• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

EKO- SCHEME - OBRASCI i obaveze

avialias

Aktivni član
Tu od
10 Ožu 2011
Poruka
537
Molim ovdje informacije koji ste obrazac popunili i dostaviili ageneciji za EKO-schemu 31.01. Intenzivirana raznolikost poljoprivrednih površina.
Tražio sam obrazac i nigdje ga ne mogu naći, skinuo sam onaj ZIP s svim obrascima za 31.xx i 70.xx i ostalo a u njemu nema za 31.01. a kao u obavezma se navodi da se dostavlja agenciji.

TO sam za sada napravio za sve ostale 31.xx sheme koje sam prijavio ali ne i za 31.01 jer ne mogu naći obrazac...

Jel ga netko ima?

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
3,995
Gdje se nalaze obrasci uopće?
Našao za travnjake visoke vrijednosti..
Da li se šalje poštom ili?

Posljednje uređivanje:

Mladen 1707

Novi član
Tu od
25 Velj 2023
Poruka
14
Molim ovdje informacije koji ste obrazac popunili i dostaviili ageneciji za EKO-schemu 31.01. Intenzivirana raznolikost poljoprivrednih površina.
Tražio sam obrazac i nigdje ga ne mogu naći, skinuo sam onaj ZIP s svim obrascima za 31.xx i 70.xx i ostalo a u njemu nema za 31.01. a kao u obavezma se navodi da se dostavlja agenciji.

TO sam za sada napravio za sve ostale 31.xx sheme koje sam prijavio ali ne i za 31.01 jer ne mogu naći obrazac...

Jel ga netko ima?

Za ovo se ne dostavlja nikakav obrazac

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,871
Bio zvao ja u Zagreb. Za 31.01 se ne dostavlja ništa.

A što se tiče ostalog već se trebalo predati do 31.12.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
3,995
Našao u međuvremenu..
Ja sam danas poslao,rekla gospođa iz agencije da pol ljudi nije dostavilo obrasce.
Čini mi se da kompliciraju svaku stavku za ostvarivanje prava na potporu...

• Like
Reactions: ZJ

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,670
Izgleda da ljudi još ne shvaćaju da je došlo novo vrijeme, vrijeme od papira i edukacije. Ušli smo u EU pa su nas stigle i nove obveze. Baviti se poljoprivredom znači baviti se i papirima. Čitati, pratiti, popunjavati i slati na vrijeme.... To je današnja realnost. Znači da moraš imati kompjutor, pisač, skener, pametni telefon, popunjavati obrasce i biti spreman na kontrole i inspekcije ....Teško je to prihvatiti, pogotovo nama starijima, ali nema nam druge ili ne baviti se time ili platiti drugome da nam to odrađuje. Upravo sam se vratio sa porezne i to danas po drugi puta jer sam napravio grešku kod popunjavanja obrasca. Moja greška i neznanje, ali ispravio sam i opet nešto novo naučio. Vidim da čak i na obrascima, koje moram popunjavati, piše da sam ih dužan dostaviti u Agenciju za plaćanja do 31.12. Ako to ne napravim ne mogu nikoga kriviti za propust osim sebe.
I sad se ti bavi poljoprivredom i to još, kao u mome slučaju, za dve, tri kante od jupola oraha i lješnjaka. K vragu sve, odmah sam ožednel od pisanja i kukanja. :ppozdrav:

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,427
Makar te dve kante oraha tucaš kao što netko ne tuca u dvije godine 😂😂

Za raznolikost ne treba nikakav obrazac, a sve ostalo morete skinuti na savjetodavnoj - savjetovanja i tečajevi - obrasci

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,670
Ma unajmio bih ja dve, tri studentice za tuc....., ali žena ne da. Veli rješavaj si sve sam. :cry:

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,735
postoji razlika koju sam skužio davno...za proizvodnju ti ne treba nikakvih papira, čak ni za prodaju, ali za poticaje, brate mili, nikad dosta papirologije...
zato sam poticaje stavio na led...i nikome niš se nije dogodilo... ;)

• Like
Reactions: ZJ

gorjanac

Član
Tu od
17 Velj 2008
Poruka
101
Do kada treba dostaviti dokaz o količini proizvedenog voća za proizvodno vezano plaćanje?

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,888
Mislim da ti to piše na onoj stranici zahtjeva gdje si se potpisao.
Moguće da je do 31.siječnja.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,871
Šta npr. Ja sam uzeo pvp za voće na jednoj kulturi. Ali na kraju ništa od toga.

Ako ne prijavim ništa onda nikom ništa ili moram nešto još?

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,670
Za ovu godinu uvedena je nova eko shema 31.08 primjena ekoloških gnojiva u trajnim nasadima. Da li se ta eko shema može prijaviti i za nasade u ekološkoj proizvodnji ili se odnosi samo na konvencionalnu proizvodnju?
Nigdje izrekom ne piše tko ju može koristiti ili ja to nisam uočio.

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,646
Za ovu godinu uvedena je nova eko shema 31.08 primjena ekoloških gnojiva u trajnim nasadima. Da li se ta eko shema može prijaviti i za nasade u ekološkoj proizvodnji ili se odnosi samo na konvencionalnu proizvodnju?
Nigdje izrekom ne piše tko ju može koristiti ili ja to nisam uočio.
Koliko je po H iznos

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,670
Ako se ne varam iznos je negdje oko 563 eura/ha uz moguće umanjenje od 10 posto. Mora se napraviti plan gnojidbe i izgleda da svake godine treba raditi analizu zemlje. Preporučam ti da za sve detalje pročitaš pravilnik da budeš siguran koje su sve obveze i koja su prava.

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,646
Ma sad jos imam jednu godinu za odradit iz iaks mjera i mislim da me te kojekake sheme nece vise nikad vidt. Tih par kila eura nij vrjedno tolko papira i zahebancija. A i ne isplati se vise. Uso sam u to kad je Pheonix bio nekih 550 kn 100kg, sad je debelo preko 1100. Pusing

Najnoviji postovi

Na vrh