Hele
Dobro znana faca
- Tu od
- 6 Sij 2013
- Poruka
- 1,961
Hvala na prvom linku, ali goji mi molim te nemoj spominjati(imam razloge). Radije aroniju.
A što se tiče znanja o pravima potrošača (nedavno usvojen novi stroži zakon), a pogotovo samopoštovanja i volje, čast izuzecima, da netko nosi to na kontrolu i općenito da postoji institucija da narod općenito kontrolira rad političara, a kamoli hranu koju jede, što nije nemoguće - zaboravi.
Nije bitno sada čime se bavim, odnosno gdje radim, ali znam naše ljude.
I znam koji je postotak raznih proizvoda koji su lani građani nosili na kontrole u lokalne Zavode za javno zdravstvo (privatni labosi su malo skupi), a koliko je inspekcija tzv. nasumičnom kontrolom izuzela i koji su rezultati, a idućeg tjedna to mogu brzo doznati i za prvu polovicu ove godine.
Uglavnom jaaako mali postotak građanske kontrole.
Svako kod nas bavi tzv. eko proizvodnjom(opet napominjem da ima poštenih i ne želim generalizirati) živi u idealnoj državi.
Nisam siguran kako je vani, ali mislim da uz strože kontrole i samog mentaliteta eko proizvođača, kao i znanja građana o svojim pravima i dužnostima( a to je i dužnost), eko proizvodnja stvarno eko proizvodnja.
Osim naravno, ono što izvoze i proizvode za zemlje istiočne i JI Europe, odnosno zemlje u razvoju. Jebiga, znaju da se nema para, pa kupujemo jeftino.
E ali vani se to fino subvencionira, potiče na sve moguće načine, reklamira, a ljudi imaju mnogo veće plaće, a cijene hrane iste. To znam jer sam proputovao dobar dio Europe i šire.
Postao sam samo prvi link, drugi je moj potpis i nema veze sa ovim postom.
Nisam pričao da će sada Jurica kupiti 2 kile jabuka i nositi na kontrolu. Ako ja prodajem Konzumu, DM-u ili Bio Bio oni će te vjerojatno iskontrolirat.
Šta se tiče same kontrole, ako znaš tko šprica nedozvoljenim sredstvima u eko proizvodnji, ne drži se karence, znaš nadzorne stanice koje falsificiraju kontrole i izvješća a ne misliš reć javno imenom i prezimenom ili ih prijavit, nisi ništa bolji od njih.