podravec :)
Član
- Tu od
- 18 Ruj 2011
- Poruka
- 492
Kada iskoristimo postoječi genetski potencijal onda ok ali do tada se moramo još malo se pomučiti jer da bi trčao moraš naučiti puzati pa hodati . Hipotetski netko bi htio naglo za par godina povečati svoj štalski prosjek sa recimo 5000 l/god na 8000l/god i ET mu se čini primamljiva mogućnost da dobije vrhunska grla vrlo brzo, i šta se onda dešava gle čuda i ona mu daju 5000 l/god. To sve mi je ok i svakako podržavam trud nekolicine kolega koje prakticiraju ET u Hr ali to kod nas nebu zaživelo nikad. Uskoro će ti davati poticaje da proizvodiš manje a ne više pa mi o tome nemožemo samostalno odlučivati.
ako ljudi budu takvi skeptici sigurno da nebude zaživjelo, ali znam da bude ljudi koji budu htjeli raditi embriotansfer jer uvjek bude cilj proizvasti čim više sa što manjim ulaganjima a to se nebude moglo sa proizvodnjom od 5000, 6000 l po kravi, ljudi koji budu htjeli raditi embriotansfer a imaju 5000 l po kravi budu razgovarali sa ljudima koji imaju 7000, 8000... l po kravi jer im budu trebali savjeti najviše poradi hrane i kad budu imali kvalitenu hranu sigurno im nebudu davale te krave iz ET-a jednaku količinu mlijeka kao oe koje sad daju 5000 l