• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

FIAT (FiatAgri) - općenito

kopri

Novi član
Tu od
2 Stu 2014
Poruka
26
I to kej velis jer mi je u oranju tvrde zemlje trosil i 5 ali imam i zetora 4911 i razlika izmedu ta dva traktora za vozaca je nebo i zemlja!

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
o traktoru baš i ne znam nešto ali tip ih uvozi iz francuske i švabije-ne znam jel još od kud...uglavnom prije je znao imati krševe a bilo je i ok traktora u zadnjih nekoliko godina večinom fura fiate, treba otič sa kvalitetnim mehančarom i izvidit, prije je za svoje potrebe imo isto fiate 880 dt , uglavnom uvozi ih a koliko znam da je prije surađivo sa nekoliko vrsnih mehaničara, e sad...zove se Drago Erjavec

ivica 4

Aktivni član
Tu od
16 Tra 2011
Poruka
144
http://www.njuskalo.hr/traktori/fiat-f130-dt-oglas-13449832

Što se tiće ovog oglasa tj švercera moj susjed je od njega kupio istog takog fiata ko što je ovaj na oglasu ,prezadovoljan je s njim nikakvih problema nije imao s njim do sad ,bilo je nekakvih sitnica oko EHR bile su mu oksidirale žice pa ga je to zezalo ,ćak je taj švercer dolazio kod njega jer je bio usput ,eto to su moja iskustva što se tiće tog švercera

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
ma nisam rekao ni mislio ništa loše o tom čovijeku, znam ga osobno, a gledjuči da se gotovo baziro na fiate ne vjerujem da ima loše traktore a hebi ga uzmeš novo pa ako naletiš na krivog nahebo si a isto tako i sa polovnim...moja filozofija je da su šanse uvijek 50/50 - ili valja ili ne valja, kao čovjek je tip sasvim ok...

ivica 4

Aktivni član
Tu od
16 Tra 2011
Poruka
144
Da naravno postoji mogućnost kod novog da se pokvari kamar rabljenog , ma nisam ni mislio da imaš nešto protiv tog čovjeka jedn eto htio sam reć da imam pozitivno iskustvo što se tiće njega i tog traktora što je kupljen od njega , sad sve ovisi kakve je ko sreće

oreh

Novi član
Tu od
2 Pro 2014
Poruka
3
Imam jedno pitanje za vas. Naime imam fiat f 100 i traktor je super, međutim u zadnje vrijeme mu se pali na kontrolnoj pločici lampica od ulja, mjerili smo mu pritisak i on je ok, ulja u samome motoru ima dovoljno i dvojica mehaničara su mi rekli da s enetrebam brinuti zbog toga uopće da se to zna događati. Htio bih čuti vaše mišljenje ako imate sličnih iskustava....
viewer.php

Driver

Član
Tu od
26 Srp 2013
Poruka
396
Bitno da je nemu pritisak ulja ok a to sto svjetlu može biti da indikator nije ispravan

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967
ništ čudnoga,tak se meni prije na štoretu (fiatov motor) isto palila, promjenil sam indikatora i dalje uredu...isto bi tebi preporučil da ga čim prije promjeniš,nije skup i onda budeš videl kaj se bude događalo...može također biti razlog precvikana žica pa dobiva spoj na masi pa svjetli...:icon_scratch:

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Koja je razlika između serije 1x80 i serije 90 osim u getribi,1x80 ima mjenjač na sredini

compy

Član
Tu od
4 Sij 2013
Poruka
209
Serija 90 je imala veću max. brzinu,ima reverzer,noviji modeli su se mogli uzeti sa Hi-Lo mjenjačem. Jača podizna moć hidraulike,manji krug okretanja (poslije 1988.g.) i normalno modernija kabina.

alko97

Novi član
Tu od
19 Pro 2014
Poruka
6
Dali mi iko moze pomoci ko ima FiatAgri serije 90.
2eyzwhg.jpg

Imam FiatAgrija 70-90 DT ali gotovo svi iz serije 90 imaju ovu palicu ,za šta ona sluzi tačno?????
:icon_question:

massey595

Član
Tu od
28 Stu 2012
Poruka
822
za hidrauliku koliko sam upoznat barem je na mojem bilo imas na pocetku teme o seriji 90 o toj ruckici tam su decki to detaljno opisali

alko97

Novi član
Tu od
19 Pro 2014
Poruka
6
Ne mogu da nadjem nista vezano za ovu ruckicu a čitao sam gotov svaku stranicu.
Čekacu nekog ko se razumije oko serije 90 ;)

Posljednje uređivanje od moderatora:

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Probaj si u google prevoditelju prevesti, ali ono malo kaj mi govori da je to za kontrolu rada hidraulike u 4 stupnja, u grubo ako se ne varam piše; 1. Kontrola pozicije, 2. Momentalna kontrola, 3.plivajuča pozicija i pod 4. Mješani režim rada.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Ta ti ručica služi za podešavanje brzine reakcije hidraulike pri nailasku pluga na tvrdi teren.
Kad je okrenuta prema minusu, reagira odmah, te plug poskoči u brazdi. Ako je pak okrenuta više prema plusu, reagira sporije u podizanju pri nailasku na prepreku.
Njezina je funkcija da smanji stepenice u brazdama odgađajući samo podizanje pluga pri nailasku na kratkotrajne sabijenosti tla. Logično, djeluje samo pri mješovitoj i regulaciji vučnog otpora.

fiat780dt

Novi član
Tu od
15 Tra 2014
Poruka
15
E ovako, ako se odlucim da mjenjam traktor fiat 780 dt bez kabine za fiata 80-90 dt koliko bi bilo realno doplatiti, onako odprilike hvala.

SonnYYY

Aktivni član
Tu od
15 Lis 2012
Poruka
427
Realno, teško reći, ovisi,u kakvom je stanju koji traktor, i šta koji ima od opreme itd. Ali recimo da su jedan i drugi u odličnom stanju, po mome nekih 20 000kn, više-manje.
Ali čekaj, neka ti se jave iskusniji, koji će ti možda i bolje objasniti.

compy

Član
Tu od
4 Sij 2013
Poruka
209
Od 20 do 30tkn. sve zavisi koja godina,koliko radni sati,bez kabine,sa kabinom,koja vrsta kabine? Dali mjenjač ima Hi-Lo,dali je brza getriba? To je moja procjena...

Najnoviji postovi

Na vrh