• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

europski fondovi

O

odmahsad

Guest
obaviještavamo zainteresirane polaznike o otkazivanju četverodnevne specijalističke edukacije "EU fondovi - Izrada projekata za IPARD", http://www.vecernji.hr/vijesti/fondove-eu-drzavni-sluzbenici-koriste-zaradu-fusu-clanak-388131 čije je održavanje bilo planirano od 14.05. - 17.05.2012. godine.

za ovaj događaj, u organizaciji Poslovne učinkovitosti, mjerodavne državne institucije, iz kojih dolaze predavači, nisu iskazale pozitivan stav oko njihovog angažmana.

http://www.poslovnaucinkovitost.eu/...-izrada-projekata-za-ipard-1405-17055012.html.

tihomir-bj

Član
Tu od
10 Tra 2011
Poruka
75
O lucaricki necu govoriti jer nemam sta lijepo reci , ona je bila država za sebe u toj agenciji... Ovi predavaći koji će nadrapati nisu loši ali su tipićni birokrati. Ondje jedina osoba koja zaista radi i trudi je je Tihomir Majdak....

Sto se tiće ovi jednokratnih seminara za pisanje projekata.... To je kratko rečeno porez na budale... Zar itko misli da će Vas netko naučiti za 4 dana pisati seminara ili još bolje oni koji imaju te seminare kao jednodnevne?
Još uz toliko lovu? Prvo bi ih trebalo kazniti za lažno oglašavanje ili nešto....Pa godina fakulteta ekonomskog stoji 5.500 kuna....

Još donekle su seminari od experte ili algebre gdji ti seminari traju kao godinu dana iako im je cijena prevelika....

Imao sam nekoliko takvih koji su te seminare prolazili kao vanjske suradnike i nisu bas briljirali kod pisanja.
Za pisati takav projekt treba imati smisla za pisanje seminara, sastavaka i slc stvari zatim elementarna ekonomska znanja (tu nije uvjet da ste ekonomski faks zavrsili) oko pisanja poslovnih planova i investicjskih studija + ekonomske osnove amortizacije ... To možete dobiti uz kratke poslovne smeinara od par stotina kuna u organizacija poslovnih parkova ili razvojnih agencija. Ostalo je sve praksa jer nemate univerzalni natječaj već se svaki razlikuje....

S

seljaček

Guest
Kako je to divno osmišljeno HRVATSKA POLJOPRIVREDA IMA NA RASPOLAGANU 750.000.000,00 EURA IZ PRISTUPNIH FONDOVA I RAZNIH POTPORA KAO ISTRUKTURNIH FONDOVA TE KOLIZISJIH FONDOVA KAO IMJERA RAZVOJNE POLITIKE POTPORA POLJOPRIVREDI KROZ PROJEKTE PROGRAMA STUDIJE UTJECAJA NA MJERE POTPORE RATVOJA NERAZVIJENIH REGIJA KROZ ANALIZU DEVERZIFIKACIJE PRILAGODBE UVJETIMA GLOBAL GAPP HACCAP JPP MPŠVG APPRRR KAO I MJERE ZA UZIMANJE MJERE KROZ PRILAGODBU ZAKONSKIH OKVIRA ZA REGULACIJU TRŽIŠTA KAO I FUNKCIJONIRANJE SLOBODNOG TRŽIŠTA U SASTAVU PRAVNE DRŽAVE. Isprićavam se ako sam nešto izostavio ali meni to sve skupa izglada kao ona narodna TRLA BABA LAN DA JOJ PROĐE DAN. Kakve svrhe ima pisanje programa projekata i slićnog(osim profita konzultanata) ako se zna da je za 1 kravu potrebno cca 1 ha zemlje da na 1ha zemlje raste 70-80.000 stabljika kukuruza, poznato je da koka nesilica dnevno snese 0,8-0,9 jaja u prosjeku. I gdje je smisao da za investiciju u poljoprivredi treba 30 kg papira da se investicija započne . Pa poljoprivreda je sama po svojoj karakteristici vrlo spora grana gospodarstva sa vrlo dugim proizvodnim procesima zašto ju onda još usporavati.
Ako je prije 20 godina +- Hartman u sv. Ivanu Žabno napravio "lauf štalu" sa 100 krava i smatralo se da je ta štala uredu i puštena je u rad i proizvodi mlijeko. Zašto onda svi ti strašno pametni strućnjaci sa tolikim titulama ispred i iza imena koji rade i surađuju u i sa ministarstvom poljoprivrede nisu jednostavno taj projekat i program umnožili i podjelili zainteresiranim investitorima uz simbolićnu naknadu od recimo 1000,00 kn i ti novci da se ulažu u recimo razvoj projekta prerade mlijeka za direktnu prodaju. Vjerujem da bi danas Mljekari radili u svojim farmama i prodavali svoje mlijeko hrvatskim građanima a ne drhtali na cestama što od zime što od Ovrhovoditelja koji su tako popularni u hrvatskoj .

tine

Dobro znana faca
Premium
Tu od
10 Pro 2006
Poruka
862
U informaciju: bio sam u četvrtak u Austriji na jednom imanju, koje baš gradi nov objekat za 200 krava.

Gazda je na savetodavnoj službi izrazio namjeru i interes i oni su mu za 3 tjedna sve sredili, od projekta, uloge za subvencije, građevinske dozvole, kredita...

I sigurno nije trebao na nikakav skupi seminar za pisat uloge...

Posljednje uređivanje:
S

seljaček

Guest
U informaciju: bio sam u četvrtak u Austriji na jednom imanju, koje baš gradi nov objekat za 200 krava.

Gazda je na savetodavnoj službi izrazio namjeru i interes i oni su mu za 3 tjedna sve sredili, od projekta, uloge za subvencije, građevinske dozvole, kredita...

I sigurno nije trebao ne nikakav skupi seminar za pisat uloge...

Da to je slićno kao i u Hrvatskoj samo malo jednostavnije

M

MOCO

Guest
nas će ta birokracija pokopat! već i je, al mi još ruku pružamo iz groba i pokušavamo se malo pridići, al lupiće nas lopatom dobro za kraj!

Posljednje uređivanje od moderatora:

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797
oni su mu za 3 tjedna sve sredili, od projekta, uloge za subvencije, građevinske dozvole, kredita...
koliko kod nas treba za istu proceduru?
i koliko treba platit.

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797
znam zato i pitam,
nemožeš uspoređivat austriju ili koju od tih zemalja i Hr.
Kad bude kod nas kak je kod njih onda možemo nekam naprjed,
ovak je to patnja i ako više i preživljavanje.
rođak mi u austriji ima plastenike,negdje kod Salzburga (neznam točno kaj uzgaja) i jagode.
tu je jednostavno odustal i otišel van,
smijali su mu se i rekli da je lud.
za isti posao oko dokumentacije riješili za 2 mjeseca,a tu je patil se 2g i nakraju največi problem plasman i naplata.
nisam se čul dosta dugo sa njim,al ak se nevrača sumnjam da mu loše.

baranjac747

Član
Tu od
20 Lis 2011
Poruka
290
planiram na jesen sadit 2ha lješnjaka, pa mi je jedan kolega predložio da mi napravi projekat za podizanje nasada u koji bi ulazila i kupnja mehanizacije, pa me zanima dali je to isplativo na taku malu površinu ili možda samo da mi napravi projekat za kupnju mehanizacije, neznam koliko ti projekti uopće i koštaju i dali je uopće isplativo. :scratch

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
pa nismo mi tome krivi,a nismo ni naivni da ulječemo u svašta da bi na kraju zbog nekog metra ili neke sitnice propao cijeli projekt,evo ja nudim moju jednu česticu i ne tražim ni kunu ,nek mi tamo neki fond napravi lauf štalu za 20 krava i ja budem raadio u toj štali dok budem mogao,evo to bi bilo idealno,njihove pare i papiri a moje da dalje radim,drukčije ja ne hvala vama na pomoći:butthead::butthead:

M

MOCO

Guest
pa tako bi nekako i trebalo biti. imamo milion državnih ustanova za seljake a ni jedna nije nama ništa olakšala, samo su nam se sve popele na leđa majketi dok svima sve uvjete ispuniš možeš poludit :axe:

noviuposlu

Član
Tu od
7 Tra 2011
Poruka
759
ajmo temu malo gore... ja san jako pesimista u vezi tega... pa mezanima dali ko sta pokusavao vidim da je netko napisao da ce probat pa bi molio da se javi...

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
opet neki pokušaji da se obmanjuje seljak i da mu se ne plati ono što su obečali ovi na vlasti:madmana::madmana:

Najnoviji postovi

Na vrh