Poštovani članovi forma, budući da najesen sljedece godine planiram zasaditi ljesnjak na zasad cca 4ha mozda 5 za pocetak,bio bih iznimno zahvalan svakome tko ima volje dati bilo kakav savjet glede podizanja nasada. Planiram kupiti cijepljene sadnice u pet sorti i dakle uzgajati stabla(ako ima netko za i protiv uzgojnog oblika bilo bi dobro),razmak bi mi bio 4,5m izmedju sadnica i 5,5 izmedju redova(mozda je malo previse?ili ne?),podrivao bih redove gdje ce ici sadnice na cca 60-70cm,preorao kompletnu povrsinu i potanjurao(ako je neka operacija viska ili manjka neznam?),neznam da li je potrebna ograda ali bi ju stavio(vidio sam dosta nasada bez ograde),isao bih i na eko uzgoj pa me zanima da li stajnjak treba biti od eko stocara,buduci da mi je rijeka/potok uz zemljiste da li ce cisterna za vodu biti dovoljna za navodnjavanje u suši, postavio sam vec sada dosta pitanja na koje ce sigurno biti razlicitih odgovora zato molim vas da uzmete u obzir da sav posao koji mogu cu odraditi sam naravno uz pomoc prijeatelja obitelji i drugih besplatnih fizikalaca dakle od betoniranja stupica za ogradu do berbe jednog dana. glede samog gnojenja zastite dohrane itd cu pitati kad budu sadnice u zemlji.Ako sam sta propustio nadodajte
Hvala unaprijed svima koji ce imati zivaca citati ovo a pogotovo onima koji ce pomoći