• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Elselo cisterna problem !!!!

  • Temu pokrenuo Tomislav Krkic
  • Datum prvog posta
T

Tomislav Krkic

Guest
Dragi clanovi foruma imam jedan problem sa navedenim modelom cisterne ..
Prilikom pokretanja cisterne javlja se problem pri kome ona ne vuce tecnost ..
Rasturao sam cisternu i nisam primetio nikakve tragove ostecenja . Ako je potrebno poslacu vam i neku sliku pumpe . Unapred hvala :D
 

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,430
Daj malo detaljnije opiši taj problem sa cisternom, jel to odjednom prestala vući ili je postepeno slabila, šta si sve rasturao, u kakvom su stanju crijeva, ventili...? Teško je ovako samo na osnovu par riječi dokučiti u čemu je problem.

Dobro došao na forum :gitarist: :partyman:
Odi u temu "Predstavite se" pa tamo napiši par riječi o sebi, odakle si, čime se baviš, šta imaš od stoke, traktora, priključaka itd. :)
 
T

Tomislav Krkic

Guest
Cisterna je skoro kupljena (prodavala se kao polovona) u ispravnom stanju.Od kada sam je kupio nije vukla tecnost .
Rasturao sam vise stvari , i primitio sam da je u radu dosta glasna - bucna . Creva su u dobrom kamoli odlicnom stanju ventili su OK svi sem zadnjeg.
 

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,807
Ako si vec raskopo pumpu vidi jesu li joj dobre plocice na rotoru. Znaju se toliko poderat da se prefrkne izmedju rotora i kucista al u tom slucaju pumpa se blokira. To sto je malo bucnija nema neke prevelike vaznosti i neka te nebrine.
ja sam imao problem isto odmah nakon kupovine da nije htjela vuci tekucinu. Pumpa bila okej a ne radi. Crijeva su na oko izgledala super, bila ona crna gumirana. Na kraju se ispostavilo da se u tom crijevu sto ide sa pumpe na bacvu poceli odvajati unutarnji slojevi i oni se sljepili. Odem i kupim novo plasticno ono prozirno armirano crijevo, namontiramo i mala i danas radi ko luda.
Baci stara gumirana crijeva ako su jos na njoj i zamijeni novima.
 

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,804
Meni se desilo na staroj creini da ovo debelo crijevo koje stavljaš u jamu iz koje vučeš, da se na njemu odljepil unutarnji dio pa je zatvaralo protok i nije htjela vući, stavili smo novo i dalje je išlo bez frke.
 

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
969
vjerovatno se kugla gore na poklopcu zacvikala...:scratch ...ili ona na donjem preljevnom
 

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,430
vjerovatno se kugla gore na poklopcu zacvikala...:scratch ...ili ona na donjem preljevnom

Ne vjerujem da je su kugle, prije će biti da su crijeva u pitanju. :scratch Mada mi je nelogično da je išao rastavljati pumpu a nije prije toga pregledao crijeva, ventile i dihtunge :confused:

Skini sa pumpe to crijevo što ide sa cisterne i onda uključi pumpu da vuče. Provjeri rukom koliko je jak vakuum tj. koliko jako vuče. Ako je u redu onda pažljivo pregledaj sva crijeva, izvana ćeš teško uočiti ako je greška na crijevu. Moraćeš ga ispraviti odnosno izravnati tako da ga možeš pregledati iznutra. Ako bilo gdje na unutrašnjem zidu primjetiš da ima neki "bubreg" ili "plik" mijenjaj crijevo! Pogledaj pažljivo kako je zatvoren zadnji poklopac i u kakvom je stanju dihtung i pogledaj takođe sigurnosni ventil i ako ima kakav je dihtung.

Ajde pokušaj da staviš koju sliku ako može. :prayer:
 
Na vrh