• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Fahr

Banijac 82

Član
Tu od
1 Sij 2012
Poruka
342
Ukoliko netko ima, ili zna za nekog tko bi imao kukuruznu korpu za Fahr 1002, nek ostavi neki kontakt broj, hitno treba kolegi Belcu!!

imam ja skoru novu valjda je oglas istekao nek se javi porukom

Å

žetelac

Guest
U prilici sam da kupim vrlo povoljno Fahr m 1000 sa motorom 130 ks,problem je sto nema nikakvu pratecu dokumentaciju niti plocicu sa god.proizvodnje i br.sasije.. dali na kombajnu postoji negdje broj sasije..i da li je kako to moguce registrirati..LP!

Tu od
25 Velj 2012
Poruka
587
U prilici sam da kupim vrlo povoljno Fahr m 1000 sa motorom 130 ks,problem je sto nema nikakvu pratecu dokumentaciju niti plocicu sa god.proizvodnje i br.sasije.. dali na kombajnu postoji negdje broj sasije..i da li je kako to moguce registrirati..LP!

to ti je najbolje pitati na tehnickom pregledu u tvom kraju.

Tu od
25 Velj 2012
Poruka
587
Pitao sam,ali da neznaju točno i da najbolje odem u Policiju se raspitati.

onda je najbolje na policiji.naravno da ima br.sasije.moj 1600 ima ta bdoj ukucan kod prednjeg kotaca gdje se spaja uvlacni lanac sa sasijom.vjerovatno ima i taj tamo.najsigurnije ti je otic sa brojem saije na policiju da provjere ako je sve uredu sa kombajnom onda nemas brige.:icon_biggrin:

Å

žetelac

Guest
onda je najbolje na policiji.naravno da ima br.sasije.moj 1600 ima ta bdoj ukucan kod prednjeg kotaca gdje se spaja uvlacni lanac sa sasijom.vjerovatno ima i taj tamo.najsigurnije ti je otic sa brojem saije na policiju da provjere ako je sve uredu sa kombajnom onda nemas brige.:icon_biggrin:

Hvala,budem provjerio pa javim!

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Decki kakav je Fahr m 900 i općeniti ti manji modeli. U potražnji sam za kombajnom i u obzir dolazi samo Fahr i to ovi manji modeli znači sa hederom manjim od 3m Gledao sam Fahr m 1000 i to bi mi bilo definitivno previše. Žeo bih samo za vlastitie potrebe nekih max. 15,20 jutara. Evo jednog m 900 sa njuškala http://www.njuskalo.hr/kombajni/fahr-m900-odlican-oglas-8170344. Ako imaju neke mane, koje su i na što sve treba paziti kad se kupuje. Inače jedan čovjek mi je rekao da kombajn treba upaliti i staviti čašu na njega i ako trese da to ne kupujem.

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Nisu loši kombajni ako ga dobro održavaš.Ja sam čuo da im odlazi četvrta glava na motoru da se pregrijava pošto ima zračno hlađenje,i da im zna zaštekat mjenjač. A sad dali je to istina neznam,možda je to rekla kazala. Raspitaj se malo više.Inače ima mi ga rođak i zadovoljan je sa njime,doduše godišnje mu radi 20jutara i njemu posluži.To ti je stari stroj i moraš računat na to da će bit kvarova ako ga kupiš.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Ma znam da će biti kvarova i kad bih kupio kombajn prve godine bih ga cijelog pretresao i dotjerao ga za žetvu. Preskupo mi je plaćati uslugu žetve jer mi se kombajn kroz par godina zapravo otplati. Ove zime si moram naći nešto i spreman sam i dati malo više samo da je u dobrom stanju.

Posljednje uređivanje od moderatora:

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Razumijem te,i mi smo planirali ove god isto uzet neki takvi kombajn za svoje potrebe jer je skupo plačanje,samo šta je problem šta neznamo ni tata ni ja previše šarafat pa nas toga strah da nebi nešta otišlo a moramo plačat majstora.Samo šta su to sve stari strojevi i istrošeni,a ako bi se kupovalo ona bolje odma neki veči koji bi mogao barem 4redi za kukuruz tjerat.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Mislio sam i ja nesto vece ali kad sam vidio koliki je fahr m1000 to mi je definitivno prevelik stroj ne bi mogao proci mojim uskim putevima. A tetak mi zna sve o kombajnima tako da ce i on gledat kad se bude kupovalo i radit ce s njim dok se mi ne naucimo.

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
susjed je imao tog 900,za male parcele,uske puteve kao rođen,motor je čisti Deutez,što govori o kvaliteti,njemu su popucali slamotresi,mala privreda je to riješila,znam da ga je poslje počeo hebati varijator,tu je nešto i popucalo i takav je otišao put Bosanske gradiške,njemu je najveća mana bila što ga taj gazda nije volio inače kombajn je bio zakon najviše zbog svoje mobilnosti

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
E da bas takvo nesto meni treba pozeti za svoje potrebe i da moze lako proci putevima. Koliki je njemu bunker, koliko je ks i koje je sirine heder?

pele

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
793
Imam deutz hahra M750, motor 4 cilindra, 75 ks, zahvat 3m.
Zadovoljan sam s njim što se žetve i mobilnosti tiče. Dijelovi za njega nisu skupi, najskuskuplje mi je bila korpa sa lamelom (2500 kn) i varijatorsko remenje (800 kn) al to ne odlazi svake godine da moraš mijenjat. Ima sitnih kvarova uvijek, zna puknut nož na kosi, prdne ležaj, pukne remen i još pun k... čuda.
Zamjerka mu je što je veliki potrošač, popije oko 20 lit. na ral žetve.
Sve u svemu ocjena +4.

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430
Ne znam što se događa s tvojim motorom da toliko troši,meni V-8 od 200 i kusur ks ne potroši toliko uz heder od 5,6m i sječku iza.

pele

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
793
Neznam ni ja, al sunce mu pijano troši, možda sam baksuz pa kupio kombaj s pijancem, sve ostalo mu je super samo da manje troši.
Jel ima koja fora da se smanji potrošnja a da ne izgubi snagu ?

Banijac 82

Član
Tu od
1 Sij 2012
Poruka
342
zavisi koliko on dugo žanje 1 ral ja sam imao 1002 sa motor 90ks 5 klipova i trošio je oko 8-9 litara po rali

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430
Ako je sve ispravno(pumpa ,dize i sve ostalo )ne možeš mu smanjiti potrošnju a da ne izgubi snagu.Možda način kombajniranja,nepotrebno stegnuta korpa,rad s neopravdano malom brzinom i sl.Taj motor ne smije potrošiti toliko goriva ni u oranju 1 rali.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Trebao bih par informacija oko podešavanja Fahra M 1000 za kukuruz:
Gornje sito je podešavajuče a donje Fi 15.dal je to dobro??
Okretaji bubnja su na 500..
Vjetar je skoro do kraja..
Korpa neznam kak je točno naštelana u cm,ali složili smo tako da nema zrna na oklasku kaj baca van,i ne lomi ga puno večinom su cijeli tu i tam se koje izlomi..
Kombajn nema blinde...

Događa se da ima dosta povrata što zrnja što cijelih klipa na adapter..
Pa koji bi bio uzrok tome?

pele

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
793
Uzrok povrata ti je što nemaš blinde pa ti blaihštange vraćaju klip natrg.
Znači usljed vrtnje klipovi ti prolaze između štangi dok se vrte i štange klip bacaju natrag, neki klip orulje neki vrate. Trebao bi ići sporije da korpa stigne oruljit klip. Najbolje bi bilo da negdje nabaviš blinde ili ih napraviš od debljeg lima, al ti moraju biti jednako teške da bubanj nema vibracije ili ih izbalansirat utezima. Kod mene na farhru M750 je dvoredni adapter i blinde od lim iz kućne radinosti. Bubanj je centriran na tokarskom stroju.

Na vrh