jedva sem čekal da se ova tema raspre jer meni ju se naje dalo ali imam veliku volju podjeliti svoja iskustva s vašima jer kroz razgovor se najbolje uči.
drago mi je kaj ste sve obuhvatili do sada od povjeti do cijene i hvala ajkula kaj si me pohvalil, da ja sem na slici v jakni od crsha, a onaj v beloj jakni je moj brat tzv imbrakc.
povjest nam baš puno i ne koristi, daleko smo otišli to je 100 godin od toga, u hr to dela samo CRSH križevci tj, zvonko i marijo... nema drugih.
kaj se cijene tiče sama priprema krave, ispiranje embrija, te smrzavanje i ugradnja 1 stoji 7200 + 60kn dušik uračunat pdv.
kaj se tiče da samo osjemeniš kravu z vrhunskim bikom to ti nikaj ne vredi ao je ona škart i ako nema neki pedigre kaj je u hr slučaj u 90 %, a ako na tu kravu staviš embrijo od vrhunske krave sa vrhunskim pedigreom koji je osjemenjen s vrhunskim bikom stvarno je mala mogučnos da ti to tele od te "škart" krave bude loše tj čudo je ako nebude vrhunsko.
u slavoniji su to radili u pz osetini tj kod mirka ervačiča i na farmi salaš
ako koga slučajno zanimaju embriji imamo mi za prodati, morete si dojti pogledati kravu od koje su embriji dobite u ruke sve papire od krave, samo ja odebirem bika s kojim se osjemenjuje (nebojte se nebude loš bik) cijena jednog embija 350 eura