ne moram otkačivat heder..imam sve adaptacije (suncokret ,ulj. repica te 6-redni adapter za kukuruz)..dnevno na tabli ovisno o transportu skidam 10-15ha što je meni zadovoljavajuće.ako je frka dođe mi kolega s fahrom 1300 u ispomoć e onda ne mogu tri transportera s kamionkama odvesti robu a da mi bar malo ne stanemo..kabina je tiha, dobro ventilirana samo da je još klima ne bi trebao bolji kombajn. tam-ov V-8 motor je super ne grije se ..treba paziti na čistoću uljnog hladnjaka te cilindara i glava i što je najvažnije motor mora biti suh...ja ga ispirim kompresorom svakih par dana te nemam brige hoće li se zapalit ili sl.što je jako važno dijelova hoćeš novih ili polovnih ima svuda.ja sam u županji za 2,5 sata i tamo i nazad.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

nemam šupu za njega pa ga pokrivam ceradom a i ovo je privremeno jer imam kolegi još nešto kombajnirati ako smrzne.

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430
da to je RX170 dok nisam nabavio jd on je bio traktor broj jedan.

A

agrotehničar

Guest

zvona kaže:
ovi mali DD su jako dobri,a ovo za zapaljenje dogada se i najurednijem.A gdje su oni DD narandasti
Obrisan neispravan link.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Pa to je istina sto je BOBO reko da netrebaju stranci raditi. Ja imam jednog covjeka koji nam sije kukuruz, i bere ga, vec nekoliko godina, i neradi lose, tako imamo i jednog covjeka sto nam vrsi, fino covjek radi. Nama se ne isplati kupovat sijacicu, berac i kombajn za to koliko zemlje imamo. Pa nam se bolje isplati platit nekoga. Mi kad vrsimo od toga covjeka sto vrsi sin dodje na njivu i on odveze u silos, zbog toga sto mi moramo vozit u zupanju, a nas traktor je nije registriran 2 godine (htjeli smo ga registrirat ove godine, ali nigdje nije pisalo za registraciju, i ja neki dan doso u skolu kad ono hrpa traktora kod igralista, tamo je bila registracija, a mi nismo znali, pa nije ni ove godine registriran). A sada kod nas su napravili industrijsku zonu i nama je su toj leniji njive, gdje je ta ind. zona, i sad tamo prave silos, pa bi onda tata mogao sam odvest dotamo.

J

jokapz

Guest
Ja mislim da kombajn mora imat motor šestak il 6 cilindara i minimalno bubanj 110cm. Ovo manje to su sve igračke za malu djecu. :drinkers:

Z

zrine892

Guest
jokapz kaže:
Ja mislim da kombajn mora imat motor šestak il 6 cilindara i minimalno bubanj 110cm. Ovo manje to su sve igračke za malu djecu. :drinkers:

a sta ako neko nema novce za takav kombajn? cuj ja imam zmaja 142 motor 6 cilindar a ulaz mu je 90 i hvala bogu on godisnje meni 45 ha ovrši.. :blackeye

J

jokapz

Guest
nisam htjeo nikog vrijeđati al mislim na ove manje poput malog Đure 770 ja sam o tom kombajnu čuo sam najgore. i usput 142 je jako dobar kombajn.

Z

zrine892

Guest
jokapz kaže:
nisam htjeo nikog vrijeđati al mislim na ove manje poput malog Đure 770 ja sam o tom kombajnu čuo sam najgore. i usput 142 je jako dobar kombajn.

ma uredu je....nisi nikoga uvrijedio :) bar za sada :) :) :mrgreen: ..zmaj je dosta dobar kombajn za moje potrebe i cak predobar ali nebi skodio neki malo bolji i noviji sa klimom i nekim sitnim stvarima( elektronikom)..

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
zrine892 kaže:
jokapz kaže:

ma uredu je....nisi nikoga uvrijedio :) bar za sada :) :) :mrgreen: ..zmaj je dosta dobar kombajn za moje potrebe i cak predobar ali nebi skodio neki malo bolji i noviji sa klimom i nekim sitnim stvarima( elektronikom)..

Pametno ;)

Najnoviji postovi

Na vrh