mlin se pokreće preko startnog kondenzatora, nakon zaleta motora radni kondenzator preuzima funkciju startnog,
majstor je jučer bio bez ikakvih instrumenata i sumnjiv mu je zvuk, pokušao je zavrtiti motor ručno tako da preskoči funkciju startnog kondenzatora, ali mlin i tada nije radio
motor nije baš malen (2,2 kW), pa mu zalet možda dugo traje, odnosno možda se ne može ručno pogurati u normalan rad, odnosno radni kondenzator ne može preuzeti od startnog, ovo je po meni mogući problem?
ne znam postoji li ovaj "centrifugalni prekidač", jer mlin ima radni kondenzator??
kad se uključi mlin radi neko vrijeme, par sekundi, nakon toga ga vrlo vjerojatno nadstrujna zaštita isključuje,
dolazi do grijanja motora, tako da su lako moguće izgorili namoti,
ne znam ima li ovaj mlin ikakavu termičku zaštitu?, odnosno da li ga ona isključuje ili je ipak nadstrujna u pitanju
ne znam da li je prilikom uključivanja moglo doći do velike potezne struje odnosno da je to spržilo namote, jer ako mlin ima nadstrujnu zaštita, a trebao bi imati, ona bi trebala isključiti motor,
u kojem slučaju je moguća prevelika potezna struja?
još jedan uzrok bi mogla biti možda vlažnost namota, jer nije radio 5-6 mjeseci, pa je možda zbog toga došlo do pregaranja,
ako neko ovo dobro razumije, nek komentira moja zapažanja?