B
Bobo
Guest
Mali Djuro je u brdu igracka naspram zmaja 133... Ima ga jedan covjek u jednom selu na potezu Pzega- Nova gradiska. radi zemlju na grbavom terenu, kao i ja. Kad je kupio Djuru 770, treci dan mu je otisao jedan pogonski vjenac. Dao je 500€ na popravak da bi mu sutradan otisao i drugi... Htio ga je zapaliti i sad ce ga nejvjerovatnije prodati i uzeti nekog zmaja ili fahra. Takodjer je jedne godine kod nas vrsio NOV NOVCAT "mali djuro" i prosipao je toliko da je iza njega bilo za 3 prsta debljine i 20cm sirine zita u slami... Svima kojima je te godine taj kombajner vrsio su imali dosta manji prinos, bas zbog tog rasipanja...
Zmaj nije neki los kombajn, ali ako netko treba bas mali kombajn da povrsi svojih 30-40 jutara, ne vidim smisla u kupovini nekog skupog stroja koji ima sve moguce pogodnosti, jer ce tih 30-40 jutara ovrsiti i zmaj 780 u par dana... Da ne govorim o mojem primjeru koji obradjujem 15 jutara zemlje, a nagovaraju me da si kupim zmaja 142... Nema sanse.
Zmaj nije neki los kombajn, ali ako netko treba bas mali kombajn da povrsi svojih 30-40 jutara, ne vidim smisla u kupovini nekog skupog stroja koji ima sve moguce pogodnosti, jer ce tih 30-40 jutara ovrsiti i zmaj 780 u par dana... Da ne govorim o mojem primjeru koji obradjujem 15 jutara zemlje, a nagovaraju me da si kupim zmaja 142... Nema sanse.