• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

FIAT (FiatAgri) - općenito

Driver

Član
Tu od
26 Srp 2013
Poruka
396
Serija 90 ima vise vrsta getribe a ona koju si ti naveo je 24x12 znaci ima reverzer plus Hi-Lo znaci svaku brzinu prema napred možeš poloviti tj ubrzati za 18% i to radiš bez kvacila a ako te volja može i kvacilo. Svi kažemo da ide 40kmh ali u stvarnosti ide od 35 do 38 ovisi jel su gume nove ili poderane i koliki mu je maximumu na gasu obično je to 2500rpm da bi išao 40km/h morao bi ga raspustiti 200-300 obrtaja al to nebi preporučio jer i 2500 mu je dosta, prednost brže getribe je ta da imaš veći izbor brzina sto dobro dodje u polju i ta da ako ti se žuri po cesti przis ga koliko ide a ako imaš vremena vozis se na 2000 a ideš ko sporiji na ful gasu I još kad ideš u brijeg pa mu malo fali snage prekalas ga i deri.

karlo1994

Član
Tu od
10 Lis 2014
Poruka
73
znaci taj hi lo mu puno znaci...a jbga kad na njusaklu su 2 80-90 i 1 85-90 ....jedan 80-90 je super ima zeca i hi lo ali gume bananko drugi nije ljep a 85-90 neznam nisam siguran jel je dobar jer to je ko 80-90 samo kaj ovaj ima turbo...i cijena ovog 85 je 85000 to mi jos odg...94 god je ali uvoz iz njemacke...ljep je na oko al pitaj boga kolko je taj puta imao 6800 sati kako pise

Driver

Član
Tu od
26 Srp 2013
Poruka
396
Dok sam pisao stigle nove poruke Fiat nema veliki raspon između 3i 4 jer kad si u trecoj ide 25 i presaltas ga u četvrtu i navuces do 30 i onda ga prekalas i na navuces na 35 i to je to , veliki skok između brzina imaju Fiati koji nemaju kalac a imaju brzu getribu. Navescu moj primer za brdo znaci kuća mi se nalazi u početku jednog brijega i kad sam vozio đubar izrađen iz dvora van stanem da bi iskljucio prvu vucu i krecem i saltam to kod fiata ide dosta brzo jel je žestok na gasu a kratke brzine dodjem do treće i tu ga još preklam i to mu je to brijeg je jaki a prikolica dupkom puna sa starim gnojem probao sam par puta i u 4 al to mu je previše ide on al nista vise ne nabire nego samo zvace tako da mu je treća ok ide veselo i to je to.

karlo1994

Član
Tu od
10 Lis 2014
Poruka
73
kupit cu ja 85-90 samo da ove dane rjesim financije u banci i idem po stroj ako ne 85 onda 80-90 sigurno al sa zecom i hi lo inace nista :) hvala vam puno a kakve ima kocnice ima na sva 4 ili?

Driver

Član
Tu od
26 Srp 2013
Poruka
396
Ako biras između 80-90 i 85-90 ja bi ti preporučio 85-90 ima turbo al te to ne treba brinuti jer ga nisu puno nafrljili samo 5ks al zato ima veći okretni moment i to je ono bitno ima prednje kocnice tj ima svu opremu koju je Fiat dao za te modele al sve je na zganjce i mislim da godina nije točna jer se proizvodio od 89 do 92 a onda ide serija 94 a za cijenu na njuskalu to često ide dolje moj je isto cijenjen 83000kn a uzeo sam ga za 75000 pozdrav.

karlo1994

Član
Tu od
10 Lis 2014
Poruka
73
znaci problema nema.ma najbolje je na zganjce nema se kaj od struje pokvarit...traktor je cista bomba .....hvala...ako jos ko zna bilo kaj neka samo govori jer nisam bas previse znalac za fiata

Driver

Član
Tu od
26 Srp 2013
Poruka
396
A čuj možeš još pročitati temu od početka a i onu drugu Fiat serije 90 pa će ti puno toga biti jasnije ja kad sam birao traktor bome sam se nacito i tako mi je odabir pao na Fiata a bome nije mi bio ni kao peta opcia :)

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967
za turbaka neznam,al moj ima 5 cilindara bez turbine(90 ks) i troši u nekim stvarima čak manje od zetora 57ks.

karlo1994

Član
Tu od
10 Lis 2014
Poruka
73
pa nebi smi trositi vise od tvoga ipak je ovo 4 cil a tvoj 5....al samo da dignem kredu i idem po fiču...jbga u danasnje vrijeme je tesko kupiti kesem ...smo kreda :=:)

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Imaju jedni moji rodaci 85-90, ovih zadnjih dana sam bio dosta u njemu i sve mi se vise svida..
Ima i hi lo i zeca.. Ima i ph i pto..
Na rucki reverzera kala svaku brzinu po pola..
Vidio sam i ja ovaj 85-90 na njuskalu i sad da imam viska para otisao bi ga pogledati..
A bio sam ja vec kod tog prodavaca i uvijek ima po nekog fiata, i to dosta ocuvane traktore preprodaje..

karlo1994

Član
Tu od
10 Lis 2014
Poruka
73
cuo sam da je traktor zivahan na gasu i da su mali potrosaci ul sve naj sam cuo sad ti reci mane i prednosti...ma ovaj na njuskalu je bombon

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Kad se brzina prepolovi, traktor ubrza ili uspori? Kalanje/polovljenje je zapravo power?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Na ovima usporava za oko 20%, dakle, dobiješ međubrzine. Hi-Lo na tom Fiatu je powershift, mehanički upravljan (ručicom se upravlja hidrauličkim ventilima).
Reverzer je mehanički (sinkronizirani). Rikverc nema međubrzine.

Driver

Član
Tu od
26 Srp 2013
Poruka
396
Na reverzeru saltas napred i nazad ko i svaki reverzer i na tom istom reverzeru dok je napred pomaknes reverzer prema desno tj prema sucu i onda ga u ubrzas i to je to da bi presaltao u nazad treba prvo vratiti rucicu reverzera u lijevo i tek onda nazad jer nemozes ga poloviti u rikverc zato ima 24x12 brzina inače prosto samo treba probati

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
samo kupi taj stroj, ako si ga pogledao da je mehanički ok, brzo po njega... ja imam fiata 88-94 koji ti ima praktički istu mašinu kao 85-90, samo izvana malo ljepše izgleda maska i kabina, ostalo manje više sve isto... traktor jer brz, voli gas, ne troši puno, a uvijek ima malo snage u rezervi, ko i svi fiati, leti on skoro do 3000 rpm-a

karlo1994

Član
Tu od
10 Lis 2014
Poruka
73
Ma ocu sada ovih dana po njega, kazem samo da financije rijesim i gas... Decki hvala vam na odg !!!:drink:

karlo1994

Član
Tu od
10 Lis 2014
Poruka
73
tesko da cu kupiti ovaj stroj...ostvari trebao bi se rjesit storea 402 super pa bi onda vec mogo a tesko mi je prodat storeta niko nema para..a u super je stanju pa ako zna ko nekog ko kupuje takav traktor neka se javi ovdje hvala vam!!

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
ostavi si štorea, trebat će ti za sijanje, kultiviranje, špricanje i ostale lake poslove, s fiatom ne možeš među redove.

Najnoviji postovi

Na vrh