• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Fahr

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Kolega kako se nosi Fahr sa 4 reda?? Imaš iza tegove?? Jel ovo imaš i povišenje bunkera?? Koliko je plaćen heder, blinde,korpa za kukuruz ako nećeš ovdje može i na pp. Inače ne vjerujem da je moj kombajn farban, ali moguće je. Inače kao što sam i napisao ima 1300rh na satu i budemo vidjeli kad krene posao kako će se pokazati no po meni trebao bi odraditi bez greške jer kad smo ga kupovali išao je čovjek koji je već "poderao" jednog Fahr-a 1000 i sad ima isto Fahr-a 1000 i radi s njim 150 kj. kukuruza i oko 100kj. žita. S čim podmazuješ svoj kombajn i koliko često?? U planu je pravljenje kabine ili ako se nađe dobra na njuškalu za iduću godinu, a ove godine će odraditi ovako.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Limovi na prvoj kaskadi obavezno. Nece razbit sve nego samo prve ako nema. Prolazi i glatki iako nebi bilo na odmet navarit L profile na njih. Jel imas zadnji nastavak korpe sto prelazi preko polovice prvih kaskada? Znam da se na zmaju stavljao nekakav cesalj sto je bio dosta duzi od zitne varijante. Kakva ti je zavjesa ona gumena? Da nemas prevelik zazor izmedju blindi i šina pa ti upadaju klipovi u bubanj.
I kakav ti je lim ispred korpe sto dolazi na sakupljac kamena. Za razliku od zitnog trebao bi prekrivati makar polovicu sakupljaca.

BELEC7340

Član
Tu od
10 Srp 2009
Poruka
691
Ovako...
U planu mi je da navarim takve malene L profile, a to i bude...
Nemam taj nastavak, guma nema, na žitnoj korpi je nekeih 10-2 cm...

Zazor nije prevelik, tj. nema šanse da klip dospije unutra! TO JE SIGURNO!

Na tom sakupljaču, ako sam te dobro razumio na što misliš je jedna tvrda akacijeva daska...
Dakle, sakupljač kamena, koji je u žitnoj varijanti otvoren, je potpuno prekriven tom daskom...

Za ovaj češalj te ne razumijem...

Posljednje uređivanje od moderatora:

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Jel ne mozes zadnji nastavak zitne korpe prebaciti na kukuruznu. Kod mene je na sarafe samo sam kukuruznu korpu izbusio posto je takodjer od zmaja.
Kod kukuruza na prednji dio korpe dodje debeli flah koji je na sarkama te pada na sakupljac kamena (posuda izmedju uvlacnog grla i korpe) tako da se moze stelovat korpa. Time se izbacuje funkcija sakupljaca i nema nikakvog zadrzavanja mase na njemu nego sve ide direkt na buban.
Za cesalj sam mislio na zadnji nastavak korpe sto se na zmaju stavlja za kukuruz. Nesto poput armature. Duzi je od zitnog pa prekriva skoro cijelu prvu kaskadu pa masa odlazi dalje na slamotrese.
Jel imas plocice na uvlacnom grlu kojima se dizu i spustaju letve?

BELEC7340

Član
Tu od
10 Srp 2009
Poruka
691
A mogu, totalno sam zaboravio!!

Taj lim sa gumom se samo prešarafi: drže ga 4 šarafa...

Taj dio koji usmjerava klipove sa tog djela nad sakuplajčom isto moram montirati...nije teško...on mora lagano plivati?
Ovako je kao jedan zarez između korpe i te daske nad sakupljačem.
Znam na šta misliš.
Vidio sam kak je to izvedeno na 1302 kod prijatelja.

Ovi za češalj te sad razumijem.
Jasna mi je funkcija...

Da, lanci i letve na uvlačno grlu se podižu ovisno o klipovima, samopodesivo je to.

Što misliš, gdje je najveći problem te moje priče?

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Taj dio izmedju sakupljaca i korpe mora plivati samo zbog stelovanja korpe. U radu mora biti priljubljen za sakupljac sto i radi svojom tezinom. Sarafi se na korpu i sarke su odma uz nju.
U zitnoj varijanti postoji mali zazor izmedju sakupljaca i korpe i to je normalno.
Lanci i letve se moraju slobodno podizati ali trebaju postojati plocice naprijed i nazad cime oganicavas spustanje. U zitu letve trebaju puzati po uvlacnom grlru dok se za kukuruz okrecu i podizu se letve i lanci tako da su u zraku.
Iskreno nemam pojma zbog cega bi to moglo biti. Mozda je jednostavno do konstrukcije kombajna i adaptera da dok ides niz brdo uvlacno grlo stoji previse vertikalno i jednostavno gravitacija odradi svoj posao pa ti vraca klipove. Jesi probao stati i dignuti do kraja pa vidit jel ti proguta masu. A mozda je i do tog prednjeg dijela korpe...

Evo sad vidim na drugoj slici na prosloj stranici. Dosta ti ide adapter 'u vis'. Ako ima kakva daska na donjem dijelu izmedju uvlacnog i adaptera izbaci je ili usice za kacenje pomakni naprijed. Ako nista od toga bar spusti kljunove. Makar malo ces dobit da ces manje morat spustat.

Posljednje uređivanje:

BELEC7340

Član
Tu od
10 Srp 2009
Poruka
691
Nema nikakve zapreke između hedera i grla...sve je glatko...

Pobao sam dići, nema pomoći...jednostavno se moram okrenuti u brijeg i onda on sve fino izbaca i proradi...

U čemu je caka da mi šneka ne nosi zrno u bunker, a kad se okrenem izbaci cca. 200 300 kg zrna u nekih 20 sekundi??

Znači misliš da grlo ima pre veliki nagib?
Trebalo bi stajati više horizontalno?

Ma negdje je problem kad su ljudi sa sličnim kombajnima bez problema radili u kukuruzu...

Ipak mislim da su problem ovi limovi, tj. samo predavanje mase na kaskade...
Tu su poteškoće, on jednostavno ne može tu masu probaviti...
Negdje je caka!

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Oho, tu se vodi prava rasprava...

Eh, vidim slike na predhodnoj stranice, žetva 2013., probao, vozio..ma ide mali ko Bog!

Ove godine bude još bolje i brže, jer ipak se sad več puno stvari zna :)

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430
Da li se možda zrno zadržava na stepenastoj ravni,možda je netko pravio novi lim pa nije pomotano kako treba.Bitan je hod lađe i sabirne jer svaka stepenica mora odraditi puni hod da bi se zrno prenijelo dalje,to je naročito važno kad se ide nizbrdo jer ako hod i korak stepenice nije usklađen zrno stoji na mjestu i nakuplja se.Ako klipovi stoje ispred uvlačnog lanca treba kocku pustiti na neki srednji položaj da dobro nosi klip a ne struže po podu.

Posljednje uređivanje:

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Da se gusi na prvoj kaskadi masa bi ti propadala na sabirnu ravan te bi ti se sita gusila kao sto je kod mene bio problem u suncokretu pa sam izbacio gumenu zavjesu iza bitera. Ali tko zna...
Znam samo da ni jedan obicni kombajn u brdu nece dobro radit. Inace nebi pravili balance, climber verzije itd...
Grlo stoji normalno samo konstrukcija adaptera je takva da stoji dosta visoko pa da bi radio normalno moras dosta nisko supstiti grlo.
90% sam siguran da je zastoj negdje izmedju uvlacnog grla i bubnja.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Brda ne bi trebala biti problem. Kod mene čovjek skida 150kj. kukuruza sa Fahr-om 1000 i ide u brdima u kojima bi se ja bojao raditi čak ga je i prevrnuo jedanput.

MF 698 t

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
1,649
Ako kombajnira po Gornjoj Bačugi,nisam odande ali jako dobro znam taj kraj,prehodao sam ga uzduž i popreko,onda je hrabar čovijek,ono su tamo planine ne brda.

Igor1990

Novi član
Tu od
15 Ruj 2011
Poruka
17
Rekao bih da je farban, jer u originalu nisu imali sive felge i sivi natpis, već je to prljavo bijele boje!

Ima fabrickih serija i sa sivim natpisom i sa sivim felugama, pretezno gdje pise Fahr m1002 na bocnim stranicama, a 81, 82 god na bocnim stranicama pise samo Deutz Fahr isto sive boje,..

Mf 4445, M900 i M1002 su identicni kombajni, jedina razlika je u motorima, na m900 je motor cetiri cilindra, a na m1002 je motor 5 cilindara..

djelac

Član
Tu od
9 Tra 2009
Poruka
530
decki imamjedan problem na fahru 1600 nece mi otvarati ruku za kipanje?i vitlo na hederu za pšenicu?pumpa je nova?

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Nesto ti se smrdalo na razvodniku ispod pocetka cijevi za kipanje ili na prioritetnom ventilu

Posljednje uređivanje:

pele

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
793
Ak si mjenjal pumpu, provjeri da nema gdje zraka u sistemu, ak nije zrak onda je prioritetni ventil

Najnoviji postovi

Na vrh