Prepuno posla, a i ovak služe funkciji. Najgore mi je bilo kad kotači zahiću kabinu.Od čega god da jesu nisu mu nikak čučnuli za moj ukus.
Bolje da si i prednje napravil od lima
Prepuno posla, a i ovak služe funkciji. Najgore mi je bilo kad kotači zahiću kabinu.Od čega god da jesu nisu mu nikak čučnuli za moj ukus.
Bolje da si i prednje napravil od lima
Evo još malo detalja, možda ti bude koristilo. Uoči brijeg na polugici automata, koji dodiruje zelenu kutiju.Što se tiče rastavljanja sve sam uspio rastaviti bez problema , jedino nisam otpajao namotaje i automat dok ne kupim druge da ne pomješam žice kod spajanja novog.
Prijatelj glavno da si ti sve složil, još je meni bilo čudno da ti je brava prešla, jer na reketi se niš ne kvari🙂👌🍺🍻Pozdrav svima. Bila je lažna uzbuna kaj se tiče brave paljenja. Danas sam ju ponovno probal prije najavljene zamjene, ali ona radi. Grijač grije i sve je ok. Imam namontiranu i jednu kontrolnu lampicu sa grijača, ali ona nije radila. Malo sam ju drmnul i sad radi i ona. Ona me je i zavarala kaj sam pomislil da brava ne valja. Malo sa čorav pa nisam primjetil pad napona na kontrolki od alternatora prilikom uključenog grijača. Uglavnom sve radi, na moje veliko veselje. Inače je gore stara bravica koja možda bude durala duže nego par novih, ali da ju ne ureknem, bolje da ju prestanem faliti. Hvala svima na savjetima.
Da, usput okinul 2 slike rakete za prijatela i ostale ljubitelje raketa (a tih nije malo, kam bi došel da ih sve nabrajam),
A da malo sam blesav bio što se tiče + četkice , logično da mora biti na izoliranom dijelu inače ode u dim😁.Točno, malo treba imati i logike, ne samo htjeti.
Boje nisu bitne. Duže žice idu na automat, a jedna na + četkicu, pitaš kako znati koja je plusova hebiga malo pretjeruješ u opuštenosti premalo misliš, pa ona koja je na izoliranom postolju, a minusova je metal na metalu. Daj malo uključi tu tvoju logiku , hajde KLIK, idemo sad dalje.
Nemoj pretpostavljati o žicama na automatu nego ispitaj i uvjeri se. Probaj jedan kraj OM metra na jednu žicu, a drugi na masu. Isto tako probaj opet na jedan kraj žice a drugi kraj OM metra na tu tvoju drugu žicu - nemam pojma za što bi služila. Nemoj spajati, lemiti, bez pameti i logike nego ispitaj prvo i budi siguran da znaš...
Od kud blato, rakete nebeskim plavetnilima putuju 🤭Prepuno posla, a i ovak služe funkciji. Najgore mi je bilo kad kotači zahiću kabinu.
Ja nisam prije videl sliku brave, da jesam najvjerojatnije bi te nagovoril da otvoriš ovu svoju staru.kaj nisam moral mijenjati bravu (makar sam kupil i bravu i 2 releja).
Tak je, a moreš i vrečicu na nju obesiti bez brige, ništ joj nebuKak mi se čini da je i ova je sa viličara kaj znači da mi mogla duže zdurati nego raketa. Malo sam još špricnul WD-a i ide dalje.
Da probam još malo šire pojasniti.ma cisto teoretski me zanima
znaci zica ide sa + pola akumulatora na alnaser, to je da bi anlaser uopce dobio struju, ne? onda sa anlasera ide na kontakt bravu i dalje ide na kutiju osigurača pa prema potrošačima. da li bi se isto postiglo ( napajanje kontskt brave i potrosaca) da se ide zica direkt sa + pola akumulatora na kontakt bravu pa dalje prema osiguracima i potrošačima ili bas obavezno mora do brave ovako preko anlasera?
Po originalnoj dokumentaciji i tvorničkoj shemi bi B+ žica od alternatora trebala iči direktno na + klemu, a ova gore opisana od anlasera na glavni osigurač...Obično ide jedna s alternatora na alnaser pa onda druga prema bravi.
Možda je neko povukel direkt s alternatora, pa nije znal kam da s viškom ode i spojil ju na bateriju.