• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

europski fondovi

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,851
Znam čovjeka koji gradi hladnjaču vrijednu dva milijuna eura, trećina vlastita sredstva, trećina kredit HBOR-a i trećina IPARD, kaže za papire dao pola milijuna kuna.

noviuposlu

Član
Tu od
7 Tra 2011
Poruka
759
to bi bilo nekih 3 posto od ukupne svote na papire... a to je ok valjda, opet dobil si 33 posto znači 30 posto ti je platia neki drugi i taj kredit jos neznan kakve kamate su poli njih i to...

a koliko se čeka na rješenje dali ti je nešto prošlo ili ne, te koliko je pametno uzet nekog ca se bavi stime tj dali je vise manje isto dali si sam al opet strucan barem donekle u poduzetnistvu kad vec to studiras :D ili opet to nema veze stin :D

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,851
to bi bilo nekih 3 posto od ukupne svote na papire... a to je ok valjda, opet dobil si 33 posto znači 30 posto ti je platia neki drugi i taj kredit jos neznan kakve kamate su poli njih i to...

a koliko se čeka na rješenje dali ti je nešto prošlo ili ne, te koliko je pametno uzet nekog ca se bavi stime tj dali je vise manje isto dali si sam al opet strucan barem donekle u poduzetnistvu kad vec to studiras :D ili opet to nema veze stin :D

Ma čovjek ima firmu s 20-30 zaposlenih ljudi, administraciju koja mu odradila ovo za IPARD, čini mi se troje zaposlenih u administraciji, mislim da je kod njega papirologija trajala jednu ili dvije godine, sada je u gradnji i to će napravit za 3-4 mjeseca.

noviuposlu

Član
Tu od
7 Tra 2011
Poruka
759
to je ono, nekuzim toliko vrijeme za papirologiju... da sam ja vlasti e bogami ljudi bi delali svoje delo, a ne tako se zajebavali i nic ne delali...

a kako ide stim haborom, kolike kamete su, i tako to...?

noviuposlu

Član
Tu od
7 Tra 2011
Poruka
759
recimo ja bi otvorio opg koji bi imao recimo oranica sveukupno 1hektar, te bi bile na moje ime... i sada dali mogu zatrazit od tih fondova da bi kupio jos zemlje pa da mi investiraju polovicu?

baranjac747

Član
Tu od
20 Lis 2011
Poruka
290
Poceo mi kolega radit projekt za modernizaciju i prosirenje voćnjaka (ljeska), zanima me ako je netko radio te IPA projekte kako to ide jel se novci dobiju ili ja moram ulozit pa mi se određeni postotak vrati nazad, i cuo sam da morat imat najmanje 2 god otvoren opg da bi mogo dobit sredstva EU.
Ako netko zna molim da pomogne dok jos nisam platio projekt do kraja :prayer:

M

MOCO

Guest
ja mislim da IPA i IPARD nisu isto, al nisam ništa od toga radio pa ni ne znam točno

noviuposlu

Član
Tu od
7 Tra 2011
Poruka
759
ja mislim da IPA i IPARD nisu isto, al nisam ništa od toga radio pa ni ne znam točno

imas ipard i ipa3c
ipa3c ti da novce ako napravis dobar projekt i oni to prihvate i financiraju te do 85posto ali trebas nekog ko jako dobro zna stim jer treba sve bit po nekom pravilu iz npr luksemburga ili neke zemlje neznan sada tocno koje

znaci daju ti novce odmah na pocetku

baranjac747

Član
Tu od
20 Lis 2011
Poruka
290
imas ipard i ipa3c
ipa3c ti da novce ako napravis dobar projekt i oni to prihvate i financiraju te do 85posto ali trebas nekog ko jako dobro zna stim jer treba sve bit po nekom pravilu iz npr luksemburga ili neke zemlje neznan sada tocno koje

znaci daju ti novce odmah na pocetku

a jel ima veze ako nemam otvoren opg min 2 godine, kod iparda sam cuo da moras imat barem 2 godine

L

lazemkradem

Guest
a jel ima veze ako nemam otvoren opg min 2 godine, kod iparda sam cuo da moras imat barem 2 godine

Moras imat opg, ali ne nuzno registriran 2 godine. Ako je registriran manje od 2 godine, onda moras imati najmanje srednju poljoprivrednu skolu, ili polj, vet, pbf fakultet. Kod ulaganja u voce, povrce (osim plastenika), moras imat minimalnu proizvodnju upisanu u ARKOD. Isto je i s d.o.o.

M

Milan1

Guest
Ja zivim u ceskoj i za uzgoj ovaca eko sistemom dobio sam sredstva iz euro fondova bez problema.Napravio sam program i plan rada sa plasmanom ili trzistem i u roku 15 dana pare su bile na racunu..Pocetak je bio 400 komada ovaca na 45 hektara,trenutno ide prosirenje na 1200 komada a od iduce godine idem sa programom oko eko uzgoja goveda Angus u Hrvatskoj kad Hrvatska uđe u EU i koristi cu pare iz fondova eu...Pocetak ce biti najmanje 100 komada krava sto je donja granica isplativosti a investicija je 55 000 eura bez zemljista koje ce biti u najmu i vlastitom zemljistu od 30 hektara...Projekat ce se zvati :pROIZVODNJA GOVEĐEG MESA POD BRENDOM:LIKA BEEF,trziste za meso je osigurano i vec unaprijed takoreci prodano,plasman mesa nije uopce problem,jer trenutno u EU nedostaje 22 miliona tona goveđeg mesa. Vise o svemu tome mozete saznati na slijedecoj adresi na fejsu,pa koga zanima neka se prikljuci vezano za sve to:https://www.facebook.com/groups/145640908905839/

M

Milan1

Guest
Cjelokupni projekat za proizvodnju PROIZVODNJA GOVEĐEG MESA POD BRENDOM:LIKA BEEF biti ce u visini 1 300 000 eura sa prosirenjem krava i sitem proizvodnje krava-tele itd...

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Cjelokupni projekat za proizvodnju PROIZVODNJA GOVEĐEG MESA POD BRENDOM:LIKA BEEF biti ce u visini 1 300 000 eura sa prosirenjem krava i sitem proizvodnje krava-tele itd...

Evo mene opet,gospodine Milane,slučajno sam primjetila da ste na ovoj temi spomenuli uzgoj Angus goveda.Da ne pomislite odmah kako sam nekakva negativka,reći ću odmah da mi se ta proizvodnja veoma sviđa.Za one koji žele imati veliku proizvodnju,to je zaista posao iz snova,naravno ako su zajamčeni svi zadani elementi.Da imam ambicija,uvjeta i manje godina,vjerojatno bih se i ja na vašemu mjestu odlučila za tu i takvu proizvodnju.Ali bez obzira na godine,mene zadovoljava,uvjetno rečeno,mala proizvodnja koja pokriva moje životne potrebe i neka sredstva za akumulaciju ili pojednostavljeno rečeno,na kraju svake radne sezone,neki čisti financijski višak koji se može spremiti za budučnost.Ništa više niti ništa manje.No,svi smo različiti i ne moraju nam svima biti važne iste stvari u životu.Nešto sam drugo htjela reći-Što se Angusa tiče,slučajno imam,iako naravno nepotpune, neke informacije iz ajmo reći,prve ruke.Naime,u mome selu,tu u susjednoj ulici jedna obitelj se prije,pa sada već skoro desetak godina,odlučila za njihov uzgoj.Ne mogu reći iz koje su zemlje goveda uvezli,ali znam da je išlo preko kredita,kasnije se zbog nerentabilnosti stado povečalo,kako bi se količinom pokušali nadomjestiti nepovoljni financijski efekti.E,sada treba razmotriti zbog čega je financijski efekat bio toliko loš u proizvodnji koja baš i nije zahtjevna.Prvi problem na koji su naišli bio je plasman.Sam plasman po sebi nije zapravo bio problem,jer sa prodajom nije bilo problema,već sa cijenom otkupa.Nitko od otkupljivača im nije htio dati veću cijenu nego za običnu telad ili junad,a to im nije bilo isplativo_Oni su u kalkulacijama računali sa većim cijenama otkupa kao što je to uobičajeno na drugim tržištima,ali kod nas je to malo drugačije.Ne tvrdim da u pitanju nije možda i njihovo nesnalaženje u traženju kupca,ali je činjenica da su prije kratkog vremena cijelo stado prodali,otplatili zaostali kredit i odahnuli.Ima i jedna svjetla točka u cijeloj priči,zbog koje vjerujem da ćete uspjeti u poslu ukoliko se poslože svi bitni momenti.Naime,po riječima vlasnika stada,proljetos je uz stado prošao nekakav automobil,stao i pitao imaju li za prodati koje govedo.Imali su ,rekao je,na upit za cijenu,izvalio je neku,za njega astronomsku,i kupac je bez cijenkanja pristao na nju.Ali je registracija bila strana,ljudi u autu muslimani,a vjerojatno su,to je po mome mišljenju,tražili baš to stado,jer nije logično da se luksuzni auto vozi bez veze po polju.Kome su prodali ostalo,ne znam.Eto,zato mislim,ako imate ugovorno ili kooperacijski osiguranog kupca sa zajamčenim cijenama,ne bi trebalo biti razloga za neuspjeh.A sigurno sa ovakvom investicijom nećete raditi tako da u hodu rješavate nadolazeće probleme,bilo bi to poprilično neozbiljno.Želim vam puno sreće.

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,851
Evo ja imam pola hektara voćnjaka i išao bi možda na hektar i pol, ograda, mala hladnjača, obrana protiv tuče i mraza, navodnjavanje, jel mogu dobit kakva sredstva u tom pravcu iz EU fondova?

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
Koliko znam da se iz iparda ne mogu dobit sredstva za hladnjače. Baš je o tome bila rasprava uživo na htv1 neku večer.

baranjac747

Član
Tu od
20 Lis 2011
Poruka
290
Evo meni je kolega napravio projekat, odnosno 90% ostale su još neke sitnice, za dobivanje sredstava iz IPA fonda, koja je mjera nisam zapamtio, natječaj će bit u 12 mjesecu pa ćemo vidit šta će bit, nadam se pozitivnom odgovoru, inače projekt je rađen za proširenje voćnjaka ljeske i kupnja mehanizacije i ograde.

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,851
Koliko znam da se iz iparda ne mogu dobit sredstva za hladnjače. Baš je o tome bila rasprava uživo na htv1 neku večer.

Nije istina, čovjek kod mene izgradio ogromnu hladnjaču, trećina sredstava iz IPARD-a.

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,851
Evo meni je kolega napravio projekat, odnosno 90% ostale su još neke sitnice, za dobivanje sredstava iz IPA fonda, koja je mjera nisam zapamtio, natječaj će bit u 12 mjesecu pa ćemo vidit šta će bit, nadam se pozitivnom odgovoru, inače projekt je rađen za proširenje voćnjaka ljeske i kupnja mehanizacije i ograde.

Kako uopće izgleda taj projekt, čuo sam da tu ima deset kila papira?

Najnoviji postovi

Na vrh